Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «Οδός Καυταντζόγλου (Θεσσαλονίκη)»

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
μ
κατασκευή - ιστορικά στοιχεία
μ
μ (κατασκευή - ιστορικά στοιχεία)
Κεντρική οδός του κέντρου της [[Θεσσαλονίκη|Θεσσαλονίκης]], κάθετη στην οδό [[Εγνατία]], στο ύψος του Στρατιωτικού Νοσοκομείου 424.
 
Η αρχή της οδού Καυτατζόγλου βρίσκεται στην οδό Βασιλίσης Όλγας, ενώ διασχίζει κάθετα τις οδούς Λ. Στρατού, Παπάφη, Γρ. Λαμπράκη, Εγνατία και καταλήγει στην Αγ. Δημητρίου, όπου βρίσκεται το [[Καυτατζόγλειο]] στάδιο. (τοΤο τμήμα μεταξύ Εγνατίας και Αγ. Δημητρίου, που ανήκει στη [[ΣΣΑΣ]] δεν έχει διανοιχτεί). Επίσης, το τμήμα μεταξύ Λεωφ. Στρατού και Βασ. Όλγας είναι αδιέξοδο. Η κυκλοφορία διοχετεύεται στην οδό Ζέρβα.
 
Επί της οδού Καυτατζόγλου βρίσκονται: τα στούντιο της [[ΕΡΤ3]], το [[Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης]], το [[3ο Σώμα Στρατού]], το [[Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης|Πολεμικό Μουσείο]], το 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, η Ψυχιατρική Μονάδα Θεσσαλονίκης, καθώς και το λεγόμενο "Πεδίο του Άρεως" (γνωστό ως δημοτικό πάρκο).
 
Κυκλοφοριακά ο δρόμος αποτελεί τη δίοδο των κατοίκων των ανατολικών συνοικιών ([[Τούμπα]], [[Τριανδρία]], [[Χαριλάου]]) προς την οδό [[Τσιμισκή]] και κατά συνέπεια υποφέρει από μεγάλα μποτιλιαρίσματα. Η οδός δημιουργήθηκε στα τέλη της δεκαετίας '60 / αρχές δεκαετίας '70 από την κάλυψη του ρέματος Τριανδρίας (αλλιώς "Λύτρα"), σημαντικό τεχνικό έργο του δήμου Θεσσαλονίκης.
[[Κατηγορία:Νομός Θεσσαλονίκης]]
413

επεξεργασίες

Μενού πλοήγησης