Πύλη για τη Δύση: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
μ προστέθηκε η Κατηγορία:Μιζούρι (πολιτεία) (με το HotCat)
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
{{πηγές|11|01|2014}}
{{πηγές|11|01|2014}}
Η '''Πύλη για τη Δύση''' είναι το ψηλότερο χαλύβδινο μνημείο του κόσμου. Η ύψους 192 μ. αψίδα ολοκληρώθηκε το 1965 προς τιμήν των πρωτοπόρων που εγκατέλειψαν το Σαιν Λούις του Μισούρι και εγκαταστάθηκαν στην αμερικανική Δύση μετά το 1803. Είναι φτιαγμένη από πλάκες ανοξείδωτου χάλυβα που αντανακλούν το φως. Το πλάτος της αψίδας είναι ίσο με το ύψος της. Επίσης υπάρχουν δύο θέατρα και ένα μουσείο στην βάση της αψίδας. Υπάρχει και ένα τροχιοδρομικό όχημα που μεταφέρει τους επισκέπτες σε ένα παρατηρητήριο στην κορυφή.
Η '''Πύλη για τη Δύση''' είναι το ψηλότερο χαλύβδινο μνημείο του κόσμου. Βρίσκεται στο [[Σαιντ Λούις]] της πολιτείας [[Μισούρι (πολιτεία)|Μισούρι]]. Η ύψους 192 μ. αψίδα ολοκληρώθηκε το 1965 προς τιμήν των πρωτοπόρων που εγκατέλειψαν το Σαιντ Λούις και εγκαταστάθηκαν στην αμερικανική Δύση μετά το 1803. Είναι φτιαγμένη από πλάκες ανοξείδωτου χάλυβα που ανακλούν το φως. Το πλάτος της αψίδας είναι ίσο με το ύψος της. Επίσης υπάρχουν δύο θέατρα και ένα μουσείο στην βάση της αψίδας. Υπάρχει και ένα τροχιοδρομικό όχημα που μεταφέρει τους επισκέπτες σε ένα παρατηρητήριο στην κορυφή της.


{{επέκταση}}
{{επέκταση}}

Έκδοση από την 07:59, 12 Ιανουαρίου 2014

Η Πύλη για τη Δύση είναι το ψηλότερο χαλύβδινο μνημείο του κόσμου. Βρίσκεται στο Σαιντ Λούις της πολιτείας Μισούρι. Η ύψους 192 μ. αψίδα ολοκληρώθηκε το 1965 προς τιμήν των πρωτοπόρων που εγκατέλειψαν το Σαιντ Λούις και εγκαταστάθηκαν στην αμερικανική Δύση μετά το 1803. Είναι φτιαγμένη από πλάκες ανοξείδωτου χάλυβα που ανακλούν το φως. Το πλάτος της αψίδας είναι ίσο με το ύψος της. Επίσης υπάρχουν δύο θέατρα και ένα μουσείο στην βάση της αψίδας. Υπάρχει και ένα τροχιοδρομικό όχημα που μεταφέρει τους επισκέπτες σε ένα παρατηρητήριο στην κορυφή της.