Ιωάννης Ζαφειρόπουλος (πολιτικός): Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
πλέον έχει γίνει μια ορισμένη επιμέλεια
(επιμέλεια)
(πλέον έχει γίνει μια ορισμένη επιμέλεια)
{{Επιμέλεια}}
{{πηγές}}
Ο '''Γιάννης Γ. Ζαφειρόπουλος''' (γεν. το [[1947]]) είναι Έλληνας δικηγόρος, συγγραφέας και πολιτικός. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του [[ΠΑΣΟΚ]], με το οποίο διετέλεσε βουλευτής και υφυπουργός, ενώ το 1974 ήταν από τους βασικούς συντάκτες της [[Διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη|διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη]].
 
==Βιογραφικό==
Γεννήθηκε το 1947 στη [[Ζαχάρω]] [[Ηλεία]]ς. Σπούδασε στη [[Νομική Σχολή Αθηνών|Νομική Σχολή]] του [[ΕΚΠΑ|Πανεπιστημίου Αθηνών]] και είναι δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγο. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του στην Αθήνα, συμμετείχε ενεργά στο φοιτητικό κίνημα και μετά την επιβολή της [[χούνταΧούντα των συνταγματαρχώνΣυνταγματαρχών|δικτατορίας]] δημιούργησε με άλλους νέους την Σοσιαλιστική Ένωση Νέων Ελλήνων (ΣΕΝΕ).
Συνέχισε τις σπουδές του στο [[Λονδίνο]], όπου απέκτησε δύο μεταπτυχιακά, το ένα στη Δημοσιογραφία από το London School of Journalism και το άλλο στις Εργασιακές Σχέσεις από το Polytechnic of North London. Παράλληλα, εντάχθηκε στο [[Πανελλήνιο Απελευθερωτικό Κίνημα]] (ΠΑΚ) και αναδείχτηκε γραμματέας της Πολιτικής Εκπροσώπησής του στη Μεγάλη Βρετανία και μέλος του Κέντρου Μελετών του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΚ. Την ίδια περίοδο διετέλεσε γενικός γραμματέας της Ελληνικής Αντιδικτατορικής Επιτροπής Λονδίνου (Greek Solidarity Committee).
 

Μενού πλοήγησης