Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «Κικ μπόξινγκ»

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
μ
Αναστροφή της επεξεργασίας από τον 46.177.5.122 (συνεισφ.), επιστροφή στην τελευταία εκδοχή υπό [[Χρήστ...
(Το '''kickboxing''' είναι ενα άθλημα το οποίο απαιτεί δύναμη,αυτοεκτίμιση,ενέργια και πά)
μ (Αναστροφή της επεξεργασίας από τον 46.177.5.122 (συνεισφ.), επιστροφή στην τελευταία εκδοχή υπό [[Χρήστ...)
{{πηγές|7|11|2009}}
[[Αρχείο:USMC-050716-M-1837P-001.jpg|300px|thumb|Αθλητές του kickboxing, ανώ αγωνίζονται σε επίσημη διοργάνωση.]]
Το '''kickboxing''' είναι ενα άθλημα το οποίο απαιτεί δύναμη,αυτοεκτίμιση,ενέργια και πάθος, είναι ενα μαχητικό άθλημα που συνδυάζεται αποσυνδυάζει [[πυγμαχία]] και λακτίσματα. Έλκει την καταγωγή του απ την [[Muay Thai(|ταυλανδέζικη πυγμαχία)]] και είναι ευρύτατα διαδεδομένο σε όλο τον κόσμο λόγω της πρακτικότητας του. Η προέλευση του είναι απ' την [[Ιαπωνία]] και τη [[Βόρεια Αμερική]], και περιλαμβάνει τις τεχνικές της πυγμαχίας και λακτίσματα απ΄τοαπ το [[Καράτε-|καράτε ντο]] και το [[ταεκβοντό]].
 
Στην δεκαετία του [[1970]] άρχισαν να διεξάγωνται οι πρώτοι αγώνες kickboxing, ενώ το [[1977]] ιδρύθηκε και η παγκόσμια ομοσπονδία του αθλήματος, η World Kickboxing Association (WKA). Το αγωνιστικό kickboxing χωρίζεται στο ερασιτεχνικό και το επαγγελματικό kickboxing, στο ερασιτεχνικόοποίο οι αθλητές φοράνε προστατευτικά, και οι αθλητές είναι αρχάριοι οι καλοί..ενω στο επαγγελματικό που η χρήση προστατευτικόνόπου δεν "επιτρέπεται" παίζουνη πολλύχρήση καλοί αθλητές και κορυφαίοι αθλητές που αγωνίζονται στην διοργάνωση του Α1,K1τους.Στο Α1 αγωνίζονται αθλητές απο την ίδια χώρα Π.Χ(ένας τούρκος με έναν τούρκο) ενώ στο Κ1 αγωνίζονται οι καλύτεροι αθλητές του κόσμου.(Μιχάλης ζαμπίδης vs Μιρτέλ Γκρόενχαρτ)
Το '''kickboxing''' είναι ενα άθλημα το οποίο απαιτεί δύναμη,αυτοεκτίμιση,ενέργια και πάθος, είναι ενα μαχητικό άθλημα που συνδυάζεται απο πυγμαχία και λακτίσματα. Έλκει την καταγωγή του απ την Muay Thai(ταυλανδέζικη πυγμαχία) και είναι ευρύτατα διαδεδομένο σε όλο τον κόσμο λόγω της πρακτικότητας του. Η προέλευση του είναι απ' την Ιαπωνία και τη Βόρεια Αμερική, και περιλαμβάνει τις τεχνικές της πυγμαχίας και λακτίσματα απ΄το Καράτε-ταεκβοντό.
 
Στην δεκαετία του 1970 άρχισαν να διεξάγωνται οι πρώτοι αγώνες kickboxing, ενώ το 1977 ιδρύθηκε και η παγκόσμια ομοσπονδία του αθλήματος, η World Kickboxing Association (WKA). Το αγωνιστικό kickboxing χωρίζεται στο ερασιτεχνικό και το επαγγελματικό kickboxing, στο ερασιτεχνικό οι αθλητές φοράνε προστατευτικά και οι αθλητές είναι αρχάριοι οι καλοί..ενω στο επαγγελματικό που η χρήση προστατευτικόν δεν "επιτρέπεται" παίζουν πολλύ καλοί αθλητές και κορυφαίοι αθλητές που αγωνίζονται στην διοργάνωση του Α1,K1.Στο Α1 αγωνίζονται αθλητές απο την ίδια χώρα Π.Χ(ένας τούρκος με έναν τούρκο) ενώ στο Κ1 αγωνίζονται οι καλύτεροι αθλητές του κόσμου.(Μιχάλης ζαμπίδης vs Μιρτέλ Γκρόενχαρτ)
 
Στην Ελλάδα στο επαγγελματικό kickboxing το εκπροσωπεί ο παγκόσμιος πρωταθλητής Μιχάλης Ζαμπίδης, ο οποίος με τις νίκες του στο Ιαπωνέζικο και στο Αυστραλιανό Κ-1, έχει ενταχθεί ανάμεσα στους κορυφαίους kickboxers του κόσμου.
 
Η μεγαλύτερη διοργάνωση του kickboxing σε παγκόσμιο επίπεδο είναι το Κ-1. Την Ελλάδα στο επαγγελματικό kickboxing εκπροσωπεί ο παγκόσμιος πρωταθλητής [[Μιχάλης Ζαμπίδης]], ο οποίος με τις νίκες του στο Ιαπωνέζικο και στο Αυστραλιανό Κ-1, έχει ενταχθεί ανάμεσα στους κορυφαίους kickboxers του κόσμου. Υπάρχουν πολλά αγωνιστικά στυλ στο kickboxing και διαβάθμιση σ'αυτά, το full contact, semi contact, light ή medium contact, body contact και τα low kicks. Επίσης υπάρχουν πολλά αθλήματα που σχετίζονται με το kickboxing και ποικίλουν ανάλογα με την χώρα προέλευσης τους. Το πιο γνωστό απ'αυτά είναι το Μούι Τάι, ή Τάι μπόξινγκ, που είναι το εθνικό άθλημα της Ταυλάνδης και αποτελείται απ' το παραδοσιακό Μούι τάι, το Μούι μπόραν, και το αγωνιστικό. Οι τεχνικές της ταυλανδέζικης πυγμαχίας είναι ίδιες με αυτές του kick boxing με την διαφορά ότι στο Μούι Τάι επιτρέπεται η χρήση των αγκώνων και των γονάτων. Άλλο γνωστό στυλ του kickboxing είναι το Savate το οποίο προέρχεται απ την Γαλλία και οι τεχνικές του είναι σχεδόν ίδιες με αυτές του αμερικάνικου kickboxing.
 
{{Αθλητισμός-επέκταση}}
 
[[Κατηγορία:Αθλήματα]]
[[Κατηγορία:Πολεμικές τέχνες]]
[[Κατηγορία:Ατομικά αθλήματα]]
67.863

επεξεργασίες

Μενού πλοήγησης