Ρέφικ Σαμπανάτζοβιτς: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Xaris333 (συζήτηση | συνεισφορές)
Γραμμή 24: Γραμμή 24:
[[Κατηγορία:Βόσνιοι ποδοσφαιριστές]]
[[Κατηγορία:Βόσνιοι ποδοσφαιριστές]]
[[Κατηγορία:Γεννήσεις το 1965]]
[[Κατηγορία:Γεννήσεις το 1965]]
[[Κατηγορία:Αμυντικοί ποδοσφαιριστές]]

Έκδοση από την 04:38, 27 Δεκεμβρίου 2013

O Ράφικ Σαμπανάντζοβιτς, (γεννημενος στις 2 Αυγούστου του 1965 στην πόλη Τούζι της πρώην Σοβιετικής Ένωσης) είναι παλαίμαχος διεθνής Γιουγκοσλάβος ποδοσφαιριστής που αγωνιζόταν ως αμυντικός.

Καριέρα

O Ράφικ Σαμπανάντζοβιτς ξεκίνησε την καριέρα του στο τοπικό κλαμπ Ντέσιτς Τούζι ΦΚ. Εκεί, εντοπίστηκε από την Μπούντουκνοστ ΦΚ η οποία και τον απέκτησε λίγο καιρό αργότερα. Το καλοκαίρι του 1983 τον απέκτησε η Ζελγιέσνιαρ Σαράγιεβο ΦΚ, ομάδα στην οποία διακρίθηκε.

Στην Ζελγιέσνιαρ Σαράγιεβο ΦΚ αγωνίστηκε για τέσσερα χρόνια πραγματοποιώντας συνολικά 82 εμφανίσεις και κερδίζοντας τις εντυπώσεις ανάμεσα στους άλλους συμπαίκτες του με αποτέλεσμα να κινήσει το ενδιαφέρον πολλών συλλόγων για την απόκτησή του. Τελικά, η ομάδα που τον απέκτησε ήταν ο Ερυθρός Αστέρας Βελιγραδίου, με την φανέλα του οποίου αγωνίστηκε για τα επόμενα 4 χρόνια. Με τον Ερυθρό Αστέρα, ο Σαμπανάτζοβιτς πραγματοποίησε 62 συμμετοχές, πέτυχε 2 γκολ ενώ κατέκτησε και το Τσάμπιονς Λιγκ του 1991.

Το καλοκαίρι του 1991 άφησε τη Σερβία και ταξίδεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό της ΑΕΚ, με την οποία αγωνίστηκε για πέντε χρόνια κατακτώντας τρία Πρωταθλήματα Ελλάδος (1992, 1993, 1994) και ένα Κύπελλο Ελλάδος (1996). Συνολικά με τους κιτρινόμαυρους πραγματοποίησε 143 συμμετοχές ενώ κατάφερε να πετύχει και 10 γκολ.

Το καλοκαίρι του 1996, ο Σαμπανάντζοβιτς μεταπήδησε στον Ολυμπιακό, με τον τότε προπονητή της ομάδας Ντούσαν Μπάγιεβιτς να εισηγείται θερμά την απόκτησή του. Στον Ολυμπιακό αγωνίστηκε για δύο χρόνια πραγματοποιώντας 25 εμφανίσεις και κατακτώντας δύο Πρωταθλήματα Ελλάδος, το 1997 και το 1998.

Το 1998, ο Σαμπανάντζοβιτς άφησε την Ελλάδα και γενικότερα την Ευρώπη και ταξίδεψε με προορισμο την Αμερική. Συγκεκριμένα, πήρε μεταγραφή στην Κάνσας Σίτυ Ουίζαρντς στην οποία αγωνίστηκε για ενάμιση χρόνο πραγματοποιώντας συνολικά 21 εμφανίσεις.

Το καλοκαίρι του 1999, ο Ράφικ Σαμπανάντζοβιτς αποφάσισε να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια σε ηλικια 34 ετών.

Διεθνείς συμμετοχές

Ο Ράφικ Σαμπανάτζοβιτς έχει χριστεί 8 φορές διεθνής με την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της πρώην Γιουγκοσλαβίας.

Εξωτερικές πηγές