Έδρανο: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
5.514 bytes αφαιρέθηκαν ,  πριν από 9 έτη
(→‎Ιστορική Αναδρομή: ->οι Αιγύπτιοι είναι μεταγενέστεροι του τροχού...)
Για μηχανές υψηλής ταχύτητας και ισχύος, μια απώλεια λιπαντικού μπορεί να οδηγήσει σε ταχεία θέρμανση του εδράνου και σε βλάβες λόγω τριβής. Επίσης σε βρώμικο περιβάλλον το έλαιο μπορεί να μολυνθεί με σκόνη ή υπολείμματα που αυξάνουν την τριβή. Σε αυτές τις εφαρμογές, μία νέα παροχή λιπαντικού μπορεί να τροφοδοτεί συνεχώς τα ρουλεμάν και όλες τις άλλες επιφάνειες επαφής, και η περίσσεια μπορεί να συλλεχθεί για [[Διήθηση|διήθηση]], ψύξη, και ενδεχομένως επαναχρησιμοποίηση. Η λίπανση πίεσης χρησιμοποιείται συνήθως σε μεγάλες και πολύπλοκες μηχανές εσωτερικής καύσης σε μέρη του κινητήρα, όπου το έλαιο που πιτσιλίζεται δεν μπορεί να φθάσει απευθείας, όπως επάνω σε εναέρια συγκροτήματα [[Βαλβίδα|βαλβίδα]]ς. Υψηλής ταχύτητας στροβιλοσυμπιεστές απαιτούν επίσης τυπικά ένα πεπιεσμένο σύστημα ελαίου να ψυχθεί τα έδρανα και να αποφευχθεί η [[Καύση|καύση]] λόγω της θερμότητας από το [[Στρόβιλος|στρόβιλο]].
 
 
== Τύποι ==
 
Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι των εδράνων.
 
Τύπος Περιγραφή Τριβή Δυσκαμψία † Ταχύτητα Ζωή Σημειώσεις
Απλά ρουλεμάν Το τρίψιμο επιφάνειες, συνήθως με λιπαντικό? Κάποιοι χρησιμοποιούν ρουλεμάν αντλείται λίπανση και συμπεριφέρονται παρόμοια με ρουλεμάν υγρό. Εξαρτάται από τα υλικά και την κατασκευή, PTFE έχει συντελεστή τριβής ~ 0,05 έως 0,35, ανάλογα με προσθήκη υλικών πάχυνσης Καλό, εφόσον η φθορά είναι χαμηλή, αλλά κάποια χαλαρότητα είναι κανονικά παρόντες Χαμηλές έως πολύ υψηλές Χαμηλή σε πολύ υψηλά - εξαρτάται από την εφαρμογή και λίπανση Ευρέως χρησιμοποιούμενα, σχετικά υψηλή τριβή, υποφέρει από stiction σε ορισμένες εφαρμογές. Ανάλογα με την εφαρμογή, η διάρκεια ζωής μπορεί να είναι υψηλότερες ή χαμηλότερες από έδρανα κύλισης στοιχείο.
Τροχαίο στοιχείο που φέρει Μπάλα ή κύλινδροι χρησιμοποιούνται για την πρόληψη ή την ελαχιστοποίηση τρίψιμο Rolling συντελεστή τριβής με χάλυβα μπορεί να είναι ~ 0.005 (προσθέτοντας αντίσταση λόγω σφραγίδες, συσκευασμένα γράσο, προφορτίο και κακή ευθυγράμμιση μπορεί να αυξήσει την τριβή σε ποσοστό ως 0.125) Καλό, αλλά κάποια χαλαρότητα είναι συνήθως παρόντες Μέτρια έως υψηλή (συχνά απαιτεί ψύξη) Μέτρια έως υψηλή (εξαρτάται από τη λίπανση, που συχνά απαιτεί συντήρηση) Χρησιμοποιείται για υψηλότερα φορτία από τη στιγμή έδρανα με μικρότερη τριβή
Κόσμημα ρουλεμάν Off-κέντρο που φέρει κυλά σε καθίσματα Χαμηλός Χαμηλό λόγω κάμψη Χαμηλός Επαρκής (απαιτεί συντήρηση) Κυρίως χρησιμοποιείται σε χαμηλό φορτίο, έργο υψηλής ακριβείας, όπως ρολόγια. Κόσμημα έδρανα μπορεί να είναι πολύ μικρή.
Ρουλεμάν Fluid Το ρευστό αναγκάζεται μεταξύ δύο όψεων και συγκρατείται στην ακμή με σφράγιση Μηδενική τριβή σε μηδενική ταχύτητα, χαμηλό Πολύ υψηλή Πολύ υψηλή (συνήθως περιορίζεται σε μερικές εκατοντάδες μέτρα ανά δευτερόλεπτο στο / από σφραγίδα) Σχεδόν άπειρη σε ορισμένες εφαρμογές, μπορούν να φορούν κατά την εκκίνηση / τερματισμό σε ορισμένες περιπτώσεις. Συχνά αμελητέα συντήρηση. Μπορεί να αποτύχει γρήγορα λόγω grit ή σκόνη ή άλλες μολυσματικές ουσίες. Συντήρηση δωρεάν σε συνεχή χρήση. Μπορεί να χειριστεί πολύ μεγάλα φορτία με χαμηλό συντελεστή τριβής.
Μαγνητικά έδρανα Τα πρόσωπα των ρουλεμάν διατηρούνται χωριστά από μαγνήτες ( ηλεκτρομαγνήτες ή δινορεύματα ) Μηδενική τριβή σε μηδενική ταχύτητα, αλλά σταθερή ισχύ για αιώρηση, τα δινορεύματα επάγονται συχνά όταν η κίνηση λαμβάνει χώρα, αλλά μπορεί να είναι αμελητέος εάν μαγνητικό πεδίο είναι οιονεί στατικό Χαμηλός Δεν πρακτικό όριο Επ 'αόριστον. Συντήρηση δωρεάν. (Με ηλεκτρομαγνήτες ) Ενεργών μαγνητικών τριβέων (AMB) χρειάζεται μεγάλη δύναμη. έδρανα ηλεκτροδυναμικά (EDB) δεν απαιτούν εξωτερική τροφοδοσία ρεύματος.
Κάμψη ρουλεμάν Υλικό λυγίζει και να περιορίσουν την κίνηση Πολύ χαμηλή Χαμηλός Πολύ υψηλή. Πολύ υψηλή ή χαμηλή ανάλογα με τα υλικά και στέλεχος στην εφαρμογή. Συνήθως χρειάζεται συντήρηση. Περιορισμένο εύρος της κίνησης, δεν υπάρχει αντίδραση, εξαιρετικά ομαλή κίνηση
† Ακαμψία είναι το ποσό που το διάκενο μεταβάλλεται όταν το φορτίο στις αλλαγές εδράνου, είναι διακριτή από την τριβή του εδράνου.
 
==Παραπομπές==
33

επεξεργασίες

Μενού πλοήγησης