Ιωάννης Ζαφειρόπουλος (πολιτικός): Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
καμία σύνοψη επεξεργασίας
(Νέα σελίδα: ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ Ο Γιάννης Γ. Ζαφειρόπουλος γεννήθηκε το 1947 στη Ζαχάρω. Σπούδασε Νομικά, παρακολούθ...)
 
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Στις εκλογές του 1996 επανεκλέχτηκε Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Ν. Ηλείας και διετέλεσε Βουλευτής μέχρι το 2004.
Υπήρξε ειδικός εισηγητής στην Αναθεώρηση του Συντάγματος καθώς και πολλών Σχεδίων Νόμων. Επίσης ήταν Γενικός Εισηγητής του ΠΑΣΟΚ για τον Κρατικό Προϋπολογισμό 1997, και ως ειδικός αγορητής έλαβε μέρος σε κρίσιμες κοινοβουλευτικές συζητήσεις ως εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.
Ο Γιάννης Γ. Ζαφειρόπουλος είναιδιετέλεσε μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και διετέλεσεεπίσης Αν. Γραμματέας του Τομέα Κοινωνικών Υποθέσεων του Κινήματος. Τον Ιούνιο 1999 ο Πρωθυπουργός Κ. Γ. ΣΗΜΙΤΗΣ του ανέθεσε τα καθήκοντα του Υφυπουργού Ανάπτυξης, με αρμοδιότητα τον τομέα της Βιομηχανικής Πολιτικής και στη συνέχεια ανέλαβε τον τομέα των Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και του Εξωτερικού Εμπορίου ως Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας. Μετά τις εκλογές του 2000 συμμετείχε στην Κυβέρνηση του Κ. Σημίτη αρχικά ως Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και στη συνέχεια ως Υφυπουργός Εξωτερικών-θέση από την οποία παραιτήθηκε μετά από πολιτική διαφωνία με τον τότε Υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου.Σήμερα εξακολουθεί να είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.
Ο Γιάννης Γ. Ζαφειρόπουλος είναι συγγραφέας πολλών πολιτικών, ιστορικών και λογοτεχνικών βιβλίων. Διετέλεσε Διευθυντής Σύνταξης της Εγκυκλοπαίδειας "ΥΔΡΙΑ CAMBRIDGE - ΗΛΙΟΣ" καθώς και της ελληνικής έκδοσης του "ΧΡΟΝΙΚΟΥ ΤΟΥ ΕΙΚΟΣΤΟΥ ΑΙΩΝΑ" .
Έχει δημοσιεύσει εκατοντάδες πολιτικά, επιστημονικά και εγκυκλοπαιδικά άρθρα σε εφημερίδες, περιοδικά και εγκυκλοπαίδειες.
Έχει τρία παιδιά : το Γιώργο, το Θοδωρή και την Αμαλία.
8

επεξεργασίες

Μενού πλοήγησης