Τιάγκο Αλκάνταρα: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Escarbot (συζήτηση | συνεισφορές)
μ r2.7.3) (Ρομπότ: Προσθήκη: bn:থিয়াগো আলকান্তারা
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 46: Γραμμή 46:


==Πρώτα Χρόνια==
==Πρώτα Χρόνια==
Ο Τιάγκο γεννήθηκε στο Σαν Πιέτρο Βερνότικο της [[Ιταλία]]ς, όταν ο πατέρας του, [[Μαζίνιο]], πρώην ποδοσφαιριστής, μέλος της εθνικής Βραζιλίας, και νυν προπονητής, αγωνιζόταν για λογαριασμό της [[Λέτσε]]. Μεγάλωσε στην [[Ισπανία]]. Ο Τιάγκο ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στα πέντε του στην ομάδα της [[Φλαμένγκο]] και μετά μετακόμισε με τον πατέρα του και τον ξάδερφο του Πάτρικ στην Ισπανία που εκεί έπαιξε στην ομάδα της Ουρέκα. Επέστρεψε ξανά στην Φλαμένγκο μέχρι τα 10 του και το 2005 μετακόμισε στην Ισπανία και τότε υπέγραψε συμβόλαιο με την [[Μπαρτσελόνα]], όπου έπαιζε και ο ξάδερφος του Πάτρικ.
Ο Τιάγκο γεννήθηκε στο Σαν Πιέτρο Βερνότικο της [[Ιταλία]]ς, όταν ο πατέρας του, [[Μαζίνιο]], πρώην ποδοσφαιριστής, μέλος της εθνικής Βραζιλίας, και νυν προπονητής του [[ΠΑΕ Άρης|Άρη Θεσσαλονίκης]], αγωνιζόταν για λογαριασμό της [[Λέτσε]]. Μεγάλωσε στην [[Ισπανία]]. Ο Τιάγκο ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στα πέντε του στην ομάδα της [[Φλαμένγκο]] και μετά μετακόμισε με τον πατέρα του και τον ξάδερφο του Πάτρικ στην Ισπανία που εκεί έπαιξε στην ομάδα της Ουρέκα. Επέστρεψε ξανά στην Φλαμένγκο μέχρι τα 10 του και το 2005 μετακόμισε στην Ισπανία και τότε υπέγραψε συμβόλαιο με την [[Μπαρτσελόνα]], όπου έπαιζε και ο ξάδερφος του Πάτρικ.


==Μπαρτσελόνα==
==Μπαρτσελόνα==

Έκδοση από την 11:51, 15 Μαρτίου 2013

Πρότυπο:Πληροφορίες ποδοσφαιριστή1 Ο Τιάγκο Αλκάνταρα Ντο Νασιμέντο (Thiago Alcântara do Nascimento, γενν. στις 11 Απριλίου 1991) ειναι Ισπανός ποδοσφαιριστής ο οποίος αγωνίζεται στο ισπανικό πρωτάθλημα με την Μπαρτσελόνα και στην εθνική ομάδα της χώρας του.

Πρώτα Χρόνια

Ο Τιάγκο γεννήθηκε στο Σαν Πιέτρο Βερνότικο της Ιταλίας, όταν ο πατέρας του, Μαζίνιο, πρώην ποδοσφαιριστής, μέλος της εθνικής Βραζιλίας, και νυν προπονητής του Άρη Θεσσαλονίκης, αγωνιζόταν για λογαριασμό της Λέτσε. Μεγάλωσε στην Ισπανία. Ο Τιάγκο ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στα πέντε του στην ομάδα της Φλαμένγκο και μετά μετακόμισε με τον πατέρα του και τον ξάδερφο του Πάτρικ στην Ισπανία που εκεί έπαιξε στην ομάδα της Ουρέκα. Επέστρεψε ξανά στην Φλαμένγκο μέχρι τα 10 του και το 2005 μετακόμισε στην Ισπανία και τότε υπέγραψε συμβόλαιο με την Μπαρτσελόνα, όπου έπαιζε και ο ξάδερφος του Πάτρικ.

Μπαρτσελόνα

Ο Τιάγκο Αλκάνταρα έκανε το ντεμπούτο του με τη Μπαρτσελόνα στις 17 Μαΐου 2009 σε ηλικία 18 χρονών, μπαίνοντας ως αλλαγή σε αγώνα εναντίον της Ρεάλ Μαγιόρκα. Στις 20 Φεβρουαρίου 2010 σκόραρε το πρώτο του γκολ σε αγώνα απέναντι στη Ρασίνγκ Σαντάντερ. Το δεύτερο του γκολ του,το πέτυχε στις 9 Απριλίου του 2011 εναντίον της ομάδας της Αλμερία και έκανε το τελικό σκορ 2-1. Το τρίτο γκόλ το έβαλε στη αρχή του αγώνα με την Ρεάλ Σοσιεδάδ. Στο τέλος της σεζόν 2010-11 είχε αγωνιστεί 17 φορές, πετυχαίνοντας 3 γκόλ και 3 ασίστ.

Προβιβασμός

Στις 29 Ιουνίου του 2011 ο Τιάγκο ανανέωσε το συμβόλαιο του με την Μπαρτσελόνα έως το καλοκαίρι του 2015, με την ρήτρα αποδέσμευσής του να ανέρχεται σε 30 εκατομμύρια ευρώ.

Διεθνής καριέρα

Έχει πάρει μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου κάτω των 17 το 2008 με την Ισπανία, που την βοήθησε να νικήσει στους αγώνες. Επίσης κλήθηκε να πάιξει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου κάτω των 19 το 2010 εναντίον της Γαλλίας όπου έπαιξε μεγάλο ρόλο και έτσι η Ισπανία έφτασε στον τελικό. Ο Τιάγκο ήταν παρόν στην νίκη της Ισπανίας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου κάτω των 21, έβαλε το 2ο γκόλ και έτσι το σκόρ έληξε 2-0 ενάντια της Ελβετίας. Στο τέλος της διοργάνωσης τιμήθηκε ως ο καλύτερος παίκτης για την εκθαμβωτική του εμφάνιση στη διοργάνωση.

Εθνική Ομάδα

Έκανε την πρώτη του εμφάνιση με την εθνική Ισπανίας εναντίον της Ιταλίας, ενώ το πρώτος του ανταγωνιστικός αγώνας ήταν στις 6 Σεπτεμβρίου στους προκριματικούς αγώνες του Γιούρο το 2012 ενάντια του Λιχτενστάιν.