Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «Chocolat»

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
87 bytes προστέθηκαν ,  πριν από 8 έτη
Η Βιάν Ροσέ, μια ειδική στη [[σοκολάτα]], ταξιδεύει στην [[Ευρώπη]] μαζί με την κόρη της Ανούκ. Τον χειμώνα του 1959 φθάνουν σε ένα ήσυχο και παραδοσιακό [[Γαλλία|γαλλικό]] χωριό, του οποίου δήμαρχος είναι ο Κόμης Πολ ντε Ρεϊνό. Η Βιάν ανοίγει μια σοκολατερί λίγες μέρες πριν οι κάτοικοι του χωριού αρχίσουν τη νηστεία της σαρακοστής. Η Βιάν, η οποία ντύνεται πιο προκλητικά από τους κατοίκους του χωριού, δεν πηγαίνει στην εκκλησία και έχει αποκτήσει παιδί εκτός γάμου, δεν ταιριάζει απόλυτα με τις συνήθειες των κατοίκων του χωριού. Παρόλα αυτά είναι αισιόδοξη για την επιχείρησή της. Η ευγενική της φύση σιγά σιγά καταφέρνει να κερδίσει τους ανθρώπους έναν έναν, αναγκάζοντας τον Ρεϊνό να μιλήσει ανοιχτά εναντίον της και να την κατηγορήσει ότι βάζει σε πειρασμό τους ανθρώπους σε μια περίοδο νηστείας και αποχής.
 
Μία από τους πρώτους κατοίκους του χωριού που παίρνουν το μέρος της Βιάν είναι η Αρμάντ, η ηλικιωμένη και εκκεντρική σπιτονοικοκυρά της. Η Αρμάντ θρηνείείναι γιαλυπημένη με το γεγονός ότι η ψυχρή και ευσεβής κόρη της, η Καρολίν, δεν της επιτρέπει να δει τον εγγονό της, Λικ, επειδή θεωρεί ότι είναι κακή επιρροή για εκείνον. Η Βιάν κανονίζει ο Λικ και η Αρμάντ να βλέπονταισυναντώνται κρυφά στηστην σοκολατερί, όπου και αναπτύσουν στενή σχέση. Η Καρολίν αργότερα αποκαλύπτει στη Βιάν ότι η μητέρα της είναι [[Διαβήτης (ασθένεια)|διαβητική]], αλλά η Αρμάντ συνεχίζει να ενδίδει στη σοκολάτα παρά την καταστάσή της.
 
Η Βιάν έρχεται επίσης κοντά με την ΤζοσεφίνΖοζεφίν, μια γυναίκα που κακοποιείται από τον αλκοολικό σύζυγό της Σερζ. Μετά από ένα αρκετά σκληρό χτύπημα στο κεφάλι, η ΤζοσεφίνΖοζεφίν τον εγκαταλείπει και μετακομίζει στο σπίτι της Βιάν. Καθώς ξεκινά να εργάζεται στη σοκολατερί και η Βιάν της μαθαίνει την τέχνη της, η ΤζοσεφίνΖοζεφίν αποκτά αυτοεκτίμηση και βρίσκειαποκτά εμπιστοσύνη στον εαυτό της. Κάτω από τις οδηγίες του Ρεϊνό, ο Σερζ αλλάζει και γίνεται ένας καλύτερος άνδρας και σύζυγος και ζητάειζητά από την ΤζοσεφίνΖοζεφίν να γυρίσει πίσω. Ευτυχισμένη και ολοκληρωμένη, η Τζοσεφίν αρνείται. Αργότερα, έναςο Σερζ μεθυσμένος Σερζ, πηγαίνει στη σοκολατερί και επιχειρεί να επιτεθεί στις δύο γυναίκες. Η ΤζοσεφίνΖοζεφίν όμως, σε μια στιγμή αυτοδυναμίας, τον χτυπάει με μια κατσαρόλα.
 
Καθώς η διαμάχη μεταξύ τωντης Βιάν και του Ρεϊνό γίνεται όλο και χειρότερη, μια ομάδα τσιγκάνωντσιγγάνων κατασκηνώνει έξω από το χωριό. Ενώ οι περισσότεροι των κατοίκων αντιδρούν στην παρουσία τους, η Βιάν τους καλωσορίζει, αναπτύσονταςαναπτύσσοντας μάλιστα μια αμοιβαία έλξη με έναν από εκείνους, τον Ρου. Οι δυο τους διοργανώνουν ένα πάρτι γενεθλίων για την Αρμάντ μαζί με άλλους κατοίκους του χωριού και τσιγκάνουςτσιγγάνους πάνω στη βάρκα του Ρου. Όταν η Καρολίν βλέπει τον Λικ, ο οποίος έφυγε κρυφά από το σπίτι για να πάει στο πάρτι, να χορεύει με την Αρμάντ, αρχίζει να καταλαβαίνει πόσο αυστηρή είναι με το γιο της και ότι η επιρροή ηςτης Αρμάντ στη ζωή του Λικ μπορεί και να μην είναι κακή.
 
Μετά το πάρτι η Βιάν, η ΤζοσεφίνΖοζεφίν και η Ανούκ κοιμούνται στις βάρκες όπου ο Ρου και η Βιάν κάνουν έρωτα. Αργότερα την ίδια νύχτα, ο Σερζ βάζει φωτιά στη βάρκα όπου κοιμούνται οιη ΤζοσεφίνΖοζεφίν και η Ανούκ, φωτιά. Και οι δύο δεν έπαθαν τίποτα αλλά η πίστη της Βιάν για το χωριό κλονίζεται. Επίσης, την ίδια νύχτα, ο Λικ επιστρέφει στο σπίτι της γιαγιάς του όπου ανακαλύπτει ότι η Αρμάντ πέθανε μετά από επιπλοκές του διαβήτη. Το γεγονός στεναχώρησεαυτό στεναχωρεί τόσο τον Λικ όσο και τη μητέρα του. Μετά τη φωτιά, ο Ρου μαζεύει τα πράγματά και φεύγει.
 
Αποφασισμένη ότι δεν μπορεί να νικήσει τον Ρεϊνό ήκαι τις αυστηρές παραδόσεις του χωριού, η Βιάν αποφασίζει να μετακομίσει. Λίγο πριν το κάνει, πηγαίνει στην κουζίνα της όπου βλέπει μερικούς από τους κατοίκους που την έχουν αγαπήσει και που η ίδια τους άλλαξε τη ζωή προς το καλύτερο, να φτιάχνουν σοκολάτα για ένα φεστιβάλ που η Βιάν είχε σχεδιάσει για την Κυριακή του Πάσχα. Συνειδητοποιώντας ότι έχει φέρει αλλαγές στο χωριό, αποφασίζει να μείνει.
 
Παρά την αλλαγή της συμπεριφοράς των κατοίκων και της γενικότερης στάσης του χωριού, ο Ρεϊνό παραμένει σταθερός στην αποχή από τις απολαύσεις, όπως τηςη σοκολάταςσοκολάτα. Το απόγευμα του Σαββάτου πριν την Κυριακή του Πάσχα, ανοίγει τη βιτρίνα με τις σοκολάτες και την καταστρέφει. Όταν ένα μικρό κομμάτι σοκολάτας φτάνει στο στόμα του, ενδίδει στην απόλαυση και αρχίζει να τρώει πριν καταρεύσεικαταρρεύσει κλαίγοντας και τελικά κοιμηθεί. Την επόμενη μέρα, η Βιάν υπόσχεται να μην αποκαλύψει τι έγινε και ένας αμοιβαίος σεβασμός αναπτύσσεται μεταξύ τους εδραιώνεται. Ο Ρου επιστρέφει το καλοκαίρι για να είναι μαζί με τη Βιάν και εκείνη παρά τη συνεχή ανάγκη για αλλαγή, η Βιάν αποφασίζει να μείνει, έχοντας βρει ένα σπιτικόσπίτι για τον εαυτό της και την κόρη της στο χωριό.
 
== Ηθοποιοί και Χαρακτήρες ==
19.591

επεξεργασίες

Μενού πλοήγησης