Ογούζοι Τούρκοι: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Νέα σελίδα: Οι '''Ογούζοι Τούρκοι''', γνωστοί επίσης ως '''Τουρκομάνοι''', (ο όρος Ογούζοι είναι γλωσσολογικός ό...
 
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Οι '''Ογούζοι Τούρκοι''', γνωστοί επίσης ως '''Τουρκομάνοι''', (ο όρος Ογούζοι είναι γλωσσολογικός όρος που χαρακτηρίζει τις δυτικές τουρκικές ή ογουζικές γλώσσες από τις ογουρικές γλώσσες) ήταν μια ιστορική τουρκογενής συνομοσπονδία φυλών στην Κεντρική Ασία,, που ονομάστηκε συμβατικά ως Κράτος των Ογούζ Γιαγκμπού, κατά τη διάρκεια της πρώιμης μεσαιωνικής περιόδου. Το όνομα Ογούζ είναι μια κλασική τουρκογενής λέξη που σημαίνει ''φυλή''. Η συνομοσπονδία των Ογούζων Τούρκων μετανάστευσε δυτικά της περιοχής Τζετι-σου μετά από σύγκρουση με τον κλάδο των Καρλούκων των Ουιγούρων Τούρκων. Οι ιδρυτές της [[Οθωμανική Αυτοκρατορία|Οθωμανικής Αυτοκρατορίας]] ήταν απόγονοι του κράτους των Ογούζ Γιαγκμπού.
Οι '''Ογούζοι Τούρκοι''', γνωστοί επίσης ως '''Τουρκομάνοι''', (ο όρος Ογούζοι είναι γλωσσολογικός όρος που χαρακτηρίζει τις δυτικές τουρκικές ή ογουζικές γλώσσες από τις ογουρικές ή βουλγαρικές γλώσσες) ήταν μια ιστορική τουρκογενής συνομοσπονδία φυλών στην Κεντρική Ασία,, που ονομάστηκε συμβατικά ως Κράτος των Ογούζ Γιαγκμπού, κατά τη διάρκεια της πρώιμης μεσαιωνικής περιόδου. Το όνομα Ογούζ είναι μια κλασική τουρκογενής λέξη που σημαίνει ''φυλή''. Η συνομοσπονδία των Ογούζων Τούρκων μετανάστευσε δυτικά της περιοχής Τζετι-σου μετά από σύγκρουση με τον κλάδο των Καρλούκων των Ουιγούρων Τούρκων. Οι ιδρυτές της [[Οθωμανική Αυτοκρατορία|Οθωμανικής Αυτοκρατορίας]] ήταν απόγονοι του κράτους των Ογούζ Γιαγκμπού.

Έκδοση από την 19:27, 14 Φεβρουαρίου 2013

Οι Ογούζοι Τούρκοι, γνωστοί επίσης ως Τουρκομάνοι, (ο όρος Ογούζοι είναι γλωσσολογικός όρος που χαρακτηρίζει τις δυτικές τουρκικές ή ογουζικές γλώσσες από τις ογουρικές ή βουλγαρικές γλώσσες) ήταν μια ιστορική τουρκογενής συνομοσπονδία φυλών στην Κεντρική Ασία,, που ονομάστηκε συμβατικά ως Κράτος των Ογούζ Γιαγκμπού, κατά τη διάρκεια της πρώιμης μεσαιωνικής περιόδου. Το όνομα Ογούζ είναι μια κλασική τουρκογενής λέξη που σημαίνει φυλή. Η συνομοσπονδία των Ογούζων Τούρκων μετανάστευσε δυτικά της περιοχής Τζετι-σου μετά από σύγκρουση με τον κλάδο των Καρλούκων των Ουιγούρων Τούρκων. Οι ιδρυτές της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ήταν απόγονοι του κράτους των Ογούζ Γιαγκμπού.