Βασίλειος Β΄ Καματηρός: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
μ Νέα σελίδα: Ο '''Βασίλειος Καματηρός''' είχε το αξίωμα του «Χαρτοφύλακα» στον Ναό της [[Αγία Σοφία (Κωνσταντινο...
 
μΧωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Ο '''Βασίλειος Καματηρός''' είχε το αξίωμα του «Χαρτοφύλακα» στον Ναό της [[Αγία Σοφία (Κωνσταντινούπολη)|Αγίας Σοφίας]].
Ο '''Βασίλειος Καματηρός''' είχε το αξίωμα του «Χαρτοφύλακα» στον Ναό της [[Αγία Σοφία (Κωνσταντινούπολη)|Αγίας Σοφίας]].


Το [[1183]] ο Αυτοκράτορας [[Ανδρόνικος Α']] τον προώθησε στη θέση του Πατριάρχη, προκειμένου να πληρωθεί η θέση αυτή από άνθρωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του. Μετά την απομάκρυνση (ή δολοφονία) του Αυτοκράτορα, απομακρύνθηκε και αυτός από τον Οικουμενικό Θρόνο.
Το [[1183]] ο Αυτοκράτορας [[Ανδρόνικος Α']] απομάκρυνε τον προκάτοχό του Πατριάρχη [[Θεοδόσιος Α΄ Βορραδιώτης|Θεοδόσιο Α΄]], διότι εκείνος δεν συναινούσε σε αθέμιτο γάμο του, και ώθησε στη θέση του τον Βασίλειο. Μετά την απομάκρυνση (ή δολοφονία) του Αυτοκράτορα, απομακρύνθηκε και αυτός από τον Οικουμενικό Θρόνο.





Έκδοση από την 21:57, 19 Φεβρουαρίου 2007

Ο Βασίλειος Καματηρός είχε το αξίωμα του «Χαρτοφύλακα» στον Ναό της Αγίας Σοφίας.

Το 1183 ο Αυτοκράτορας Ανδρόνικος Α' απομάκρυνε τον προκάτοχό του Πατριάρχη Θεοδόσιο Α΄, διότι εκείνος δεν συναινούσε σε αθέμιτο γάμο του, και ώθησε στη θέση του τον Βασίλειο. Μετά την απομάκρυνση (ή δολοφονία) του Αυτοκράτορα, απομακρύνθηκε και αυτός από τον Οικουμενικό Θρόνο.