Κλασική περίπτωση βλάβης: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
SebRoth (συζήτηση | συνεισφορές)
SebRoth (συζήτηση | συνεισφορές)
Ετικέτα: αφαιρέθηκαν παραπομπές
Γραμμή 15: Γραμμή 15:


== Υπόθεση ==
== Υπόθεση ==
Το έργο πραγματεύεται τις περιπέτειες δύο μαστόρων, οι οποίοι καταστρέφουν με απίστευτο τρόπο τις συσκευές που αναλαμβάνουν να επισκευάσουν, επιδεικνύοντας παράλληλα θρασύτατη συμπεριφορά στους πελάτες. Όπως δήλωσε ο [[Κώστας Τσάκωνας]] σε συνέντευξή του, η κεντρική ιδέα της ταινίας ήταν βασισμένη σε μια θεματολογία που αφορά και θα αφορά τον μέσο άνθρωπο. "Άμα φωνάξεις μάστορα στο σπίτι σου θα σου τα κάνει όλα κ***ς, θα πάρει και τα λεφτά που έχεις δώσει προκαταβολή και δεν τον ξαναβλέπεις άλλο." <ref>[[1]]</ref>
Το έργο πραγματεύεται τις περιπέτειες δύο μαστόρων, οι οποίοι καταστρέφουν με απίστευτο τρόπο τις συσκευές που αναλαμβάνουν να επισκευάσουν, επιδεικνύοντας παράλληλα θρασύτατη συμπεριφορά στους πελάτες. Όπως δήλωσε ο [[Κώστας Τσάκωνας]] σε συνέντευξή του, η κεντρική ιδέα της ταινίας ήταν βασισμένη σε μια θεματολογία που αφορά και θα αφορά τον μέσο άνθρωπο. "Άμα φωνάξεις μάστορα στο σπίτι σου θα σου τα κάνει όλα κ***ς, θα πάρει και τα λεφτά που έχεις δώσει προκαταβολή και δεν τον ξαναβλέπεις άλλο."


== Πρόσθετα ==
== Πρόσθετα ==

Έκδοση από την 13:58, 2 Φεβρουαρίου 2013

Κλασική Περίπτωση Βλάβης
ΣκηνοθεσίαΤάκης Βουγιουκλάκης
ΣενάριοΘάνος Τσάμπρας
ΠρωταγωνιστέςΚώστας Τσάκωνας,
Μάγδα Τσαγγάνη,
Μίνα Παπαζαφειροπούλου,
Τάσος Κωστής,
Βέτα Μπετίνη
Πρώτη προβολή1987
ΠροέλευσηΕλλάδα
ΓλώσσαΕλληνικά

Η Κλασική Περίπτωση Βλάβης (1987) είναι κωμική βιντεοταινία της δεκαετίας του 1980 σε σκηνοθεσία Τάκη Βουγιουκλάκη. Πρωταγωνιστούν οι Κώστας Τσάκωνας και Τάσος Κωστής στο ρόλο δύο τεχνικών με ειδικότητα στις πάσης φύσεως επισκευές οικιακών συσκευών.

Υπόθεση

Το έργο πραγματεύεται τις περιπέτειες δύο μαστόρων, οι οποίοι καταστρέφουν με απίστευτο τρόπο τις συσκευές που αναλαμβάνουν να επισκευάσουν, επιδεικνύοντας παράλληλα θρασύτατη συμπεριφορά στους πελάτες. Όπως δήλωσε ο Κώστας Τσάκωνας σε συνέντευξή του, η κεντρική ιδέα της ταινίας ήταν βασισμένη σε μια θεματολογία που αφορά και θα αφορά τον μέσο άνθρωπο. "Άμα φωνάξεις μάστορα στο σπίτι σου θα σου τα κάνει όλα κ***ς, θα πάρει και τα λεφτά που έχεις δώσει προκαταβολή και δεν τον ξαναβλέπεις άλλο."

Πρόσθετα

Η ταινία ακολουθήθηκε από μια άτυπη συνέχεια του 1988 σκηνοθετημένη επίσης από τον Τάκη Βουγιουκλάκη, με τα σουρεαλιστικά και καρτουνίστικα στοιχεία της υπερτονισμένα, το "Η Μεγάλη Απόφραξη: Το Σκατόμουτρο" του 1988, με τους Κώστα Τσάκωνα και Τάσο Κωστή να επιστρέφουν ως μάστορες.

Σε αυτή την ταινία ο Κώστας Τσάκωνας τραυματίστηκε όταν έπεσε από μία πτυσσόμενη σκάλα, στην προσπάθεια να ανεβεί στο πατάρι για να φτιάξει ένα θερμοσίφωνα, και σταμάτησαν τα γυρίσματα της ταινίας για δέκα μέρες.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι

[[1]]