Βασίλειος Θεοδωρίδης: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
μΧωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Ο '''Βασίλειος Θεοδωρίδης''' ήταν δημοσιογράφος και αναρχικός.
Ο '''Βασίλειος Θεοδωρίδης''' ήταν δημοσιογράφος και αναρχικός.


Γεννήθηκε στον [[Πύργος Ηλείας|Πύργο]] και σπούδασε νομικά στην [[Αθήνα]]. Καταγόταν απο την σπουδαία οικογένεια Θεοδωρίδη και ήταν γιός του Αριστομένη Θεοδωρίδη, μαγαλοκτηματία & διευθυντή της Σταφιδικής τράπεζας. Ήταν απο τα ιδρυτικά μέλη του Αναρχικού συλλόγου, μιας ομάδας που προσπαθούσε να συνδέσει τον χριστιανισμό με την κοινωνική δικαιοσύνη και είχε ως σύμβολο το Φώς και τον Πέλεκυ. Η ομάδα αυτή είχε συσπειρωθεί γύρω απο την εφημερίδα ''«Νέον Φώς»'', της οποίας ήταν εκδότης. Η εφημερίδα ξεκίνησε την έκδοση της το [[1898]] και ήταν εβδομαδιαία. Τελικά το [[1899]] έπαψε να εκδίδεται, παρ'ολα αυτά ο Βασίλης Θεοδωρίδης συνέχισε να αρθρογραφεί σε τοπικές ('''Πατρομυνέτα Αδιάλακτος''') αλλα και Αθηναϊκές εφημερίδες ([[Καθημερινή]]).
Γεννήθηκε στον [[Πύργος Ηλείας|Πύργο]] και σπούδασε νομικά στην [[Αθήνα]]. Καταγόταν απο την σπουδαία οικογένεια Θεοδωρίδη και ήταν γιός του Αριστομένη Θεοδωρίδη, μαγαλοκτηματία & διευθυντή της Σταφιδικής τράπεζας. Ήταν απο τα ιδρυτικά μέλη του Αναρχικού συλλόγου Πύργου, μιας ομάδας που προσπαθούσε να συνδέσει τον χριστιανισμό με την κοινωνική δικαιοσύνη και είχε ως σύμβολο το Φώς και τον Πέλεκυ. Η ομάδα αυτή είχε συσπειρωθεί γύρω απο την εφημερίδα ''«Νέον Φώς»'', της οποίας ήταν εκδότης. Η εφημερίδα ξεκίνησε την έκδοση της το [[1898]] και ήταν εβδομαδιαία. Τελικά το [[1899]] έπαψε να εκδίδεται, παρ'ολα αυτά ο Βασίλης Θεοδωρίδης συνέχισε να αρθρογραφεί σε τοπικές ('''Πατρομυνέτα Αδιάλακτος''') αλλα και Αθηναϊκές εφημερίδες ([[Καθημερινή]]).


[[Κατηγορία:Ηλείοι δημοσιογράφοι|Θ]]
[[Κατηγορία:Ηλείοι δημοσιογράφοι|Θ]]

Έκδοση από την 20:51, 12 Φεβρουαρίου 2007

Ο Βασίλειος Θεοδωρίδης ήταν δημοσιογράφος και αναρχικός.

Γεννήθηκε στον Πύργο και σπούδασε νομικά στην Αθήνα. Καταγόταν απο την σπουδαία οικογένεια Θεοδωρίδη και ήταν γιός του Αριστομένη Θεοδωρίδη, μαγαλοκτηματία & διευθυντή της Σταφιδικής τράπεζας. Ήταν απο τα ιδρυτικά μέλη του Αναρχικού συλλόγου Πύργου, μιας ομάδας που προσπαθούσε να συνδέσει τον χριστιανισμό με την κοινωνική δικαιοσύνη και είχε ως σύμβολο το Φώς και τον Πέλεκυ. Η ομάδα αυτή είχε συσπειρωθεί γύρω απο την εφημερίδα «Νέον Φώς», της οποίας ήταν εκδότης. Η εφημερίδα ξεκίνησε την έκδοση της το 1898 και ήταν εβδομαδιαία. Τελικά το 1899 έπαψε να εκδίδεται, παρ'ολα αυτά ο Βασίλης Θεοδωρίδης συνέχισε να αρθρογραφεί σε τοπικές (Πατρομυνέτα Αδιάλακτος) αλλα και Αθηναϊκές εφημερίδες (Καθημερινή).