Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «Λίστα Λαγκάρντ»

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
(προσθήκη/βελτίωση παραπομπών)
Από το σημείο αυτό και μετά άρχισαν να εγείρονται δικαιολογημένα ερωτηματικά και αμφιβολίες περί της εγκυρότητάς του, αν δηλαδή είχε υποστεί αλλοιώσεις - αφαιρέσεις κ.λπ. αν υπάρχουν αντίγραφα και πόσα, ποιοι τα κατέχουν κ.ά.
 
Κάτω από αυτές τις εξελίξεις το ελληνικό εβδομαδιαίο περιοδικό "HOTDOC" (= καυτά ντοκουμέντα)<ref>http://my-greek.blogspot.com/2012/10/hot-doc.html</ref> που εκδίδει ο δημοσιογράφος [[Κώστας Βαξεβάνης]] δημοσίευσε σε έκτακτη έκδοση στις 26 Οκτωβρίου 2012<ref>{{cite news | url = http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=481468 | title = Η κατά Βαξεβάνη λίστα Λαγκάρντ | work = Το Βήμα | date = 2012/12/27 }}</ref> ένα κατάλογο φερόμενο ως Λίστα Λαγκάρντ. Ο κατάλογος αυτός περιελάμβανε 2059 ονόματα Ελλήνων καταθετών, χωρίς όμως να περιλαμβάνονται το ύψος καταθέσεων εκάστου, αλλά ούτε και οι αριθμοί λογαριασμού. Στη συνέχεια αντί να ασκηθεί έρευνα από τις αρμόδιες Αρχές περί της νομιμότητας των καταθέσεων, αντίθετα ασκήθηκε δίωξη κατά του εκδότη με συνέπεια να δημιουργηθεί μια ακόμη πιο δυσμενής εικόνα για την Ελλάδα από τον ξένο διεθνή τύπο για την υφιστάμενη ελευθερία τύπου στη χώρα. Μια πρώτη βέβαια συνέπεια όλων αυτών ήταν αφενός η έκτακτη έκδοση του εν λόγω περιοδικού να γίνει ανάρπαστη ο δε δημοσιογράφος - εκδότης να συμπεριληφθεί στον διεθνή κατάλογο δημοσιογράφων που έχουν υποστεί δίωξη.
 
Τέλος σημειώνεται ότι στον εν λόγω κατάλογο που δημοσιεύτηκε περιλαμβάνονται ονόματα πολιτικών και συγγενών των, καθώς επίσης εφοπλιστών, επιχειρηματιών κλπ. που ενδεχομένως ο κύκλος εργασιών τους να δικαιολογεί καταθέσεις στο εξωτερικό με δεδομένο ότι το μεγαλύτερο μέρος της δραστηριότητάς τους γίνεται στο εξωτερικό π.χ. εφοπλιστές, πλοιοκτήτες κλπ. πλην όμως περιλαμβάνονται και ονόματα Ελλήνων που δεν δικαιολογούν καταθέσεις στο εξωτερικό χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι είναι και απόλυτα παράνομο. Στη τελευταία αυτή κατηγορία φέρονται δημοσιογράφοι, ιατροί, καθηγητές, ηθοποιοί κ.ά.
2.177

επεξεργασίες

Μενού πλοήγησης