Τουπούα Ταμασέσε Τουπουόλα Έφι: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
+επανεκλογή 2012
ZéroBot (συζήτηση | συνεισφορές)
μ r2.7.1) (Ρομπότ: Προσθήκη: it:Tuiatua Tupua Tamasese Efi
Γραμμή 30: Γραμμή 30:
[[hr:Tufuga Efi]]
[[hr:Tufuga Efi]]
[[id:Tufuga Efi]]
[[id:Tufuga Efi]]
[[it:Tuiatua Tupua Tamasese Efi]]
[[ja:トゥイアトゥア・トゥプア・タマセセ・エフィ]]
[[ja:トゥイアトゥア・トゥプア・タマセセ・エフィ]]
[[lt:Tufuga Efi]]
[[lt:Tufuga Efi]]

Έκδοση από την 23:27, 4 Ιανουαρίου 2013

O Τουφούγκα Έφι.

Ο Τουφούγκα Έφι (Tufuga Efi, πλήρες όνομα Τουπούα Ταμασέσε Τουπουόλα Έφι - και Tuiatua Tupua Tamasese Tupuola Efi) είναι πολιτικός από τις Σαμόα, και από τις 16 Ιουνίου 2007 είναι ο πρώτος αιρετός αρχηγός αυτού του κράτους.

Βιογραφία

Γεννήθηκε στη Μοττοτούα των Σαμόα, την 1η Μαρτίου του 1938[1]. Κατάγεται από την επιφανή οικογένεια των Άιγκα Τούπου. Το διάστημα 1976-1982 ήταν πρωθυπουργός και το 1985-1988 αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Στις 16 Ιουνίου 2007 εξελέγη ομόφωνα από το Κοινοβούλιο του νησιού (υπήρξε μοναδικός υποψήφιος για τη χηρεύσασα θέση του Ο Λε Άο Ο Λε Μάλο ή Αρχηγού Κράτους) διάδοχος του Μαλιετόα Τανουμαφίλι Β'. Η θητεία του είναι πενταετής.

Επανεκλογή 2012

Ο Τουφούγκα Έφι, μοναδικός υποψήφιος, επανεξελέγη αρχηγός κράτους από το Κοινοβούλιο, στις 19 Ιουλίου 2012. Είχε προταθεί από τον Πρωθυπουργό Τουιλαέπα Σαϊλέλε Μαλιελεγκαόι , με δεύτερο τον Παλουσαλούε Φαάπο Φαάπο Β΄, ηγέτη της αντιπολίτευσης.[2]

Συγγραφέας

Είναι επίσης συγγραφέας πολλών δοκιμίων με το θέμα τον πολιτισμό της χώρας του, όπως Clutter in Indigenous Knowledge, Research and History: A Samoan Perspective.

Πηγές

Παραπομπές

CC-BY-SA
Μετάφραση
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Tufuga Efi της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 4.0. (ιστορικό/συντάκτες).