Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «Τζόνι Κας»

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
καμία σύνοψη επεξεργασίας
[[Αρχείο:JohnnyCash1969.jpg|thumb|JohnnyΟ Cash,Τζόνι Κας το 1969]]
Ο [http://en.wikipedia.org/wiki/Johnny_Cash Johnny Cash] γεννήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου του 1932 και πέθανε στις 12 Σεπτεμβρίου το 2003 ήταν ένας Αμερικανός τραγουδιστής, συνθέτης, ηθοποιός και συγγραφέας. Λέγεται ότι ήταν ένας μουσικός με τεράστια επιρροή σε παγκόσμιο επίπεδο κατά την διάρκεια του δευτέρου μισού του 20ου αιώνα. Έτσι έμεινε στην ιστορία σαν ένας λαϊκός τραγουδιστής της Country παρόλη την ενασχόληση του και με άλλα είδη μουσικής ιδίως στα πρότερα χρόνια της καριέρας του συμπεριλαμβανομένων των [http://en.wikipedia.org/wiki/Rockabilly Rockabilly], [http://en.wikipedia.org/wiki/Rock_and_roll Rock and roll] καθώς επίσης [http://en.wikipedia.org/wiki/Blues Blues], [http://en.wikipedia.org/wiki/Folk_music Folk music] και [http://en.wikipedia.org/wiki/Gospel_music Gospel music]. Το διασταυρούμενο αυτό μουσικό προφίλ σε σχέση πάντα με τα διάφορα είδη μουσικής τον εγκαθιστά σχεδόν απόλυτα στο Country Music Hall of Fame στο Rock and Roll Hall of Fame και στο [http://en.wikipedia.org/wiki/Gospel_Music_Hall_of_Fame Gospel Music Hall of Fame]. Στα μετέπειτα χρόνια της καριέρας του ερμήνευσε διάφορους rock καλλιτέχνες και συγκροτήματα μεταξύ των οποίων οι [http://en.wikipedia.org/wiki/Nine_Inch_Nails Nine Inch Nails] από τον χώρο του industrial rock και του synthpop συγκροτήματος [http://en.wikipedia.org/wiki/Depeche_Mode Depeche Mode] σε συμμετοχή του στον δίσκο με τίτλο [http://en.wikipedia.org/wiki/Personal_Jesus Personal Jesus] τον Αύγουστο του 1989.
 
Ο '''Τζόνι Κας''' ή '''Τζόνυ Κας''' ([http://en[αγγλική γλώσσα|αγγλ.wikipedia.org/wiki/Johnny_Cash]] ''Johnny Cash]'') γεννήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου του 1932 και πέθανε στις 12 Σεπτεμβρίου το 2003. ήτανΉταν ένας Αμερικανός τραγουδιστής, συνθέτης, ηθοποιός και συγγραφέας. Λέγεται ότι ήταν ένας [[μουσικός]] με τεράστια επιρροή σε παγκόσμιο επίπεδο κατά την διάρκεια του δευτέρου μισού του 20ου αιώνα<ref>[http://en.wikipedia.org/wiki/Johnny_Cash ΈτσιO Τζόνι Κας στην Αγγλική Βικιπαίδεια]</ref>. έμεινεΈμεινε στην ιστορία σαν ένας λαϊκός [[τραγουδιστής]] της Country[[κάντρι]] παρόλη την ενασχόληση του και με άλλα είδη μουσικής ιδίως στα πρότερα χρόνια της καριέρας του συμπεριλαμβανομένων των [http://en.wikipedia.org/wiki/Rockabilly Rockabilly[ροκαμπίλι]], [http://en.wikipedia.org/wiki/Rock_and_roll[ροκ Rock andεν rollρολ] καθώς επίσης], [http://en.wikipedia.org/wiki/Blues Blues[μπλουζ]], [http://en.wikipedia.org/wiki/Folk_music Folk music[φολκ]] και [http://en.wikipedia.org/wiki/Gospel_music Gospel music[γκόσπελ]]. Το διασταυρούμενο αυτό μουσικό προφίλ σε σχέση πάντα με τα διάφορα είδη μουσικής τον εγκαθιστά σχεδόν απόλυτα στο ''Country Music Hall of Fame'', στο ''Rock and Roll Hall of Fame'' και στο ''Gospel Music Hall of Fame''<ref>[http://en.wikipedia.org/wiki/Gospel_Music_Hall_of_Fame Gospel Music Hall of Fame, Αγγλική Βικιπαίδεια]</ref>. Στα μετέπειτα χρόνια της καριέρας του ερμήνευσε διάφορουςτραγούδια rockδιάφορων [[ροκ]] καλλιτέχνεςκαλλιτεχνών και συγκροτήματασυγκροτημάτων μεταξύ των οποίων οι ''Nine Inch Nails''<ref>[http://en.wikipedia.org/wiki/Nine_Inch_Nails Nine Inch Nails, Αγγλική Βικιπαίδεια]</ref> από τον χώρο του [[Βιομηχανικό ροκ | βιομηχανικού ροκ]] ([[αγγλική γλώσσα|αγγλ:]] ''industrial rock'') και του synthpop συγκροτήματος ''Depeche Mode''<ref>[http://en.wikipedia.org/wiki/Depeche_Mode Depeche Mode, Αγγλική Βικιπαίδεια]</ref> σε συμμετοχή του στον δίσκο με τίτλο ''Personal Jesus''<ref>[http://en.wikipedia.org/wiki/Personal_Jesus O δίσκος ''Personal Jesus'' των Depeche Mode στην Αγγλική Βικιπαίδεια]</ref> τον Αύγουστο του 1989.
Ο [http://en.wikipedia.org/wiki/Johnny_Cash Johnny Cash] έμεινε επίσης γνωστός για την βαθιά και διακριτική μπάσα – βαρύτονη φωνή του στο [http://en.wikipedia.org/wiki/Boom_Chicka_Boom Boom Chicka Boom] με ήχο από το [http://en.wikipedia.org/wiki/The_Tennessee_Three The Tennessee Three] (το πρώτο του συγκρότημα) σε μια επαναστατικά μελαγχολική και ταυτόχρονα ταπεινή ερμηνεία από μια σειρά συναυλιών σε φυλακές και από τα σκούρα ρούχα της εμφάνισης του από όπου έλαβε και το ψευδώνυμο “The Man in Black”. Ο Cash παραδοσιακά ξεκινούσε τις συναυλίες του λέγοντας “Γεια σας είμαι ο Johnny Cash” και ακολουθούσε σχεδόν πάντα το [http://en.wikipedia.org/wiki/Folsom_Prison_Blues Folsom Prison Blues] που ουσιαστικά θα έλεγε κανείς ότι ήταν η χαρακτηριστική μουσική υπογραφή του. Ο Cash δηλωνόταν σαν ένας ευσεβής άλλα ανήσυχος Χριστιανός που χαρακτηρίστηκε επίσης από την ιδιαίτερη οπτική του σε σχέση με τις αντιφάσεις και τις προκλήσεις της Αμερικής.
 
ΟΤο πρώτο του συγκρότημα ήταν οι ''The Tennessee Three''<ref>[http://en.wikipedia.org/wiki/Johnny_CashThe_Tennessee_Three JohnnyΟι Cash''The Tennessee Three'' στην Αγγλική Βικιπαίδεια]</ref>. έμεινεΟ επίσηςΚας έμεινε γνωστός για την βαθιά και διακριτική μπάσα/βαρύτονη φωνή του, στοόπως [http://en.wikipedia.org/wiki/Boom_Chicka_Boomγια Boomπαράδειγμα Chickaστον Boom]δίσκο μετου ήχο''Boom από τοChicka Boom''<ref>[http://en.wikipedia.org/wiki/The_Tennessee_ThreeBoom_Chicka_Boom TheΟ Tennesseeδίσκος Three]''Boom (τοChicka πρώτοBoom'' του συγκρότημα)Τζόνι Κας στην Αγγλική Βικιπαίδεια]</ref> σε μια επαναστατικά μελαγχολική και ταυτόχρονα ταπεινή ερμηνεία από μια σειρά συναυλιών σε φυλακές. και απόAπό τα σκούρα ρούχα της εμφάνισης του από όπου έλαβε και το ψευδώνυμο “The«ο άντρας με τα μαύρα» ([[αγγλική γλώσσα|αγγλ:]] ''The Man in Black”Black''). Ο CashΚας παραδοσιακά ξεκινούσε τις συναυλίες του λέγοντας “Γεια«Γεια σας, είμαι ο JohnnyΤζόνι Cash”Κας» και ακολουθούσε σχεδόν πάντα το τραγούδι ''Folsom Prison Blues''<ref>[http://en.wikipedia.org/wiki/Folsom_Prison_Blues Το τραγούδι ''Folsom Prison Blues]'' του Τζόνι Κας στην Αγγλική Βικιπαίδεια]</ref> που ουσιαστικά θα έλεγε κανείς ότι ήταν η χαρακτηριστική μουσική υπογραφή του. Ο CashΚας δηλωνότανδήλωνε σανως ένας ευσεβής άλλα ανήσυχος [[Χριστιανός]]. που χαρακτηρίστηκεΧαρακτηρίστηκε επίσης από την ιδιαίτερη οπτική του σε σχέση με τις αντιφάσεις και τις προκλήσεις της Αμερικής.
Ο [http://en.wikipedia.org/wiki/Johnny_Cash Johnny Cash] ανακάλυψε ψάχνοντας το γενεαλογικό του δέντρο ότι είχε Σκοτσέζικες Βασιλικές καταβολές [http://en.wikipedia.org/wiki/British_Isles British Isles] από την πλευρά του πατέρα του από την εποχή του μεσαίωνα και συγκεκριμένα του Βασιλιά της Σκωτίας Malcolm IV [http://en.wikipedia.org/wiki/Malcolm_IV_of_Scotland Malcolm IV of Scotland]
 
Ο [http://en.wikipedia.org/wiki/Johnny_Cash Johnny Cash]Κας ανακάλυψε ψάχνοντας το γενεαλογικό του δέντρο ότι είχε Σκοτσέζικες Βασιλικές καταβολές [http://en.wikipedia.org/wiki/British_Isles British Isles] από την πλευρά του πατέρα του από την εποχή του μεσαίωνα και συγκεκριμένα του Βασιλιά της Σκωτίας Malcolm IV [http://en.wikipedia.org/wiki/Malcolm_IV_of_Scotland[Μάλκολμ MalcolmΔ΄ IVτης of ScotlandΣκωτίας]].
Δισκογραφία:
 
Ο [http://en.wikipedia.org/wiki/Johnny_Cash Johnny Cash] ήταν ένας από του πιο παραγωγικούς μουσικούς όλων των εποχών. Η μεγάλης διάρκειας καριέρα του κράτησε από το 1954 – 2003 βγάζοντας 96 άλμπουμ και 153 singles σε διάφορες δισκογραφικές εταιρείες. Κάντε κλικ παρακάτω για να δείτε αναλυτικά την δισκογραφία του [http://en.wikipedia.org/wiki/Johnny_Cash_albums_discography Johnn Cash albums discography].
== Δισκογραφία: ==
Ο [http://en.wikipedia.org/wiki/Johnny_Cash Johnny Cash]Κας ήταν ένας από του πιο παραγωγικούς μουσικούς όλων των εποχών. Η μεγάλης διάρκειας καριέρα του κράτησε από το 1954 έως το 2003 βγάζοντας 96 άλμπουμ και 153 singlesσινγκλ σε διάφορες δισκογραφικές εταιρείες. Κάντε κλικ παρακάτω για να δείτε αναλυτικά την δισκογραφία του <ref>[http://en.wikipedia.org/wiki/Johnny_Cash_albums_discography JohnnH Cashδισκογραφία albumsτου discographyΤζόνι Κας στην Αγγλική βικιπαίδεια]</ref>.
 
== Εξωτερικοί σύνδεσμοι ==
{{Commonscat|Johnny Cash}}
* [http://www.johnnycash.com/ johnnycash.comΗ -ιστοσελίδα Amerikanischeτου WebsiteΤζόνι Κας (στα Αγγλικά)]
* [http://www.lpdiscography.com/c/Cash/cash2.htm DiskografieΗ δισκογραφία του Τζόνι Κας (στα Αγγλικά)]
* [http://www.heise.de/tp/r4/artikel/4/4622/1.html Essay des Cash-Biografen Franz Dobler]
* [http://www.laut.de/wortlaut/artists/c/cash_johnny/index.htm Johnny Cash]
* [http://www.rollingstone.de/archiv/index.php?action=search&valid=true&id=1&search_select=all_reviews&search.string=Johnny+Cash&search_dest=index Johnny Cash im Rolling-Stone-Rezensionsarchiv]
* [http://www.lpdiscography.com/c/Cash/cash2.htm Diskografie]
 
 
==Παραπομπές==
{{παραπομπές}}
 
{{μουσική-επέκταση}}
248

επεξεργασίες

Μενού πλοήγησης