Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «Συζήτηση:Θρύλος της Αγίας Λαύρας»

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
:Σκύλακα σε ρώτησα αν διαφωνείς σε κάτι από τα παραπάνω τα οποία τα χαρακτήρισα ως κατεστημένη γνώση. Θα σε παρακαλούσα να τοποθετηθείς και να μην περιγράφεις σε κάθε απάντησή σου τη σταυροφορία εναντίον των μεταπολιτευτικών αναθεωρητών της ιστορίας. Η ΒΠ δεν είναι πεδίο μάχης για να συμπεριλάβουμε σε κάθε λήμμα ότι ενισχύει ή αποδυναμώνει τις θέσεις του χ ή του ψ. Επαναλαμβάνω: '''Ο θρύλος βασίζεται στο ότι κάποια θρησκευτική τελετή στην Αγία Λαύρα από τον ΠΠΓ αποτέλεσε τον ερριμένο κύβο της Επανάστασης (όπως η διάβαση του Ρουβικώνα από τον Καίσαρα)'''. Από εκεί προέρχεται και ο χαρακτηρισμός αυτής της τετριμμένης τελετής καθαγιασμού όπλων ως θρύλου. Και αυτό έχει διαψευστεί από την ίδια σου την πρωτότυπη έρευνα που δείχνει ότι σε καμιά 20ρια μέρη της Ελλάδας το ίδιο διάστημα συνέβησαν αντίστοιχες σκηνές. Αν δεν διαφωνείς σε κάτι παρακαλώ να διαμορφώσεις ή να αφήσεις να διαμορφώσουν κατάλληλα το λήμμα καθώς και να μετονομαστεί σε Θρύλο της Αγίας Λαύρας.
 
:Όσον αφορά την ΙΕΕ η γνώμη σου και η γνώμη μου δεν έχουν πολλή σημασία. Για να αντικρουστεί χρειάζεται ανάλογη πηγή ήτοι έκδοση πρωτοκλασάτου ιστορικού με πανελλήνια ή διεθνή εμβέλεια. Τα υπόλοιπα καλύπτονται από το [[ΒΠ:ΟΧΙ#Η Βικιπαίδεια δεν είναι βάθρο]]--[[Χρήστης:Ptoliethron|Ptoliethron]] ([[Συζήτηση χρήστη:Ptoliethron|συζήτηση]]) 15:13, 13 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)<br />
 
Ξέρεις πολλά άρθρα με τίτλο "''Θρύλος .''.." και μέσα γεμάτα πηγές που λένε ότι ήταν κάτι πραγματικό? Αν πάλι νομίζεις ότι θα σβηστούν οι πρωτογενείς πηγές, μάλλον ονειρεύεσαι κάποιο είδος βικιπαιδειακού πραξικοπήματος. Επίσης δεν μπορείς να αποκλείσεις από το άρθρο τις καυστικές κριτικές έναντι αυτών που εσύ νομίζεις "πρωτοκλασάτους". (Σου ετοιμάζω και ένα πετυχημένο λογοπαίγνιο με τις λέξεις ''πηγής'' και ''πυγή'' (βλ.λ.) γνωστού συγγραφέα-ιστοριοδίφη, πάντα επί των εν λόγω κυρίων/κυριών). Δεδομένου ότι υπάρχουν και άλλα wiki που μπορούν να φιλοξενήσουν το ίδιο υλικό, δεν φαντάζομαι ότι η ΒΠ να θέλει να μπεί στον κατήφορο της γελοιοποίησης για χάρη μιας περιστασιακής '''κομματικής''' συγκυρίας. Εξ άλλου πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσεις ποιό γεγονός εννοείς "θρύλο" γιατί νομίζω μπερδεύεις διάφορα.--[[Χρήστης:Skylax30|Skylax30]] ([[Συζήτηση χρήστη:Skylax30|συζήτηση]]) 21:15, 13 Δεκεμβρίου 2012 (UTC)
7.952

επεξεργασίες

Μενού πλοήγησης