Χόλγκερ Λούις Νίλσεν: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
μ r2.7.3) (Ρομπότ: Προσθήκη: es:Holger Nielsen
μ r2.7.3) (Ρομπότ: Προσθήκη: et:Holger Nielsen
Γραμμή 30: Γραμμή 30:
[[en:Holger Nielsen]]
[[en:Holger Nielsen]]
[[es:Holger Nielsen]]
[[es:Holger Nielsen]]
[[et:Holger Nielsen]]
[[fi:Holger Nielsen]]
[[fi:Holger Nielsen]]
[[fr:Holger Nielsen]]
[[fr:Holger Nielsen]]

Έκδοση από την 19:55, 12 Δεκεμβρίου 2012

Ο Χόλγκερ Λούις Νίλσεν (Δανικά: Holger Louis Nielsen) (18 Δεκεμβρίου 1866 - 26 Ιανουαρίου 1955) ήταν Δανός αθλητής, οπλομάχος και ολυμπιονίκης στους αγώνες της Αθήνας το 1896.

Ολυμπιακοί αγώνες

Στους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας στην ξιφασκία ο Νίλσεν ήταν τρίτος στο αγώνισμα τους Ξίφους μετά τους Έλληνες Τ. Καράκαλο και Γεωργιάδη. Το αγώνισμα έγινε στο Ζάππειο μέγαρο και απέκλεισε αρχικά τον Αυστριακό Άντολφ Σμαλ , έπειτα τον Έλληνα Γιώργο Ιατρίδη για να χάση από τον Καράκαλο και Γεωργιάδη.

Πήρε μέρος και στην σκοποβολή όπου στη βολή με πιστόλι από 25 μέτρα ήταν τρίτος πίσω από τους Φραγκούδη και Ορφανίδη. Στη βολή με ελεύθερο πιστόλι από 30 μέτρα ήταν δεύτερος πίσω από τον Αμερικάνο Σάμνερ Πέιν με επίδοση 285.

Πήρε μέρος και στην δισκοβολία όπου λόγω ότι δεν τηρούνταν αρχεία τότε για τους αθλητές που τερμάτιζαν μετά την τρίτη θέση είναι άγνωστο ποια θέση κατέλαβε, μεταξύ τέταρτης και ένατης.

Άλλες δραστηριότητες

Ο Νίλσεν ήταν αυτός που πρώτος κατάρτισε αποδεκτούς κανόνες για το χάντμπολ το 1898. Επίσης στον ιατρικό τομέα το 1932 ανάπτυξε μια νέα μορφή εξωτερικής καρδιοπνευμονικής ανάνηψης, η οποία μόλις το 1958 αντικαταστάθηκε από την τεχνική αναπνοή[1].

Παραπομπές

  • Στατιστικά ολυμπιονικών [1]
  1. (Artificial Respiration, the history of an idea. A B Baker Med Hist. 1971 15(4): 336-351
CC-BY-SA
Μετάφραση
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Holger Nielsen της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 4.0. (ιστορικό/συντάκτες).