Νίκος Ψαρράς: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
MerlIwBot (συζήτηση | συνεισφορές)
μ Ρομπότ: Προσθήκη: sv:Nikos Psarras
Vagrand (συζήτηση | συνεισφορές)
μΧωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
{{πηγές|08|12|2012}}
{{Πληροφορίες καλλιτέχνη
{{Πληροφορίες καλλιτέχνη
|όνομα = Νίκος Ψαρράς
|όνομα = Νίκος Ψαρράς
Γραμμή 16: Γραμμή 17:
|βραβεύσεις =
|βραβεύσεις =
}}
}}
Ο '''Νίκος Ψαρράς''' είναι Έλληνας ηθοποιός. Γεννήθηκε στο [[Σοχός Θεσσαλονίκης|Σοχό]] [[θεσσαλονίκη|Θεσσαλονίκης]] το [[1971]] και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη.
Ο '''Νίκος Ψαρράς''' (γενν. [[Σοχός]] [[|νομός Θεσσαλονίκης|Θεσσαλονίκης]] , 1971) είναι [[Έλληνας]] ηθοποιός.
Είναι αριστούχος απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος ([[ΚΘΒΕ]]) το ([[1994]]) κερδίζοντας και την Υποτροφία Μελίνα Μερκούρη την ίδια χρονιά.


== Βιογραφικά στοιχεία ==
Πρώτη του θεατρική εμφάνιση είναι στους "Δαιμονισμένους" το [[1991]] που ανέβασε το [[ΚΘΒΕ]], σε σκηνοθεσία του Γιάννη Ιορδανίδη. Ο ίδιος σκηνοθέτης του εμπιστεύτηκε δύο ακόμα σημαντικούς ρόλους στον "Μοναχικό της Αλεξάνδρειας" και στο "Πέρα απ' τ' αγάλματα" (στα Δημήτρια [[1993]] και [[1994]] αντίστοιχα).
Γεννήθηκε στο [[Σοχός Θεσσαλονίκης|Σοχό]] του νομού [[νομός θεσσαλονίκης|Θεσσαλονίκης]] και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Το 1994, αποφοίτησε ως αριστούχος της Δραματικής Σχολής του [[Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος|Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος]] (ΚΘΒΕ) και κέρδισε την Υποτροφία Μελίνα Μερκούρη την ίδια χρονιά.


Η πρώτη του θεατρική εμφάνιση ήταν το 1991 στους "Δαιμονισμένους" που ανέβασε το ΚΘΒΕ σε σκηνοθεσία του Γιάννη Ιορδανίδη. Ο ίδιος σκηνοθέτης του εμπιστεύτηκε δύο ακόμα σημαντικούς ρόλους στον "Μοναχικό της Αλεξάνδρειας" και στο "Πέρα απ' τ' αγάλματα" στο περιθώριο των εκδηλώσεων των [[Δημήτρια|Δημήτριων]] το 1993 και το 1994 αντίστοιχα.
Από το [[1995]] ζει και εργάζεται στην [[Αθήνα]]. Πρώτες του τηλεοπτικές εμφανίσεις είναι συμμετοχές στις σειρές "Ταύρος με Τοξότη" και το "Γελοίον του πράγματος".
Ο πρώτος του πρωταγωνιστικός ρόλος είναι στη σειρά του [[Κώστας Κουτσομύτης|Κώστα Κουτσομύτη]] η "Πρόβα Νυφικού", στο ρόλο του ''Αλέξανδρου'' ([[1995]] [[ΑΝΤ1]]).


Από το 1995 ζει και εργάζεται στην [[Αθήνα]]. Πρώτες του τηλεοπτικές εμφανίσεις είναι συμμετοχές στις σειρές ''"Ταύρος με Τοξότη"'' και το ''"Γελοίον του πράγματος"''.
Στο θέατρο έχει συνεργαστεί με τον [[Γιώργος Κιμούλης|Γιώργο Κιμούλη]], στο "Μάκβεθ" του Σαίξπηρ.
Ο πρώτος του πρωταγωνιστικός ρόλος ήταν το 1995 στην τηλεοπτική σειρά του [[ΑΝΤ1]] "Πρόβα Νυφικού" στο ρόλο του ''Αλέξανδρου'' και σε σκηνοθεσία του [[Κώστας Κουτσομύτης|Κώστα Κουτσομύτη]].
Έχει συμμετάσχει με πρωταγωνιστικούς ρόλους σε πολλές κινηματογραφικές, θεατρικές και τηλεοπτικές παραγωγές.
Από το [[1999]] και για έξι χρόνια ζούσε στην [[Νέα Υόρκη]] όπου με υποτροφία σπούδασε στο H.B. Studio και στο Stella Adler Conservatory με μια αντίστοιχη υποτροφία. Συμμετείχε σε δύο τηλεοπτικές παραγωγές: “Guiding Light” και το “One life to live”.


Στο θέατρο έχει συνεργαστεί με τον [[Γιώργος Κιμούλης|Γιώργο Κιμούλη]], στο "[[Μάκβεθ]]" του [[Σαίξπηρ]]. Έχει συμμετάσχει με πρωταγωνιστικούς ρόλους σε πολλές κινηματογραφικές, θεατρικές και τηλεοπτικές παραγωγές. Από το 1999 και για έξι χρόνια έμεινε στην [[Νέα Υόρκη]], όπου με υποτροφία σπούδασε στο ''H.B. Studio'' και στο ''Stella Adler Conservatory'' με μια αντίστοιχη υποτροφία. Συμμετείχε σε δύο τηλεοπτικές παραγωγές, το ''Guiding Light'' και το ''One life to live''.
Επέστρεψε στην Ελλάδα το [[2005]] όπου πρωταγωνίστησε και πάλι σε σειρά του [[Κώστας Κουτσομύτης|Κώστα Κουτσομύτη]] στη σειρά "Οι μάγισσες της Σμύρνης", στο ρόλο του ''Κωνσταντίνου Καραμάνου'', δίπλα στην [[Μαρία Τζομπανάκη]] ([[Mega Channel]]).


Επέστρεψε στην Ελλάδα το 2005, και πρωταγωνίστησε στην τηλεοπτική σειρά του [[Mega Channel]] ''"Οι μάγισσες της Σμύρνης"'' στο ρόλο του ''Κωνσταντίνου Καραμάνου'', δίπλα στην [[Μαρία Τζομπανάκη]], και σε σκηνοθεσία του Κώστα Κουτσομύτη. Το 2007, συμμετείχε στη τηλεοπτική σειρά του [[Alpha TV]] ''"Αν μ' αγαπάς"'' και Το 2008 ήταν πρωταγωνιστής στη σειρά του ίδιου καναλιού ''"Amore mio"''.
Το [[2007]] συμμετείχε στη σειρά του [[Alpha TV]] "Αν μ' αγαπάς".
== Παραπομπές ==
Το [[2008]] ήταν πρωταγωνιστής στη σειρά του [[Alpha TV]] "Amore mio".
{{παραπομπές}}


{{DEFAULTSORT:Ψαρας Νικος}}

[[Κατηγορία:Έλληνες ηθοποιοί|Ψαρράς Νίκος]]
[[Κατηγορία:Έλληνες ηθοποιοί]]
[[Κατηγορία:Γεννήσεις το 1971|Ψαρράς Νίκος]]
[[Κατηγορία:Γεννήσεις το 1971]]
[[Κατηγορία:Θεσσαλονικείς|Ψαρράς Νίκος]]
[[Κατηγορία:Θεσσαλονικείς]]


[[sv:Nikos Psarras]]
[[sv:Nikos Psarras]]

Έκδοση από την 14:02, 8 Δεκεμβρίου 2012

Νίκος Ψαρράς
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Νίκος Ψαρράς (Ελληνικά)
Γέννηση1971 (38 ετών)
Σοχός Θεσσαλονίκης
ΕθνικότηταΕλληνική
Χώρα πολιτογράφησηςΕλληνική
Ιδιότηταηθοποιός[1]
Είδος τέχνηςηθοποιός
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Ο Νίκος Ψαρράς (γενν. Σοχός [[|νομός Θεσσαλονίκης|Θεσσαλονίκης]] , 1971) είναι Έλληνας ηθοποιός.

Βιογραφικά στοιχεία

Γεννήθηκε στο Σοχό του νομού Θεσσαλονίκης και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Το 1994, αποφοίτησε ως αριστούχος της Δραματικής Σχολής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ) και κέρδισε την Υποτροφία Μελίνα Μερκούρη την ίδια χρονιά.

Η πρώτη του θεατρική εμφάνιση ήταν το 1991 στους "Δαιμονισμένους" που ανέβασε το ΚΘΒΕ σε σκηνοθεσία του Γιάννη Ιορδανίδη. Ο ίδιος σκηνοθέτης του εμπιστεύτηκε δύο ακόμα σημαντικούς ρόλους στον "Μοναχικό της Αλεξάνδρειας" και στο "Πέρα απ' τ' αγάλματα" στο περιθώριο των εκδηλώσεων των Δημήτριων το 1993 και το 1994 αντίστοιχα.

Από το 1995 ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Πρώτες του τηλεοπτικές εμφανίσεις είναι συμμετοχές στις σειρές "Ταύρος με Τοξότη" και το "Γελοίον του πράγματος". Ο πρώτος του πρωταγωνιστικός ρόλος ήταν το 1995 στην τηλεοπτική σειρά του ΑΝΤ1 "Πρόβα Νυφικού" στο ρόλο του Αλέξανδρου και σε σκηνοθεσία του Κώστα Κουτσομύτη.

Στο θέατρο έχει συνεργαστεί με τον Γιώργο Κιμούλη, στο "Μάκβεθ" του Σαίξπηρ. Έχει συμμετάσχει με πρωταγωνιστικούς ρόλους σε πολλές κινηματογραφικές, θεατρικές και τηλεοπτικές παραγωγές. Από το 1999 και για έξι χρόνια έμεινε στην Νέα Υόρκη, όπου με υποτροφία σπούδασε στο H.B. Studio και στο Stella Adler Conservatory με μια αντίστοιχη υποτροφία. Συμμετείχε σε δύο τηλεοπτικές παραγωγές, το Guiding Light και το One life to live.

Επέστρεψε στην Ελλάδα το 2005, και πρωταγωνίστησε στην τηλεοπτική σειρά του Mega Channel "Οι μάγισσες της Σμύρνης" στο ρόλο του Κωνσταντίνου Καραμάνου, δίπλα στην Μαρία Τζομπανάκη, και σε σκηνοθεσία του Κώστα Κουτσομύτη. Το 2007, συμμετείχε στη τηλεοπτική σειρά του Alpha TV "Αν μ' αγαπάς" και Το 2008 ήταν πρωταγωνιστής στη σειρά του ίδιου καναλιού "Amore mio".

Παραπομπές

  1. (Γερμανικά) Deutsche Synchronkartei. 61363. Ανακτήθηκε στις 4  Απριλίου 2022.