Κανδελάρια: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
MerlIwBot (συζήτηση | συνεισφορές)
μ Ρομπότ: Προσθήκη: oc:Candelaria
Γραμμή 51: Γραμμή 51:
[[nl:Candelaria (Tenerife)]]
[[nl:Candelaria (Tenerife)]]
[[nn:Candelaria]]
[[nn:Candelaria]]
[[oc:Candelaria]]
[[pl:Candelaria (Hiszpania)]]
[[pl:Candelaria (Hiszpania)]]
[[pt:Candelaria (Canárias)]]
[[pt:Candelaria (Canárias)]]

Έκδοση από την 19:34, 13 Νοεμβρίου 2012

τοποθεσία
Κανδελάρια

Η Κανδελάρια είναι παράλια πόλη της Τενερίφης των Καναρίων Νήσων, της Ισπανίας, ιδιαίτερα γνωστή από την θαυματουργή εικόνα της ομώνυμης Παναγίας. Ο πληθυσμός της ανέρχεται στους 25.957 κατοίκους.

Γενικά

Η Κανδελάρια αποτελεί για τους Καθολικούς κατοίκους των Καναρίων νήσων σημαντικό τόπο λατρείας και προσκυνήματος της ιερής εικόνας της Παναγίας της Κανδελάριας που προσελκύει περισσότερους από 2,5 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως.[1]

Χιλιάδες πιστοί από την Ισπανία, αλλά και την Λατινική Αμερική έρχονται για να αποδώσουν φόρο τιμής στην Παναγία της Κανδελάριας, που είναι και η πολιούχος των Καναρίων Νήσων.[2][3] Η εικόνα της Παναγίας είναι ξυλόγλυπτη και εμφανίζει Μαύρη την Παναγία φέροντας πλούσια ένδυση να βαστάζει στο ένα χέρι το μωρό Ιησού και στο άλλο χέρι ένα κερί.

Αξιοθέατα

Το πιο σημαντικό αξιοθέατο στη πόλη είναι η Βασιλική της Κανδελάριας με το χαρακτηριστικό κωδωνοστάσιο, που χτίστηκε το 1959,[4] πάνω στα ερείπια παλαιότερης εκκλησίας που καταστράφηκε από πυρκαγιά. Δίπλα από τη βασιλική είναι ένα μοναστήρι που ανήκει στο Τάγμα Δομινικανών, μοναστική κοινότητα που είναι υπεύθυνη του ιερού. Δίπλα στην πλατεία της βασιλικής είναι τα χάλκινα αγάλματα των αρχαίων κατοίκων του νησιού, των καλουμένων "Γκουάχες", (Guanches). Και τούτο συμβαίνει επειδή κατά την παράδοση η εικόνα της Παναγίας βρέθηκε από αυτούς το 1390.

Η Παναγία της Κανδελάριας τιμάται δύο φορές τον χρόνο στις 2 Φεβρουαρίου και στις 15 Αυγούστου,[5] όπου αυτές τις ημέρες συρρέουν στην πόλη χιλιάδες προσκυνητές από διάφορα μέρη του αρχιπελάγους και της υπόλοιπης Ισπανίας.

Φωτογραφίες

Παραπομπές

Σύνδεσμοι