Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Δεν κάνουμε κριτική των δημοσιεύσεών του, εκτός αν υπάρχει βιβλιογραφία που αναφέρεται στον Δεσποτόπουλο. Και δεν είναι μόνο ο Πουκεβίλ.
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
(Δεν κάνουμε κριτική των δημοσιεύσεών του, εκτός αν υπάρχει βιβλιογραφία που αναφέρεται στον Δεσποτόπουλο. Και δεν είναι μόνο ο Πουκεβίλ.)
| url = http://anemi.lib.uoc.gr/metadata/8/0/a/metadata-22-0000065.tkl
|accessdate = 1 Νοεμβρίου 2012
}}</ref>.
}}</ref>. Σημειώνεται ότι ο Παλαιών Πατρών Γερμανός στα απομνημονεύματά του, αλλά και άλλοι αγωνιστές που έγραψαν απομνημονεύματα δεν αναφέρει τέτοιο γεγονός, το οποίο αναφέρεται μόνο από τον Γάλλο ιστορικό [[Φρανσουά Πουκεβίλ]]<ref>Ιστορία του Ελληνικού Έθνους, τ. 12, σ. 84.</ref>.
 
Ο ίδιος αναφέρει ότι η [[Συνέλευση της Βοστίτσας]] έγινε στο πατρικό του σπίτι. Σημειώνεται ότι για λόγους προφυλάξεων και μυστικότητας η συνέλευση δεν γινόταν καθημερινά στο ίδιο σπίτι. Ένα από τα σπίτια όπου αυτή διεξήχθη ήταν και του [[Παναγιώτης Δεσποτόπουλος|Παναγιώτη Δεσποτόπουλου]].<ref>Μαργαρίτης Γ. Λεωνίδας, [http://leonidasmargaritis.blogspot.gr/2011/02/blog-post_16.html Σύναξη της Βοστίτσας - Απόφαση ελευθερίας. Από ομιλία στην Διακίδειο Σχολή του Λαού, 26-1-2005.]: "''Οι συνεδριάσεις εγένοντο κάθε φορά και σε διαφορετικό χώρο, γι’ αυτό και οι ιστορικοί συγγραφείς αναφέρουν ο καθένας και διαφορετικό χώρο σύγκλησης της συνέλευσης. Εκτός από το αρχοντικό του Ανδρέα Λόντου που αναφέρει ο Φραντζής πως έγινε η πρώτη συνεδρίαση, συνεδριάσεις έγιναν ακόμη στην εντός της πόλεως του Αιγίου Μονή του Αγίου Γεωργίου, και στα αρχοντικά [[Παναγιώτης Δεσποτόπουλος|Παναγιώτη Δεσποτόπουλου]], [[Αγγελής Μελετόπουλος|Αγγελή Μελετοπούλου]], και [[Λέων Μεσσηνέζης|Λέοντος Μεσηνέζη]].''"</ref>

Μενού πλοήγησης