Μικ Φόλεϊ: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Robbot (συζήτηση | συνεισφορές)
μ r2.7.2) (Ρομπότ: Τροποποίηση: it:Mick Foley
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 47: Γραμμή 47:
}}
}}


Ο ''Μάικλ Φράνσις Φόλεϊ, ο Πρεσβύτερος'' (7 Ιουνίου 1965) είναι Αμερικάνος επαγγελματίας [[Πάλη#Κατς ή Επαγγελματική πάλη|παλαιστής]], συγγραφέας, κωμικός, ηθοποιός και πρώην σχολιαστής αγώνων. Έχει εργαστεί για αρκετές επιχειρήσεις πάλης, όπως [[WWE]], [[WWE#Η κόντρα και η εξαγορά του WCW|WCW]], [[WWE#Αναγέννηση και πτώση του ECW|ECW]] και [[TNA Wrestling]]. Συχνά τον αποκαλούν "Ακραίο Θρύλο", ένα ψευδώνυμο που μοιράζεται με τον [[Τέρι Φανκ]]. Αυτή τη στιγμή, έχει συμβόλαιο θρύλου με το WWE, κάνει ειδικές εμφανίσεις και είναι πρεσβευτής της εταιρίας.
Ο ''Μάικλ Φράνσις Φόλεϊ, ο Πρεσβύτερος'' (7 Ιουνίου 1965) είναι Αμερικάνος επαγγελματίας [[Κατς|παλαιστής]], συγγραφέας, κωμικός, ηθοποιός και πρώην σχολιαστής αγώνων. Έχει εργαστεί για αρκετές επιχειρήσεις πάλης, όπως [[WWE]], [[World Championship Wrestling|WCW]], [[Extreme Championship Wrestling|ECW]] και [[TNA Wrestling]]. Συχνά τον αποκαλούν "Ακραίο Θρύλο", ένα ψευδώνυμο που μοιράζεται με τον [[Τέρι Φανκ]]. Αυτή τη στιγμή, έχει συμβόλαιο θρύλου με το WWE, κάνει ειδικές εμφανίσεις και είναι πρεσβευτής της εταιρίας.



==Πρώτα χρόνια==
==Πρώτα χρόνια==
Γραμμή 54: Γραμμή 53:


==Καριέρα στη πάλη==
==Καριέρα στη πάλη==
Καθ 'όλη τη παλαιστική καριέρα του, ο Μικ Φόλεϊ αγωνιζόταν με το κανονικό του όνομα και με διάφορα άλλα ονόματα (Ντουντ Λαβ, Κάκτους Τζακ και Μάνκαϊντ). Έχει κατακτήσει τρεις φορές το [[Πρωτάθλημα WWE]] και μια φορά το [[Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βαρέων Βαρών (TNA)|Παγκόσμιο Πρωτάθλημα TNA]]. Επίσης έχει κερδίσει έντεκα φορές το Ομαδικό Πρωτάθλημα, μία φορά το Πρωτάθλημα Θρύλων TNA και ήταν ο πρώτος [[Διηπειρωτικό Πρωτάθλημα WWE#Σκληροπυρηνικό Πρωτάθλημα|Σκληροπυρηνικός Πρωταθλητής]] του WWE. Μετά απο την απόσυρση του απο τα ρινγκ, ο Φόλεϊ εκτελούσε χρέη διαιτητή σε περιορισμένους αγώνες στο WWE και αργότερα έγινε σχολιαστής αγώνων στο [[WWE SmackDown]]. Το 2008 έφυγε απο το WWE και πήγε στο TNA Wrestling. Συνολικά, ο Φόλεϊ έχει κερδίσει δεκαεπτά τίτλους, ανάμεσα στα WCW, ECW, WWE και TNA.
Καθ 'όλη τη παλαιστική καριέρα του, ο Μικ Φόλεϊ αγωνιζόταν και με άλλα ψευδώνυμα, όπως "Ντουντ Λαβ", "Κάκτους Τζακ" και "Μάνκαϊντ". Είναι τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, καθώς έχει κατακτήσει τρεις φορές το [[Πρωτάθλημα WWE]] και μια φορά το [[Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βαρέων Βαρών (TNA)|Παγκόσμιο Πρωτάθλημα TNA]]. Επίσης, ο Φόλεϊ ήταν ο πρώτος [[Σκληροπυρηνικό Πρωτάθλημα WWE|Σκληροπυρηνικός Πρωταθλητής]] του WWE.

Τις αρχές της δεκαετία του '90, ο Φόλεϊ πάλευε στο [[World Championship Wrestling]], ενώ αργότερα πέρασε απο διάφορες μικρότερες εταιρείες και ανά διαστήματα πάλευε στο [[Extreme Championship Wrestling]]. Εκείνη τη περίοδο, οι ριψοκίνδυνες κινήσεις, η αιματοχυσία και διάφορα επικίνδυνα χτυπήματα, έγιναν χαρακτηριστικά στοιχεία του Φόλεϊ, αφού ο ίδιος τα δεχόταν για να ευχαριστηθεί το κοινό. Το 1996 η καριέρα του ανανεώθηκε, καθώς υποδύθηκε τον ψυχοπαθή Μάνκαϊντ στο [[WWE|World Wrestling Federation]]. Εκεί συνέχισε να ευχαριστεί το κοινό με ακραίες κινήσεις και έγινε γνωστός για την αντιπαλότητα του με τον [[Αντερτέικερ]].

Μετά απο την απόσυρση του απο τα ρινγκ, ο Φόλεϊ εκτελούσε χρέη διαιτητή σε κάποιους αγώνες στο WWE και αργότερα έγινε σχολιαστής αγώνων στο [[WWE SmackDown|SmackDown]]. Το 2008 έφυγε απο το WWE και πήγε στο TNA Wrestling, απ' όπου έφυγε το 2011. Συνολικά, ο Φόλεϊ έχει κερδίσει δεκαεπτά τίτλους, ανάμεσα στα WCW, ECW, WWE και TNA.


==Τίτλοι==
==Τίτλοι==
===Στο WCW===
*Παγκόσμιο Ομαδικό Πρωτάθλημα ECW, με τον Μάικι Γουίπρεκ
*Παγκόσμιο Ομαδικό Πρωτάθλημα WCW, με τον Κέβιν Σάλιβαν
*Παγκόσμιο Ομαδικό Πρωτάθλημα WCW, με τον Κέβιν Σάλιβαν

===Στο ECW===
*Παγκόσμιο Ομαδικό Πρωτάθλημα ECW, με τον Μάικι Γουίπρεκ

===Στο WWE===
*[[Πρωτάθλημα WWE]] (3 φορές)
*[[Πρωτάθλημα WWE]] (3 φορές)
*Σκληροπυρηνικό Πρωτάθλημα
*[[Σκληροπυρηνικό Πρωτάθλημα WWE|Σκληροπυρηνικό Πρωτάθλημα]]
*Παγκόσμιο Ομαδικό Πρωτάθλημα WWE, με τους [[Στιβ Όστιν]], Τσέινσο Τσάρλι, [[Κέιν]] (2), Αλ Σνόου και [[The Rock|Ροκ]] (3)
*Παγκόσμιο Ομαδικό Πρωτάθλημα, με τους [[Στιβ Όστιν]], Τσέινσο Τσάρλι, [[Κέιν]] (2), Αλ Σνόου και [[The Rock|Ροκ]] (3)

*Πρωτάθλημα Θρύλων TNA
===Στο TNA===
*Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βαρέων Βαρών TNA
*[[Τηλεοπτικό Πρωτάθλημα TNA|Πρωτάθλημα Θρύλων TNA]]
*[[Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βαρέων Βαρών (TNA)|Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βαρέων Βαρών TNA]]


==Πηγές==
==Πηγές==
Γραμμή 72: Γραμμή 82:
{{Πρότυπο:Επαγγελματίες Παλαιστές του WWE}}
{{Πρότυπο:Επαγγελματίες Παλαιστές του WWE}}


[[Κατηγορία:Επαγγελματίες Παλαιστές]]
[[Κατηγορία:Γεννήσεις το 1965]]
[[Κατηγορία:Γεννήσεις το 1965]]
[[Κατηγορία:Επαγγελματίες Παλαιστές]]
{{DEFAULTSORT:Φόλεϊ Μικ}}
{{DEFAULTSORT:Φόλεϊ Μικ}}



Έκδοση από την 12:49, 26 Σεπτεμβρίου 2012

Μικ Φόλεϊ
Ο Μικ Φόλεϊ το 2007
Γενικές πληροφορίες
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Mick Foley (Αγγλικά)
ΓέννησηΜάικλ Φράνσις Φόλεϊ, Πρ.
7 Ιουνίου 1965 (1965-06-07) (58 ετών)
Εθνικότητα ΗΠΑ
Ύψος188 cm Edit this on Wikidata
Βάρος130 kg Edit this on Wikidata
Εκπαίδευση και γλώσσες
Μητρική γλώσσαΑγγλικά
Ομιλούμενες γλώσσεςΑγγλικά
Πληροφορίες ασχολίας
Περίοδος ακμής1983 - 29  Ιανουαρίου 2012
Εν ενεργεία1986-
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Ο Μάικλ Φράνσις Φόλεϊ, ο Πρεσβύτερος (7 Ιουνίου 1965) είναι Αμερικάνος επαγγελματίας παλαιστής, συγγραφέας, κωμικός, ηθοποιός και πρώην σχολιαστής αγώνων. Έχει εργαστεί για αρκετές επιχειρήσεις πάλης, όπως WWE, WCW, ECW και TNA Wrestling. Συχνά τον αποκαλούν "Ακραίο Θρύλο", ένα ψευδώνυμο που μοιράζεται με τον Τέρι Φανκ. Αυτή τη στιγμή, έχει συμβόλαιο θρύλου με το WWE, κάνει ειδικές εμφανίσεις και είναι πρεσβευτής της εταιρίας.

Πρώτα χρόνια

Ο Μικ Φόλεϊ γεννήθηκε στο Μπλούμιγκτον της Ιντιάνα. Αργότερα, η οικογένεια του μετακόμισε στη Νέα Υόρκη και εκείνος ασχολήθηκε με τη πάλη. Αποφάσισε να ακολουθήσει τη καριέρα του παλαιστή, όταν είδε απο κοντά έναν αγώνα και εντυπωσιάστηκε απο τις ριψοκίνδυνες κινήσεις.

Καριέρα στη πάλη

Καθ 'όλη τη παλαιστική καριέρα του, ο Μικ Φόλεϊ αγωνιζόταν και με άλλα ψευδώνυμα, όπως "Ντουντ Λαβ", "Κάκτους Τζακ" και "Μάνκαϊντ". Είναι τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, καθώς έχει κατακτήσει τρεις φορές το Πρωτάθλημα WWE και μια φορά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα TNA. Επίσης, ο Φόλεϊ ήταν ο πρώτος Σκληροπυρηνικός Πρωταθλητής του WWE.

Τις αρχές της δεκαετία του '90, ο Φόλεϊ πάλευε στο World Championship Wrestling, ενώ αργότερα πέρασε απο διάφορες μικρότερες εταιρείες και ανά διαστήματα πάλευε στο Extreme Championship Wrestling. Εκείνη τη περίοδο, οι ριψοκίνδυνες κινήσεις, η αιματοχυσία και διάφορα επικίνδυνα χτυπήματα, έγιναν χαρακτηριστικά στοιχεία του Φόλεϊ, αφού ο ίδιος τα δεχόταν για να ευχαριστηθεί το κοινό. Το 1996 η καριέρα του ανανεώθηκε, καθώς υποδύθηκε τον ψυχοπαθή Μάνκαϊντ στο World Wrestling Federation. Εκεί συνέχισε να ευχαριστεί το κοινό με ακραίες κινήσεις και έγινε γνωστός για την αντιπαλότητα του με τον Αντερτέικερ.

Μετά απο την απόσυρση του απο τα ρινγκ, ο Φόλεϊ εκτελούσε χρέη διαιτητή σε κάποιους αγώνες στο WWE και αργότερα έγινε σχολιαστής αγώνων στο SmackDown. Το 2008 έφυγε απο το WWE και πήγε στο TNA Wrestling, απ' όπου έφυγε το 2011. Συνολικά, ο Φόλεϊ έχει κερδίσει δεκαεπτά τίτλους, ανάμεσα στα WCW, ECW, WWE και TNA.

Τίτλοι

Στο WCW

  • Παγκόσμιο Ομαδικό Πρωτάθλημα WCW, με τον Κέβιν Σάλιβαν

Στο ECW

  • Παγκόσμιο Ομαδικό Πρωτάθλημα ECW, με τον Μάικι Γουίπρεκ

Στο WWE

Στο TNA

Πηγές