Μάρκελλος επίτροπος της Ιουδαίας: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
καμία σύνοψη επεξεργασίας
μ (r2.7.1) (Ρομπότ: Προσθήκη: fr:Marcellus (préfet de Judée))
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
|ιστοσελίδα =
}}
Ο '''Μάρκελλος ''' ήταν ο έκτος Ρωμαίος επίτροπος της Ιουδαίας ([[36]]-[[37]])<ref>Ρόπς Ν.'' Η καθημερινή ζωή στην Παλαιστίνη στους χρόνους του Ιησού. Χρονολογικός Πίνακας από την ανάρρηση του Ηρώδη ως την πτώση της Ιερουσαλήμ. σελ. 530-531''</ref>.
στους χρόνους του Ιησού. Χρονολογικός Πίνακας από την ανάρρηση του Ηρώδη ως την πτώση της Ιερουσαλήμ. σελ. 530-531</ref>.
==Βιογραφία==
Ο έπαρχος της [[Συρία|Συρίας]] Ουιτέλιος ανακάλεσε τον [[Πόντιος Πιλάτος |Πόντιο Πιλάτο]] και τοποθέτησε στην θέση του τον Μάρκελλο ([[36]]). Ο Ουιτέλιος επισκέφτηκε την [[Ιερουσαλήμ]] το έτος εκείνο κατά την γιορτή του Πάσχα. Κατά την παραμονή του στην πόλη αντικατέστησε τον αρχιερέα [[Καϊάφας|Καϊάφα]] με τον Ιωνάθαν ο οποίος ήταν γιος του Άννα και κουνιάδος του προηγούμενου αρχιερέα. Ο Ιωνάθαν αντικαταστάθηκε το επόμενο έτος από τον αδελφό του που είχε πάρει το ελληνικό όνομα Θεόφιλος<ref>Ρόπς Ν.'' Η καθημερινή ζωή στην Παλαιστίνη στους χρόνους του Ιησού.Μέρος Πρώτο.Μια χώρα και ο λαός της.Κεφάλαιο Τρίτο.Το πολιτικό πλαίσιο.2.Θεοκρατία.σελ.68''</ref><ref> Ιώσηπος '' Ιουδαϊκή Αρχαιολογία . Βιβλίο IH .4IV.2-3. [89]-[95]''</ref>.
 
Ο Μάρκελλος αντικαταστάθηκε το [[37]] από τον [[Μάρουλλος |Μάρουλλο]] .
 
== Πηγές ==
*БuблuomeкaPycлaнaXaзapзapa.''[http://khazarzar.skeptik.net/books/flavius/aj/gr/index.htm ''Φλαυίου Ἰωσήπου ἱστοριῶν τῆς Ἰουδαικῆς ἀρχαιολογίας.Josephus Flavius.Antiquitas Judaeorum. Graece (ed. B. Niese).Flavius Josephus. Flavii Iosephi opera. B. Niese.Berlin. Weidmann. 1892 Liber XVIII'']''
*Ιώσηπος '' Ιουδαϊκή Αρχαιολογία . Αρχαία Ελληνική Γραμματεία «Οι Έλληνες»'' Εκδόσεις Κάκτος 1997
*Ρόπς Ν. ''Η καθημερινή ζωή στην Παλαιστίνη στους χρόνους του Ιησού ''Εκδόσεις Παπαδήμα 2005
 
1.771

επεξεργασίες

Μενού πλοήγησης