Σταυροφορία της Βάρνας: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Η Σταυροφορία της Βάρνας έγινε από τον Βασιλιά της Πολωνίας και της Ουγγαρίας [[Βλαντισλάβ Γ' της Βάρνας]] και τον βοεβόδα της Τρανσυλβανίας Ιωάννη Ουνιάδη τον Οκτώβριο του 1443 . Κατόρθωσαν να απελευθερώσουν σημαντικά εδάφη . Έτσι η Σταυροφορία έλαβε τελος τον Νοέμβριο του 1444 . Όμως τα εδάφη έπεσαν το 1446 κι έτσι άρχισαν οι [[Βόρειες Σταυροφορίες]] .
Η Σταυροφορία της Βάρνας έγινε από τον Βασιλιά της Πολωνίας και της Ουγγαρίας [[Βλαντισλάβ Γ' της Βάρνας]] και τον βοεβόδα της Τρανσυλβανίας [[Ιωάννη Ουνιάδη]] τον Οκτώβριο του 1443 . Κατόρθωσαν να απελευθερώσουν σημαντικά εδάφη . Η Σταυροφορία έλαβε τελος τον Νοέμβριο του 1444 όταν ο πολωνό-ουγγρικός και ο τρανσυλβανικός στρατός ηττήθηκε στην Μάχη της Βάρνας από τον Σουλτάνο Μουράτ Β' . Έτσι άρχισαν οι [[Βόρειες Σταυροφορίες]] .

Έκδοση από την 10:54, 31 Αυγούστου 2012

Η Σταυροφορία της Βάρνας έγινε από τον Βασιλιά της Πολωνίας και της Ουγγαρίας Βλαντισλάβ Γ' της Βάρνας και τον βοεβόδα της Τρανσυλβανίας Ιωάννη Ουνιάδη τον Οκτώβριο του 1443 . Κατόρθωσαν να απελευθερώσουν σημαντικά εδάφη . Η Σταυροφορία έλαβε τελος τον Νοέμβριο του 1444 όταν ο πολωνό-ουγγρικός και ο τρανσυλβανικός στρατός ηττήθηκε στην Μάχη της Βάρνας από τον Σουλτάνο Μουράτ Β' . Έτσι άρχισαν οι Βόρειες Σταυροφορίες .