Κουτιά: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Tot12 (συζήτηση | συνεισφορές)
μΧωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
{{πηγές|7|0|2012}}
{{πηγές|7|0|2012}}


Στην παλιά [[Ρωσία]] με τον όρο '''κουτιά''' χαρακτήριζαν το πιλάφι από [[σιτάρι]], [[μέλι]], και βρασμένα αποξηραμένα φρούτα που έτρωγαν την παραμονή των Χριστουγέννων. Μαζεύονταν πολλά άτομα σε ένα σπίτι έτρωγαν κουτιά και έπιναν [[βότκα]]. Συγχρόνως άκουγαν τα κάλαντα που έλεγαν οι νέοι κάτω από τα παράθυρα των σπιτιών. Τα κουτιά αναφέρονται από τους Ρώσους συγγραφείς. Κύριο παράδειγμα είναι το έργο ''Η νύχτα των Χριστουγέννων'' του Νικολάϊ Γκόγκολ που γράφει: "...ο κοζάκος Τσουμπ ήταν προσκεκλημένος του διάκου για κούτια..."
Στην παλιά [[Ρωσία]] με τον όρο '''κουτιά''' χαρακτήριζαν το πιλάφι από [[σιτάρι]], [[μέλι]], και βρασμένα αποξηραμένα φρούτα που έτρωγαν την παραμονή των Χριστουγέννων. Συγχρόνως άκουγαν τα κάλαντα που έλεγαν οι νέοι κάτω από τα παράθυρα των σπιτιών. Τα κουτιά αναφέρονται από τους Ρώσους συγγραφείς. Κύριο παράδειγμα είναι το έργο ''Η νύχτα των Χριστουγέννων'' του Νικολάϊ Γκόγκολ που γράφει: "...ο κοζάκος Τσουμπ ήταν προσκεκλημένος του διάκου για κούτια..."


[[Κατηγορία:Ρωσική κουζίνα]]
[[Κατηγορία:Ρωσική κουζίνα]]

Έκδοση από την 07:10, 31 Μαΐου 2012

Στην παλιά Ρωσία με τον όρο κουτιά χαρακτήριζαν το πιλάφι από σιτάρι, μέλι, και βρασμένα αποξηραμένα φρούτα που έτρωγαν την παραμονή των Χριστουγέννων. Συγχρόνως άκουγαν τα κάλαντα που έλεγαν οι νέοι κάτω από τα παράθυρα των σπιτιών. Τα κουτιά αναφέρονται από τους Ρώσους συγγραφείς. Κύριο παράδειγμα είναι το έργο Η νύχτα των Χριστουγέννων του Νικολάϊ Γκόγκολ που γράφει: "...ο κοζάκος Τσουμπ ήταν προσκεκλημένος του διάκου για κούτια..."