Ελλάδα: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Καμία αλλαγή στο μέγεθος ,  πριν από 10 έτη
Η εποχή κατα την οποία οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν εργαλεία κατασκευασμένα από πέτρα ονομάξεται Εποχή του Λίθου και χωρίζεται σε τρείς περιόδους :την Πλαιολιθική (600000 - 9000/8000 π.Χ.), την Μεσολιθική (8000 - 7000 π.Χ.)και την Νεολιθική (7000 - 3000 π.Χ.). Οι σημαντικότερες μαρτυρίεςπου πιστοποιούν την ύπαρξη ζωής στον ελλαδικό χώρο από την Λίθινη επόχή, είναι διάφορα εργαλεία και λείψανα.
==== Νεολιθική Εποχή ====
Η Νεολιθική Εποχη για την Ελλάδα αρχίζει κατά τη 7η χιλιετία -διήρκησε από το 7000 εως το 3000 π.Χ.- και οι γνώσεις μας γι' αυτην την εποχή βασίζονται κυρίως στις ανασκαφές αι στην ανακάλυψη νεολιθικών οικισμών. Μ ε βάση τις ανασκαφές η Νεολιθική Εποχή χωρίζεται σε τρείς περιόδους:την αρχαιότερη, τη μέση και την ύστερη.
 
==== Κυκλαδικός Πολιτισμός ====
Ανασκαφές αποκάλυψαν τον πολιτισμό των ελληνικών νησιών, προνομιούχων εξαιτίας της τους μεταξύ [[Ευρώπη|Ευρώτης]] και [[Ασία|Ασίας]]. Απο την αρχή τη εποχής του χαλκού οι Κυκλαδίτες επιχείρησαν τολμηρά ταξίδια προ τις γύρω περιοχές, τη [[Μικρά Ασία]], την Ελλάδα και την [[Κρήτη]], με σκοπόνα αναπτύξουν το εμπόριο, να επεκτείνουν τις συναλλάγές τους και να ανταλλάξουν στοιχεία πολιτισμού. Τα προϊόντα που εξήγαν ήταν εργαλεία, μαχαίρια, πήλινα αγγεία, χάλκινα αντικείμενα και μαρμάρινα ειδώλια, ενω η κυκλαδίτικη μεταλλουργία υιοθετηθηκε από όλη την Ελλάδα
Ανώνυμος χρήστης

Μενού πλοήγησης