Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «EN 1998»

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
46 bytes προστέθηκαν ,  πριν από 9 έτη
καμία σύνοψη επεξεργασίας
* να θέσει κριτήρια για το σχεδιασμό των μέτρων ενίσχυσης.
 
==Μέρος 4: [[Σιλό]], δεξαμενές και αγωγοί==
 
Ο EN 1998-4 παρουσιάζει τις αρχές και τους κανόνες για το σχεδιασμό έναντι σεισμικών δράσεων των υπέργειων εγκαταστάσεων σιλό και δεξαμενών καθώς και των υπόγειων αγωγών μεταφοράς ρευστών και αερίων υπό πίεση, διαφόρων τύπων και χρήσεων είτε μεμονωμένα είτε σε οποιονδήποτε συνδυασμό.
Ο EN 1998-5 καθιερώνει τις απαιτήσεις, τα κριτήρια και τους κανόνες για την επιλογή της θέσεως και τα εδάφη θεμελίωσης αντισεισμικών φορέων. Καλύπτει τη μελέτη διάφορων συστημάτων θεμελίωσης, τη μελέτη συστημάτων αντιστήριξης και την αλληλεπίδραση δομήματος - εδάφους υπό σεισμική ένταση. Ο EN 1998-5 συμπληρώνει τον [[EN 1997]] ο οποίος δεν καλύπτει τις ειδικές απαιτήσεις για μελέτη έναντι σεισμού.
 
==Μέρος 6: [[Πύργος|Πύργοι]], Ιστοί και [[Καπνοδόχος|Καπνοδόχοι]]==
 
Ο EN 1998-6 καθιερώνει τις απαιτήσεις, τα κριτήρια και τους κανόνες για το σχεδιασμό ψηλών λεπτών φορέων (πύργοι, καμπαναριά, πύργοι αερισμού, πύργοι τηλεόρασης και ραδιοφωνίας, ιστών, καπνοδόχων στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και οι αυτοφερόμενες καπνοδόχοι και φάρων. Το μέρος αυτό δεν χρησιμοποιείται για το σχεδιασμό και την ανάλυση έναντι σεισμικών εντάσεων πύργων ψύξεως και παράκτιων κατασκευών.
100

επεξεργασίες

Μενού πλοήγησης