Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «Ειδικές δυνάμεις»

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
καμία σύνοψη επεξεργασίας
(δειτε επίσης)
 
Συνήθως είναι μικρές σε μέγεθος μονάδες, ευέλικτες στις κινήσεις τους και αναλαμβάνουν τόσο μυστικές όσο και φανερές επιχειρήσεις ανορθόδοξες και συχνά υψηλού κινδύνου, με σκοπό να πετύχουν πολιτικούς ή στρατιωτικούς στόχους υπέρ μίας [[εξωτερική πολιτική|εξωτερικής πολιτικής]]<ref>Gray, Colin. (2007). ''Another Bloody Century: Future Warfare''. '''Page 252'''. Phoenix. ISBN 0-304-36734-6.</ref>.
== Ο Ρόλος ==
Σε καιρό πολέμου η αποστολή τους είναι να δρουν πίσω από τις γραμμές του εχθρού και όχι στην πρώτη γραμμή, όπως το πεζικό, τα τεθωρακισμένα και άλλα σώματα!
 
Κύριο αντικείμενο είναι οι δολιοφθορές, με σκοπό να αποδιοργανώνουν τον εχθρό εκ των έσω, καταστρέφοντας τις επικοινωνίες του, εμποδίζοντας τους εφοδιασμούς των μονάδων του με στρατιωτικό προσωπικό και πολεμικό υλικό, «ανοίγοντας τον δρόμο» για το πεζικό και άλλων χερσαίων δυνάμεων, καθώς και η εξουδετέρωση επίγειων σταθμών Radar και άλλων στρατηγικής σημασίας στόχων, προς διευκόλυνση της αεροπορίας ώστε να πραγματοποιεί ανενόχλητη βομβαρδισμούς κατά εχθρικών στόχων!
 
== Δείτε επίσης ==
Ανώνυμος χρήστης

Μενού πλοήγησης