Κέλι Μπρουκ: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
μ To "Κέλλυ Μπρουκ" μετακινήθηκε στο "Κέλι Μπρουκ": Απλογράφηση
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
{{πηγές}}
[[Αρχείο:KellyBrookJan09.jpg |thumb|200px|Η Κέλι Μπρουκ]]
[[Αρχείο:KellyBrookJan09.jpg |thumb|200px|Η Κέλι Μπρουκ]]
H '''Κέλι Μπρούκ''' (αγγλ. ''Kelly Brook'') (αληθινό όνομα '''Κέλι Αν Πάρσονς''' (αγγλ. ''Kelly Ann Parsons'')) γεννημένη στις [[23 Νοεμβρίου]] του [[1979]] στην [[Αγγλία]], είναι [[φωτομοντέλο]], παρουσιάστρια τηλεοπτικών εκπομπών, [[ηθοποιός]] και σχεδιάστρια μαγιό.
H '''Κέλι Μπρούκ''' (αγγλ. ''Kelly Brook'') (αληθινό όνομα '''Κέλι Αν Πάρσονς''' (αγγλ. ''Kelly Ann Parsons'')) γεννημένη στις [[23 Νοεμβρίου]] του [[1979]] στην [[Αγγλία]], είναι [[φωτομοντέλο]], παρουσιάστρια τηλεοπτικών εκπομπών, [[ηθοποιός]] και σχεδιάστρια μαγιό.

Έκδοση από την 21:51, 17 Μαρτίου 2012

Η Κέλι Μπρουκ

H Κέλι Μπρούκ (αγγλ. Kelly Brook) (αληθινό όνομα Κέλι Αν Πάρσονς (αγγλ. Kelly Ann Parsons)) γεννημένη στις 23 Νοεμβρίου του 1979 στην Αγγλία, είναι φωτομοντέλο, παρουσιάστρια τηλεοπτικών εκπομπών, ηθοποιός και σχεδιάστρια μαγιό.

Βιογραφία

Έχοντας αποφοιτήσει στο Ρότσεστερ (αγγλ. Rochester) και αφού φοίτησε για τρία (3) χρόνια στη θεατρική σχολή Ιτάλια Κόντι στο Λονδίνο, η Κέλι Μπρούκ άρχισε να δουλεύει σαν μοντέλο. Πρόσφατα παραδέχτηκε ότι υπήρξε "άτακτη" μπέιμπι σίτερ στα νεανικά της χρόνια. Ένας από τους εργοδότες της διέθετε μια μεγάλη συλλογή από πορνογραφικές ταινίες στην οποία δεν μπόρεσε να αντισταθεί. "Όταν ήμουν μικρότερη, έκανα τη μπέιμπι σίτερ για ένα ζευγάρι που είχε μια τεράστια συλλογή από πονηρές ταινίες," αναφέρει σε συνέντευξη της στο περιοδικό Loaded. "Οι φίλοι μου έρχονταν και καθόμασταν να τις δούμε." Τώρα (Ιούλιος 2006) είναι αρραβωνιασμένη με τον ηθοποιό Μπίλι Ζέην (αγγλ. Billy Zane), ενώ παλιότερα είχε σχέση με τον ηθοποιό Τζέισον Στάθαμ (αγγλ. Jason Statham).

Μοντέλο

Η καριέρα της στο μόντελινγκ άρχισε στα 16, μετά τη νίκη της σε διαγωνισμό ομορφιάς. Οι πρώτες δουλειές της υπήρξαν διαφημιστικές εκστρατείες για την εταιρεία Bravissimo (εταιρεία που κατασκευάζει σουτιέν και εσώρουχα για "χυμώδεις" γυναίκες) και την μπύρα Foster's. Η Κέλι έχει ύψος 1,72 μ. και το γεμάτο καμπύλες κορμί της (περιφέρεια στήθους 84 εκ.) τράβηξε την προσοχή των συντακτών της Βρετανικής ταμπλόιντ Daily Star που σύντομα την περιέλαβαν στα γυμνά μοντέλα της σελίδας 3. Οι φωτογραφίες της σύντομα έκαναν την εμφάνιση τους και σε άλλα αντρικά περιοδικά όπως το FHM (επανειλημμένα την έχει κατατάξει στις "100 πιο σέξι γυναίκες της χρονιάς") και το Loaded. Το 2005 ψηφίστηκε από 15 και πλέον εκατομμύρια αναγνωστών πρώτη στη λίστα του FHM ενώ το 2006 τερμάτισε 5η. Τον Απρίλιο του 2005 ψηφίστηκε από 5000 αναγνώστριες του περιοδικού Grazia ως η Βρετανίδα με το καλύτερο σώμα. Έχει κάνει μια πλειάδα διαφημίσεων για μαγιό, αθλητικά είδη και εσώρουχα, καθώς και περιορισμένο αριθμό γυμνών και ημίγυμνων φωτογραφήσεων. Η πρόσφατη δουλειά της για την εταιρεία εσωρούχων Triumph, προκάλεσε μεγάλη εντύπωση χάρη στις διαφημιστικές πινακίδες ύψους 15 μέτρων που έγιναν ειδική παραγγελία και απεικόνιζαν το στήθος της.

Παρουσιάστρια

Το 1997 και όντας μόλις 18 ετών, η Κέλι άρχισε να παρουσιάζει νεανικά τηλεοπτικά προγράμματα στα κανάλια MTV, Granada και Trouble TV. Το μεγάλο άλμα στην τηλεοπτική της καριέρα ήρθε το 1999 όταν κλήθηκε να αντικαταστήσει την Denise van Outen σαν συμπαρουσιάστρια της δημοφιλούς πρωινής εκπομπής "The Big Breakfast" δίπλα στον Johny Vaughan. Η Κέλι έμεινε για μισό περίπου χρόνο στην εκπομπή και αποχώρησε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Ενώ αρχικά ειπώθηκε ότι παραιτήθηκε, στη συνέχεια ακούστηκε ότι απελύθει και το έμαθε κατά τη διάρκεια των διακοπών της. Όπως και να έχει, οι περισσότεροι τηλεκριτικοί συμφωνούσαν ότι η Κέλι ήταν αρκετά άπειρη για τη συγκεκριμένη δουλειά και αναφέρουν μάλιστα ένα σημείωμα της παραγωγής προς τη συγγραφική ομάδα της εκπομπής, που διέρρευσε, και στο οποίο συνιστούν την αποφυγή "δύσκολων λέξεων" στα κείμενά της. Ο συμπαρουσιαστής της σε συνέντευξη του στο περιοδικό Heat, καταδίκασε τις επιθέσεις αυτές στο πρόσωπό της ως ανακριβείς και μνησίκακες, ιδιαίτερα εφόσον είχαν να κάνουν με μια νεαρή παρουσιάστρια. Η Κέλι ξαναεμφανίστηκε σε μεγάλο τηλεοπτικό δίκτυο το 2005, παρουσιάζοντας το reality τηλεπαιχνίδι Celebrity Love Island όπου και πάλι επικρίθηκε από τους τηλεκριτικούς. Τώρα παρουσιάζει και πάλι για το MTV.

Ηθοποιός

Η Κέλι Μπρούκ συμμετείχε σε μια σειρά ταινιών μεταξύ των οποίων τα φιλμ Sorted και Ripper. Υποδύθηκε την φιλενάδα του Lex Luthor σε τέσσερα (4) επεισόδια της τηλεοπτικής σειράς Smallville κατά τη διάρκεια της πρώτης σαιζόν προβολής της (2001-2002). Το 2003 έκανε ακόμα μια σύντομη εμφάνιση στην ταινία The Italian Job. Το 2004 υποδύθηκε τη Nikki Moris στο παιχνίδι Need For Speed Underground 2, δίπλα στην playmate Brook Burk. O πρώτος πρωταγωνιστικός της ρόλος ήταν στην ταινία School for Seduction τo 2004. To 2005 εμφανίστηκε στο θρίλερ House of 9 και σε ένα σύντομο ρόλο στην κωμωδία Deuce Bigalow: European Gigolo. Πρόσφατα πρωταγωνίστησε στην τηλεοπτική σειρά του ITV, Miss Marple. Η τελευταία ταινία της, Three, στην οποία συμπρωταγωνιστεί με τον αρραβωνιαστικό της, Μπίλι Ζέην, την έφερε σε ανοιχτή αντιπαράθεση με τους παραγωγούς, όταν το ζευγάρι ζήτησε να αφαιρεθούν οι γυμνές σκηνές της από την ταινία, κάτι που οι παραγωγοί τελικά αρνήθηκαν.

Φιλμογραφία

  • Removal (2010) .... Kirby
  • Piranha 3D (2010) .... Danni
  • Fishtales (2007) .... Neried
  • Hotel Babylon (2007) (TV) .... Lady Catherine Stanwood
  • In the Mood (2006) .... Eva
  • Three (2006) .... Jennifer
  • Marple: The Moving Finger (2006)(TV) .... Elsie Holland
  • Deuce Bigalow: European Gigolo (2005) .... Beautiful Woman in Painting
  • Romy and Michele: In the Beginning (2005) (TV) .... Linda Fashiobella
  • House of 9 (2005) .... Lea
  • School for Seduction (2004) .... Sophia Rosselini
  • The Italian Job (2003) .... Lyle's Girlfriend
  • Absolon (2003) .... Claire
  • Smallville (2002) (TV) .... Victoria Hardwick
  • Ripper (2001) .... Marisa Tavares
  • The (Mis)Adventures of Fiona Plum (2001) (TV) .... Fiona Plum
  • Sorted (2000) .... Sarah

Εξωτερικοί σύνδεσμοι


CC-BY-SA
Μετάφραση
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Kelly Brook της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 4.0. (ιστορικό/συντάκτες).