Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «Βικιπαίδεια:Διαγλωσσικές συνδέσεις»

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
μ
Αυτόματη αντικατάσταση άρθρου με λήμμα; διακοσμητικές αλλαγές
μ (Αυτόματη αντικατάσταση άρθρου με λήμμα; διακοσμητικές αλλαγές)
Στο λογισμικό [[Mediawiki]], οι '''διαγλωσσικές συνδέσεις''' ([[αγγλ.]] '''interlanguage links''', [[συντμ.]] '''interlangs''') είναι συνδέσεις από μια σελίδα σε εκδόσεις της σε άλλες γλώσσες σε ένα πολύγλωσσο εγχείρημα. Για παράδειγμα, μια διαγλωσσική σύνδεση μπορεί να υπάρχει μεταξύ άρθρωνλημμάτων της Ελληνικής και της Αγγλικής Βικιπαίδειας ή του Αγγλικού και Γερμανικού Βικιλεξικού. Ο όρος που έχει επικρατήσει για τις διαγλωσσικές συνδέσεις είναι '''interwikis''', αν και αυτός περιγράφει την γενικότερη έννοια του συνδέσμου μεταξύ διαφορετικών wikis, τα οποία μπορεί να είναι διαφορετικά εγχειρήματα (βλ. [[#Ονοματολογία|Ονοματολογία]]).
 
== Εμφάνιση ==
 
[[de:Esperanto]]
[[el:Εσπεράντο]]
[[es:Esperanto]]
[[eo:Esperanto]]
</pre>
 
== Συμβουλές και οδηγίες τοποθέτησης interwikis στα άρθρα ==
 
* Όταν τοποθετείτε διαγλωσσικούς συνδέσμους, φροντίστε να τοποθετείτε και το αντίστοιχο σύνδεσμο για την τοπική σελίδα σε μια μεγάλης κίνησης γλωσσική έκδοση της Βικιπαίδειας. Αυτό θα συμβάλλει ώστε τα χειριζόμενα από χρήστες προγράμματα προσθήκης συνδέσμων (βλ. [[Βικιπαίδεια:Bots|Bots]]) να ενημερώνουν αυτόματα τους διαγλωσσικούς συνδέσμους της τοπικής σελίδας, μειώνοντας έτσι την ανάγκη για τακτική παρακολούθηση των συνδέσμων και αλλαγές με το χέρι.
 
* Μπορείτε να τοποθετήσετε ως σχόλιο τον διαγλωσσικό σύνδεσμο για την τοπική γλώσσα στο τμήμα των συνδέσεων, π.χ. <code><nowiki><!--[[el:Άλφα]]--></nowiki></code> για το άρθρο ''[[Άλφα]]''. Αυτό διευκολύνει την διαδικασία της αντιγραφής και επικόλλησης για τους ξένους χρήστες. Η αφαίρεση των σχολίων καθιστά την τοποθέτηση του συνδέσμου πιο εύκολη. Στην αντίθετη περίπτωση ο χρήστης πρέπει να ξέρει τον κωδικό της γλώσσας της Βικιπαίδειας από την οποία αντιγράφει τους συνδέσμους.
 
* Μην ξεχάσετε να αντιγράψετε τα κειμενάκια π.χ. "Link FA|de" που βάζουν αστεράκια στο σύνδεσμο της γλώσσας στην οποία το άρθρο ήταν επιλεγμένο (FA=FeaturedArticle, de στο παράδειγμα η γερμανική-deutch Βικιπαίδεια).
Οι διαγλωσσικές συνδέσεις σε [[Βικιπαίδεια:Σελίδα συζήτησης|σελίδες συζήτησης]] και στο [[Βικιπαίδεια:Meta|Meta]] θα εμφανιστούν απευθείας μέσα στο κείμενο που θα γραφτούν, όπως οι κανονικές συνδέσεις, ώστε να μπορείτε να αναφέρεστε σε άλλες σελίδες στη συζήτηση.
 
Στα κανονικά άρθρα, μια απευθείας σύνδεση μπορεί να γίνει με την εισαγωγή μίας πρόσθετης άνω και κάτω τελείας - π.χ. το <nowiki>[[:nl:Hond]]</nowiki> μας δίνει το [[:nl:Hond]]. Αυτή η μέθοδος πρέπει να χρησιμοποιείται για τη σύνδεση ενός άρθρουλήμματος σε μια άλλη γλώσσα το οποίο δεν είναι το ''αντίστοιχο'' άρθρο.
 
== Δείτε επίσης ==

Μενού πλοήγησης