Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «Private Sector Involvement»

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
ορολογία
μ
(ορολογία)
Το '''PSI''' (ακρωνύμιο του Private Sector Involvement - Εμπλοκή'''Συμμετοχή του Ιδιωτικού Τομέα''') είναι όρος που χρησιμοποιείται στις διαδικασίες αναδιάρθρωσης κρατικού χρέους σε αντιδιαστολή με τον όρο [[OSI (Official Sector Involvement)|OSI]], (Official Sector Involvement - ΕμπλοκήΣυμμετοχή του Δημοσίου Τομέα)<ref>[http://www.minfin.gr/portal/el/resource/contentObject/id/a85f1f13-8242-432b-a8a1-9f8d45451dc1 Συνέντευξη Τύπου Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου. Ενημέρωση για τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου], Υπουργείο Οικονομικών της Ελλάδας, 27/10/2011, «Αυτή είναι η συμμετοχή του επίσημου τομέα στη στήριξη της Ελλάδας. Το Official Sector Involvement σε αντιδιαστολή προς τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα το Private Sector Involvement.»</ref>.
 
Αφορά την συμμετοχή του Ιδιωτικού τομέα (Τραπεζών, Επενδυτικών ταμείων) στην διαδικασία απομείωσης του δημοσίου χρέους κυρίαρχων κρατών, με τρόπο ώστε να εξασφαλίζεται η αποδοχή της διαδικασίας από την πλειονότητα των φορέων και να αποτρέπεται αναζήτηση στρατηγικών εξόδου από τους ιδιώτες επενδυτές, που συνήθως έχει ως αποτέλεσμα την μονομερή εμπλοκή και κατά συνέπεια επιβάρυνση των κρατών-δανειστών.
* [http://www.imf.org/external/np/exr/facts/privsec.htm Επίσημη Ιστοσελίδα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου-Το ΔΝΤ και ο Ιδιωτικός Τομέας] {{en}}
 
==Αναφορές==
<references />
[[Κατηγορία:Οικονομικά]]
98.984

επεξεργασίες

Μενού πλοήγησης