Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία»

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
μ
Προσθ. + κατ.
μ
μ (Προσθ. + κατ.)
Η '''Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία''' (ΕΜΥ) είναι κρατική Υπηρεσία, που υπάγεται στις Ένοπλες Δυνάμεις και ειδικότερα στο Γενικό Επιτελείο της Αεροπορίας, που έχει σαν κύριο σκοπό τον προσδιορισμό και την πρόβλεψη των μετεωρολογικών συνθηκών (δηλαδή του καιρού).<br>
Η '''Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία''' (ΕΜΥ) είναι κρατικός φορέας που έχει σαν σκοπό του την έκδοση μετεωρολογικών προβλέψεων, για τις ανάγκες τόσο του ελληνικού κράτους, των αγροτών και γενικά του κοινωνικού συνόλου, όσο και του Ελληνικού Στρατού. Ιδρύθηκε το [[1931]] και εδρεύει στις εγκαταστάσεις του πρώην αεροδρομίου, στο [[Ελληνικό]] ([[Αττική]]). Υπάγεται στο [[Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας]] και το προσωπικό της αποτελείται τόσο απο στρατιωτικό προσωπικό (κυρίως αξιωματικούς της Σχολης Ικάρων) όσο και από πολιτικο, που περιλαμβάνει φυσικούς, μαθηματικούς και ειδικούς πληροφορικής. Επίσης υπάρχει στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό άλλων ειδικοτήτων (διοικητικό - οικονομικό - τεχνικό).
Συγκεκριμένα διαθέτει ένα δίκτυο από ειδικούς [[μετεωρολογικός σταθμός|μετεωρολογικούς σταθμούς]] (meteorological stations), απ΄ όπου συγκεντρώνει παρατηρήσεις και αφενός καταρτίζει [[μετεωρολογικός χάρτης|μετεωρολογικούς χάρτες]] (meteorological charts), αφετέρου εκδίδει [[μετεωρολογικό δελτίο|μετεωρολογικά δελτία]] (meteorological bulletins), τακτικά και έκτατα, ιδιαίτερα χρήσιμα στις αεοπορικές και θαλάσσιες μεταφορές΄. Για την αρτιότερη κάλυψη του ελλαδικού χώρου η ΕΜΥ συνεργάζεται με τις αντίστοιχες Υπηρεσίες άλλων Χωρών σε συγκεκριμένους χρόνους του 24ώρου όπου και ανταλλάσσονται μετεωρολογικές παρατηρήσεις.
 
Για τις παρατηρήσεις τους οι ανά τον κόσμο μετεωρολογικές Υπηρεσίες ή οι επιστήμονες οι ασχολούμενοι με αυτό το αντικείμενο (μετεωρολόγοι) χρησιμοποιούν και ειδικά [[πλοίο μετεωρολογικών παρατηρήσεων|πλοία μετεωρολογικών παρατηρήσεων]] τα καλούμενα "'''o.w.o.s.'''" , καθώς και [[Πλοίο μετεωρολογικός σταθμός|πλοία μετεωρολογικούς σταθμούς]] (Weather ships ή ocean station vessel). Επιπρόσθετα σήμερα στην υπηρεσία των Μετεωρολογικών Υπηρεσιών έχουν διατεθεί και τεχνητοί δορυφόροι.
 
===Ίδρυση - οργάνωση===
Η '''Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία''' (ΕΜΥ) είναι κρατικός φορέας που έχει σαν σκοπό του την έκδοση μετεωρολογικών προβλέψεων, για τις ανάγκες τόσο του ελληνικού κράτους, των αγροτών και γενικά του κοινωνικού συνόλου, όσο και του Ελληνικού ΣτρατούΕ.Μ.Υ. Ιδρύθηκειδρύθηκε το [[1931]] και εδρεύει σήμερα στις εγκαταστάσεις του πρώην ανατολικού αεροδρομίου Αθηνών, στο [[Ελληνικό]] ([[Αττική]]). Υπάγεται στο [[Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας]] και τοΤο προσωπικό της αποτελείται τόσο απο στρατιωτικό προσωπικό (κυρίως αξιωματικούς της Σχολης Ικάρων) όσο και από πολιτικο, που περιλαμβάνει φυσικούς, μαθηματικούς και ειδικούς πληροφορικής., Επίσηςμε υπάρχειεπιπρόσθετο στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό άλλων ειδικοτήτων (διοικητικό - οικονομικό - τεχνικό). Συνολικά φέρεται να απασχολεί 565 άτομα, όχι μόνο στο κεντρικό κτίριό της αλλά και σε παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα, καθώς το μετεωρολογικό της δίκτυο καλύπτει σχεδόν όλη τη χώρα.
Συνολικά απασχολεί 565 άτομα, όχι μόνο στα κεντρικά της αλλά και σε παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα, καθώς το μετεωρολογικό της δίκτυο είναι δικτυωμένο σε όλη τη χώρα και απαιτεί επίβλεψη και συντήρηση.
 
== Εξωτερικές Συνδέσεις ==
*[http://www.eumetsat.int '''EUMETSAT''']
[[Κατηγορία:Ελλάδα]]
[[Κατηγορία: Μετεωρολογία]]
[[Κατηγορία: Ναυτιλία]]
[[Κατηγορία: Αεροπορία]]
41.167

επεξεργασίες

Μενού πλοήγησης