Μιχάλης Χατζηγιάννης: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 18: Γραμμή 18:
Στην Αθήνα γνωρίστηκε με τον συνθέτη Γιώργο Χατζηνάσιο και επιλέχθηκε να τραγουδήσει στο άλμπουμ «Αγγιγμα Ψυχής» που περιέχει την μουσική και τα τραγούδια της τηλεοπτικής σειράς του [[Αντέννα]] και κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του [[1998]]. Ο δίσκος έγινε πλατινένιος.
Στην Αθήνα γνωρίστηκε με τον συνθέτη Γιώργο Χατζηνάσιο και επιλέχθηκε να τραγουδήσει στο άλμπουμ «Αγγιγμα Ψυχής» που περιέχει την μουσική και τα τραγούδια της τηλεοπτικής σειράς του [[Αντέννα]] και κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του [[1998]]. Ο δίσκος έγινε πλατινένιος.


Τον Μάρτιο του [[2000]], ο Μιχάλης Χατζηγιάννης κυκλοφόρησε τον πρώτο προσωπικό του δίσκο, με τίτλο «Παράξενη γιορτή». Το [[2002]] κυκλοφόρησε το «Κρυφό φιλί» και το [[2004]] την «Ακατάλληλη σκηνή» που έγιναν τριπλά πλατινένια. Το Μάρτιο του [[2006]] κυκλοφορεί το πρώτο Live cd της καριέρας του.Το Δεκέμβριο του [[2006]] κυκλοφόρησε τον δίσκο «Φίλοι και Εχθροί», ο οποίος έγινε μέσα στις πρώτες βδομάδες κυκλοφορίας του διπλά πλατινένιος.Το [[2007]] συνεργάζεται με τους [[Reamon]] στο κομμάτι Tonight [Tonight/Σήμερα] και κυκλοφορεί το cd-single "Πιο πολύ" το οποίο περιέχει και το "Tonight/Σήμερα" και 2 remixes ακόμα,κομμάτια που περιέχονται στη Special Edition του cd "Φίλοι κι εχθροί",ενω κυκλοφορεί και στο εξωτερικό στην επανέκδοση του cd των Reamonn.
Τον Μάρτιο του [[2000]], ο Μιχάλης Χατζηγιάννης κυκλοφόρησε τον πρώτο προσωπικό του δίσκο, με τίτλο «Παράξενη γιορτή». Το [[2002]] κυκλοφόρησε το «Κρυφό φιλί» και το [[2004]] την «Ακατάλληλη σκηνή» που έγιναν τριπλά πλατινένια. Το Μάρτιο του [[2006]] κυκλοφορεί το πρώτο Live cd της καριέρας του.Το Δεκέμβριο του [[2006]] κυκλοφόρησε τον δίσκο «Φίλοι και Εχθροί», ο οποίος έγινε μέσα στις πρώτες βδομάδες κυκλοφορίας του διπλά πλατινένιος.Το [[2007]] συνεργάζεται με τους [[Reamon]] στο κομμάτι Tonight [Tonight/Σήμερα] και κυκλοφορεί το cd-single "Πιο πολύ" το οποίο περιέχει και το "Tonight/Σήμερα" και 2 remixes ακόμα,κομμάτια που περιέχονται στη Speciaition του cd "Φίλοι κι εχθροί",ενω κυκλοφορεί και στο εξωτερικό στην επανέκδοση του cd των Reamonn.


Το [[2007]] αναδείχθηκε σε θριαμβευτή στα [[Μουσικά Βραβεία Αρίων]] με 8 συνολικά βραβεία, ανάμεσά τους αυτά του καλύτερου τραγουδιστή αλλά και του καλύτερου δίσκου.
Το [[2007]] αναδείχθηκε σε θριαμβευτή στα [[Μουσικά Βραβεία Αρίων]] με 8 συνολικά βραβεία, ανάμεσά τους αυτά του καλύτερου τραγουδιστή αλλά και του καλύτερου δίσκου.

Έκδοση από την 12:38, 24 Ιανουαρίου 2012

Μιχάλης Χατζηγιάννης
Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης σε συναυλία του στην Θεσσαλονίκη, 2011
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Μιχάλης Χατζηγιάννης (Ελληνικά)
Γέννηση5 Νοεμβρίου 1978 (1978-11-05) (45 ετών)
Λευκωσία, Κύπρος Country flag
ΕθνικότηταCountry flag Ελληνική
Χώρα πολιτογράφησηςCountry flag Κυπριακή
ΣπουδέςΒασιλικό Κολέγιο Μουσικής
Ιδιότητατραγουδιστής, συνθέτης, πιανίστας, τραγουδοποιός, μουσικός παραγωγός[1] και πολιτικός
Όργανακιθάρα, πιάνο και φωνή
Είδος τέχνηςΤραγούδι, Σύνθεση
Καλλιτεχνικά ρεύματαΠοπ,Poκ
Σημαντικά έργαΣπίτι με το Mega
ΒραβεύσειςΜουσικά Βραβεία Αρίων (2003), Μουσικά Βραβεία Αρίων (2004), Μουσικά Βραβεία Αρίων (2005), Μουσικά Βραβεία Αρίων (2006), Μουσικά Βραβεία Αρίων (2007), MAD Video Music Awards (1997), MAD Video Music Awards (1998), MAD Video Music Awards (2001), MAD Video Music Awards (2004), MAD Video Music Awards (2005), MAD Video Music Awards (2007), MAD Video Music Awards (2010), MAD Video Music Awards (2012) και "Prosopa" Greek Television Awards (2009)
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης είναι τραγουδιστής και συνθέτης, κυπριακής καταγωγής, από τις γνωστότερες μορφές του σύγχρονου ελληνικού μουσικού χώρου.

Βιογραφία

Γεννήθηκε στη Λευκωσία στις 5 Νοεμβρίου 1978 και η καταγωγή του είναι από την Κερύνεια. Απόφοιτος της Μουσικής Ακαδημίας Λονδίνου (Royal College of London), με πτυχίο πιάνου, κιθάρας και ανώτατων θεωρητικών μαθημάτων, κυκλοφόρησε στην Κύπρο τρεις πλατινένιους δίσκους : «Σενάριο» (1995), «Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης τραγουδά Δώρο Γεωργιάδη» (1997), «Επαφή» (1998). Παράλληλα με τη δισκογραφία, συμμετείχε στην μουσική παραγωγή του Σταύρου Σιδερά «Πυγμαλίων». Τον Μάιο του 1998, εκπροσώπησε την Κύπρο στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, συνθέτοντας και ερμηνεύοντας το τραγούδι «Γέννεσις», αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές.

Στην Αθήνα γνωρίστηκε με τον συνθέτη Γιώργο Χατζηνάσιο και επιλέχθηκε να τραγουδήσει στο άλμπουμ «Αγγιγμα Ψυχής» που περιέχει την μουσική και τα τραγούδια της τηλεοπτικής σειράς του Αντέννα και κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 1998. Ο δίσκος έγινε πλατινένιος.

Τον Μάρτιο του 2000, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης κυκλοφόρησε τον πρώτο προσωπικό του δίσκο, με τίτλο «Παράξενη γιορτή». Το 2002 κυκλοφόρησε το «Κρυφό φιλί» και το 2004 την «Ακατάλληλη σκηνή» που έγιναν τριπλά πλατινένια. Το Μάρτιο του 2006 κυκλοφορεί το πρώτο Live cd της καριέρας του.Το Δεκέμβριο του 2006 κυκλοφόρησε τον δίσκο «Φίλοι και Εχθροί», ο οποίος έγινε μέσα στις πρώτες βδομάδες κυκλοφορίας του διπλά πλατινένιος.Το 2007 συνεργάζεται με τους Reamon στο κομμάτι Tonight [Tonight/Σήμερα] και κυκλοφορεί το cd-single "Πιο πολύ" το οποίο περιέχει και το "Tonight/Σήμερα" και 2 remixes ακόμα,κομμάτια που περιέχονται στη Speciaition του cd "Φίλοι κι εχθροί",ενω κυκλοφορεί και στο εξωτερικό στην επανέκδοση του cd των Reamonn.

Το 2007 αναδείχθηκε σε θριαμβευτή στα Μουσικά Βραβεία Αρίων με 8 συνολικά βραβεία, ανάμεσά τους αυτά του καλύτερου τραγουδιστή αλλά και του καλύτερου δίσκου.

Το 2008 κυκλοφορεί το 7ο album του με τον συμβολικό τίτλο "7" και περιέχει 11 τραγούδια απο τα οποία τα περισσότερα γίνονται άμεσα τεράστιες επιτυχίες.Το καλοκαίρι του 2009 βγαίνει η special edition του "7" η οποία περιέχει επιπλέον με τα 11 γνωστά κομμάτια και 2 remix.Το "Είσαι εδώ" σε συνεργασία με το R'n'B συγκρότημα τους Otherview και το "Ανάποδα Reverse Sumka Remix" και ενα dvd με μέρος από την συναύλια που διεξήχθει στο Ο.Α.Κ.Α. Τον Οκτώβριο με την εφημερίδα "Real News" επανακυκλοφορεί το "7" έχοντας ξανά τα 11 τραγούδια και ενα ολοκαίνουριο με τίτλο "Κάτι λείπει" σε στίχους Νίκου Μωραίτη.

Παράλληλα απο αρχές Οκτωβρίου "παίζεται" στα ραδιόφωνα της χώρας μας αλλα και σε πολλές χώρες του εξωτερικού το πρώτο δείγμα του επερχόμενου διεθνή αγγλόφωνου δίσκου,που θα ονομάζεται "Mihalis",με τίτλο "More than beautiful".Στις αρχές του Δεκεμβρίου ο Χατζηγιάννης κυκλοφορεί έναν εξαιρετικό δισκο με παλιες επιτυχίες του παρελθόντος που τιτλοφορείται "Κολάζ".Μέσα συναντάμε τραγούδια απο τους μεγαλύτερους συνθέτες της χώρας,όπως Πλέσσας,Χατζηνάσσιος,Τόκας κ.α. ενω υπάρχουν τραγούδια απο το 1940 μέχρι και σήμερα. Ο ιδιος ο Χατζηγιάννης υπογράφει μονο ενα τραγούδι στον δίσκο το οποίο ειναι και το μοναδικό "καινούριο" κομματι,με τίτλο "Κρύψε με" σε στίχους Αντώνη Ανδρικάκη με τον οποίον συνεργάζονται 2η φορά μετά το "Ως τα χαράματα" που είχε ερμηνευσει η Ελευθερία Αρβανιτάκη στον δίσκο της "Όλα στο φως".

Ο Χατζηγιάννης κλείνει την δεκαετία 2000-'10 παίρνοντας το ειδικό βραβείο "Best Selling Artist of the Decade" κάνωντας πωλήσεις πάνω απο 3.500.000.Το καλοκαίρι του 2010 ο Χατζηγιάννης κυκλοφορεί το cd single "Το καλοκαίρι μου" που είναι προαγγελος του επερχόμενου cd που κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο.Παράλληλα στην Γερμανία κυκλοφορεί το cd single "Everyone dance" ενω κυκλοφορεί ήδη σε 6 χώρες της Ευρώπης το πρώτο του αγγλόφωνο album με τίτλο "Mihalis" κι έτσι γίνεται ο 3ος Έλληνας τραγουδοποιός που δημιουργεί album με ξένη εταιρία και θα κυκλοφορήσει σε 18 χώρες σε όλη την Ευρώπη.Παράλληλα ο Χατζηγιάννης δίνει την φωνή του στην κυπριακή τηλεοπτική σειρά "Στην άκρη του παράδεισου" ερμηνεύοντας το ομώνυμο τραγούδι. Τον Δεκέμβριο του 2010 κυκλοφορεί τον 9ο προσωπικό του δίσκο με τίτλο "Το καλύτερο ψέμα" ο οποιός περιέχει 9 τραγούδια που έχει γράψει ο ίδιος και το bonus track "Στην άκρη του παράδεισου" σε μουσική Κώστα Κακογιάννη και στίχους Πάμπου Κουζάλη.

Τον Φεβρουάριο του 2011 κυκλοφορεί με κυριακάτικη εφημερίδα ένα cd single με τίτλο "4 μπαλάντες" το οποίο περιέχει 2 ακυκλοφόρητα τραγούδια το "Φίλα με" και την επανεκτέλεση του τραγουδιού "Ως εδώ" που είχε πρωτοερμηνεύσει η Νατάσα Θεοδωρίδου σε μουσική Μιχάλη Χατζηγιάννη το 2005.Το καλοκαίρι του ίδιου έτους πραγματοποιεί την καθιερωμένη του καλοκαιρινή περιοδεία με περισσότερους απο 25 σταθμούς στους οποίους στην πλειοψηφία τους, υπήρξαν sold out.Στα μέσα Αυγούστου κυκλοφορεί το νέο single του με τίτλο "Σ' αγαπώ" το οποίο μετά απο σύντομο χρονικό διάστημα αρχίζει να κυριαρχεί στα ραδιόφωνα.Στις αρχές φθινοπώρου κυκλοφορεί και το soundtrack της ταινίας "Λούφα και παραλλαγή 2:Σειρήνες στη στεριά" με τίτλο "Αξίζω" το οποίο είναι ντούετο του καλλιτέχνη με την νέα τραγουδίστρια Ιουλία Καλλιμάνη σε μουσική Δημήτρη Κοντόπουλο και στίχους Νίκου Γρίτση.Τον Δεκέμβριο κυκλοφορεί το νέο του άλμπουμ με τίτλο "Θάρρος ή αλήθεια" το οποίο πολύ γρήγορα ανεβαίνει στα charts.[εκκρεμεί παραπομπή]

Δισκογραφία

Κύπρος
  • Σενάριο (1995)(Πλατινένιος)
  • Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης τραγουδά Δώρο Γεωργιάδη (1997) (Πλατινένιος)
  • Ανωνύμων Πατρίδων (1997)
  • Επαφή (1998) (Πλατινένιος)
  • Γένεσις (1998) (Πλατινένιος - Maxi Single)
  • Οι μικρές μας ιστορίες (single) (2002) (Χρυσό)
Ελλάδα + Κύπρος
  • Παράξενη γιορτή (2000) (2X Πλατινένιος (Ελλάδα) - Πλατινένιος (Κύπρος))
  • Μόνο στα όνειρα(single) (2000)
  • Οι τίτλοι του τέλους(single) (2000)
  • Βest Of (2001) (Ελλάδα: Χρυσός)
  • Δεν έχω χρόνο(single) (2001) (Ελλαδα: Πλατινένιο)
  • Κρυφό φιλί (2002) + Κρυφό Φιλί (β' έκδοση) (2003) (Ελλάδα: 3Χ Πλατινένιο, Κύπρος: 2Χ Πλατινένιος)
  • Μόνος μου(single) (2003) (Ελλάδα: 3Χ Πλατινένιο, Κύπρος: Πλατινένιο)
  • Ρ20 (single) (2004) (Ελλάδα: Χρυσό)
  • Ακατάλληλη σκηνή (2004) + Ακατάλληλη Σκηνή β' έκδοση (2005) (Ελλάδα: 3Χ Πλατινένιο, Κύπρος: Πλατινένιο)
  • Όνειρο ζω(single) (2005) (Ελλάδα: Πλατινένιο)
  • LIVE (2006) (Ελλάδα: 3Χ Πλατινένιο, Κύπρος: Πλατινένιο)
  • Όλα ή τίποτα (single) (2006) (Ελλάδα: 2Χ Πλατινένιο, Κύπρος: Χρυσό)
  • Φίλοι & εχθροί (2006) + Φίλοι & Εχθροί (β έκδοση με το τραγούδι Σήμερα/Tonght) + Φίλοι & εχθροί (Special Edition)(2007) (Ελλάδα: 4Χ Πλατινένιο, Κύπρος: 3Χ Πλατινένιος)
  • Πιο πολύ(single) (2007) (Ελλάδα: Πλατινένιο)
  • Ζωντανά στο Λυκαβηττό (2007) (Ελλάδα: 2Χ Πλατινένιο, Κύπρος: Χρυσός)
  • Εμείς Οι Δυό Σαν Ένα (single) (2008) (Ελλάδα: Χρυσό)
  • 7 (2008) + 7 Special Edition (2009) (Ελλάδα: 5Χ Πλατινένιος, Κύπρος:2Χ Πλατινένιος)
  • Κολάζ (2009) (Ελλάδα : 4Χ Πλατινένιος, Κύπρος : Πλατινένιος)
  • Το καλοκαίρι μου(single) (Ελλάδα: Πλατινένιος)
  • Το Καλύτερο Ψέμα (2010) (Ελλάδα : 5Χ Πλατινένιος, Κύπρος: 2Χ Πλατινένιος)[2]
  • 4 Μπαλάντες (single) (2011) : (Με κυριακάτικη εφημερίδα)
  • Θάρρος ή αλήθεια (2011) (Ελλάδα: Πλατινένιος)
Ευρώπη
  • Everyone dance (single) (2010) (Γερμανία)
  • Mihalis (2010) (Eυρώπη)

Παραπομπές

Εξωτερικές συνδέσεις

Πρότυπο:Κύπρος-Γιουροβίζιον