Άρης Αγίου Κωνσταντίνου: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Αναίρεση έκδοσης 3088469 (αντιγραφή από http://arisagioukonstantinou1931.blogspot.com/ )
Γραμμή 6: Γραμμή 6:
[[Κατηγορία:Ιδρύσεις αθλητικών συλλόγων το 1931]]
[[Κατηγορία:Ιδρύσεις αθλητικών συλλόγων το 1931]]
[[Κατηγορία:Ελληνικές ποδοσφαιρικές ομάδες]]
[[Κατηγορία:Ελληνικές ποδοσφαιρικές ομάδες]]
Ο Άρης Αγίου Κωνσταντίνου αποτελεί μια από τις ιστορικότερες ομάδες του νομού και γενικότερα της Στερεάς Ελλάδας. Ιδρύθηκε το 1931με πρωτοβουλία του αείμνηστου γιατρού της περιοχής Μακρή Αντώνιου και τοπικών παραγόντων του χωριού. Το όνομα του Θεού του πολέμου το πήρε απ' την ομώνυμη ομάδα της Θεσσαλονίκης καθώς εκείνη την χρονιά κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας.
Ξεκίνησε την πορεία της στο χρόνο απ' τις τοπικές κατηγορίες και χαρακτηριστικό είναι πως έκτοτε δεν έχει πέσει ποτέ απ' την Α' τοπική. Κατά περιόδους αγωνίστηκε στα εθνικά πρωταθλήματα με αποκορύφωμα την συμμετοχή της δύο φορές στην Β' Εθνική. Μπορεί και τις δύο να μην κατάφερε να σταθεί σε τόσο υψηλό επίπεδο, αλλά αρκεί να αναλογιστεί κανείς τι σημαίνει για ένα χωριό 2.500 κατοίκων να παίρνει μέρος σε αυτή την κατηγορία. Έχει παίξει και στην Γ' Εθνική όπως και πολλές σεζόν -τις περισσότερες- στο Περιφερειακό πρωτάθλημα.
Το πρώτο γήπεδο που έπαιξε ο Άρης ήταν εκεί που βρίσκεται πλέον το δημοτικό σχολείο. Στο τωρινό του γήπεδο πρωτόπαιξε το 1961.
Νίκες που έγραψαν ιστορία είναι πολλές. Σε ένα παιχνίδι νοκ άουτ με τον Λεβαδειακό την χρονιά που ανέβηκε ο Άρης στη Β' Εθνική, η ομάδα της Λιβαδειάς πήγαινε για το πρωτάθλημα στην κατηγορία. Όχι όμως και για το κύπελλο μιας και αποκλείστηκε απ' τους νεοφώτιστους. Ιστορικότερη -ίσως- στιγμή τα τρία παιχνίδια με τον Πανηλειακό. Ήττα στον Πύργο, νίκη στον Άγιο Κωνσταντίνο και μπαράζ στο γήπεδο του Αιγάλεω με 10.000 κόσμο. 8.000 οι Πυργιώτες και όλο το χωριό για τον Άρη.
Γεγονός είναι πως οι μεγάλοι παίκτες που έφεραν αυτές τις ιστορικές στιγμές στο σύλλογο να τιμήσουν την φανέλα του και να αγωνιστούν και σε άλλες μεγάλες ομάδες. Ο Μπάμπης Ψιμόγιαννος πήγε στην ΑΕΚ, τον Πανιώνιο και τον Απόλλωνα Αθηνών. Ο Κώστας Τσίκας από πολύ μικρή ηλικία στον Πανιώνιο και στην συνέχεια σε Αιγάλεω και Ιωνικό. Ο πρώτος ξάδερφός του Γιάννης στο Αιγάλεω και στην Λαμία. Ο Μάκης Ζαχαρόπουλος ήρθε απ' τον Άγιο Σεραφείμ και ο Άρης αποτέλεσε σκαλί για την μεταγραφή του στον Πανιώνιο, όπου αγωνίστηκε για πολλά χρόνια. Οι Ντίνος Μάρκου και Λεωνίδας Τραχανάς με την φανέλα της Λαμίας πάλεψαν για την άνοδο στην Α' Εθνική. Κι άλλα μεγάλα ονόματα όπως οι Θανάσης Εμμανουήλ, Γιάννης Χρήστου και Δημήτρης Αθανασίου.

Έκδοση από την 13:04, 17 Ιανουαρίου 2012

Ο Άρης Αγίου Κωνσταντίνου είναι αθλητικό σωματείο του νομού Φθιώτιδας. Ιδρύθηκε το 1931 ενώ πήρε το όνομά του από τον Άρη Θεσσαλονίκης που εκείνη την χρονιά είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα.[εκκρεμεί παραπομπή] Καλύτερη στιγμή στην ιστορία του σωματείου θεωρείται η συμμετοχή 2 φορές στην Β' Εθνική.