Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «Βιογραφίαι των εν τοις γράμμασι διαλαμψάντων Ελλήνων από της καταλύσεως της βυζαντινής αυτοκρατορίας μέχρι της ελληνικής εθνεγερσίας»

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Το μνημειώδες ετούτο έργο, το πρώτο και πλήρες έργο του είδους του στην νεώτερη ιστορία της Ελλάδας, αποτελεί την βάση της νεοελληνικής φιλολογίας.<!-- αυτά ποιός τα είπε;-->
==Επίδραση και επιρροή==
Ο Σάθας συνέχισε το έργο του με το «Νεοελληνικής Φιλολογίας Παράρτημα»<ref>[http://www.rassias.gr/7A4.html Κωνσταντίνος N. Σάθας (πραγματικό όνομα Κωνσταντίνος Σαθόπουλος, Αθήνα 1842 - Παρίσι 1914)], Bλάσης Γ. Ρασσιάς, ανακτήθηκε 15/1/2012</ref> που εξέδωσε ο Σάθαςίδιος το 1870<ref>[http://anemi.lib.uoc.gr/metadata/2/5/e/metadata-02-0000469.tkl Νεοελληνικής φιλολογίας παράρτημα : Ιστορία του ζητήματος της νεοελληνικής γλώσσης / Κ. Ν. Σάθα., 1870, Εν Αθήναις, Εκ της Τυπογραφ. των τέκνων Ανδρέου Κορομηλά], όπως ο ίδιος αναφέρει στην εισαγωγή: «Μέρος της υπό του Εθνικού Πανεπιστημίου βραβευθείσης εν έτει 1867 συγγραφής μου απετέλει και η δημοσιευόμενη περί Νεοελληνικής Γλώσσης ιστορική διατριβή»</ref>. Ακολούθησαν επίσης και έργα άλλων συγγραφέων και ιστοριοδιφών φιλολόγων, όπως ο Δημήτριος Βικέλας, ο Ανδρόνικος Δημητρακόπουλος, και ο Αναστάσιος Πολυζωΐδης, ο Αλέξανδρος Ρίζος Ραγκαβής και άλλοι.
 
== Πηγές ==
* {{Cite book
214

επεξεργασίες

Μενού πλοήγησης