Ευθεία: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
'''Ευθεία''' είναι μία [[γραμμή]] χωρίς [[αρχή]] και [[τέλος]] που ορίζεται στο επίπεδο καρτεσιανών συντεταγμένων από εξίσωση α΄ βαθμού (χ=αy+β).
'''Ευθεία''' είναι μία [[γραμμή]] χωρίς [[αρχή]] και [[τέλος]] που ορίζεται στο [[επίπεδο]] καρτεσιανών συντεταγμένων από εξίσωση πρώτου βαθμού (χ=αy+β). Στην ευκλείδειο γεωμετρία, από δύο οποιαδήποτε σημεία του χώρου διέρχεται μία και μόνο μία ευθεία, η οποία παοτελεί και τη συντομότερη οδό μεταξύ των δύο αυτών σημείων. Η ευθεία επίσης μπορεί να οριστεί ως η τομή δύο επιπέδων του ευκλείδειου χώρου. Δύο ευθείες του ίδιου επιπέδου είναι ή παράλληλες ή τέμνονται σε ένα σημείο.


[[bg:Отсечка]]
[[bg:Отсечка]]

Έκδοση από την 22:35, 18 Νοεμβρίου 2006

Ευθεία είναι μία γραμμή χωρίς αρχή και τέλος που ορίζεται στο επίπεδο καρτεσιανών συντεταγμένων από εξίσωση πρώτου βαθμού (χ=αy+β). Στην ευκλείδειο γεωμετρία, από δύο οποιαδήποτε σημεία του χώρου διέρχεται μία και μόνο μία ευθεία, η οποία παοτελεί και τη συντομότερη οδό μεταξύ των δύο αυτών σημείων. Η ευθεία επίσης μπορεί να οριστεί ως η τομή δύο επιπέδων του ευκλείδειου χώρου. Δύο ευθείες του ίδιου επιπέδου είναι ή παράλληλες ή τέμνονται σε ένα σημείο.