Ουίλιαμ Χένρι Χάρισον: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Stellath (συζήτηση | συνεισφορές)
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Stellath (συζήτηση | συνεισφορές)
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 27: Γραμμή 27:
Ο '''Ουίλιαμ Χένρι Χάρισον''' ([[αγγλικά|αγγλ.]] ''William Henry Harrison'', [[9 Φεβρουαρίου]] [[1773]] - [[4 Απριλίου]] [[1841]]) ήταν ο 9ος Πρόεδρος των [[Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής|Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής]].
Ο '''Ουίλιαμ Χένρι Χάρισον''' ([[αγγλικά|αγγλ.]] ''William Henry Harrison'', [[9 Φεβρουαρίου]] [[1773]] - [[4 Απριλίου]] [[1841]]) ήταν ο 9ος Πρόεδρος των [[Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής|Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής]].


Διετέλεσε Πρόεδρος από τις [[4 Μαρτίου]] [[1841]] έως το θάνατό του στις [[4 Απριλίου]] [[1841]]. Ήταν ο πρώτος Πρόεδρος που πέθανε κατά τη διάρκεια της θητείας του. Ήταν 68 ετών και 23 ημερών όταν εξελέγη, ο μεγαλύτερος μέχρι τότε σε ηλικία Πρόεδρος, μέχρι την εκλογή του [[Ρόναλντ Ρήγκαν]] το 1980. Ακόμη, ήταν ο τελευταίος Πρόεδρος που γεννήθηκε πριν τη [[Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ]]. Ο Χάρισον πέθανε στη 32η ημέρα της θητείας του από επιπλοκές πνευμονίας, εξυπηρετώντας με αυτό τον τρόπο τη συντομότερη θητεία στην προεδρική ιστορία των Ηνωμλενων Πολιτειών.
Διετέλεσε Πρόεδρος από τις [[4 Μαρτίου]] [[1841]] έως το θάνατό του στις [[4 Απριλίου]] [[1841]]. Ήταν ο πρώτος Πρόεδρος που πέθανε κατά τη διάρκεια της θητείας του. Ήταν 68 ετών και 23 ημερών όταν εξελέγη, ο μεγαλύτερος μέχρι τότε σε ηλικία Πρόεδρος, μέχρι την εκλογή του [[Ρόναλντ Ρήγκαν]] το 1980. Ακόμη, ήταν ο τελευταίος Πρόεδρος που γεννήθηκε πριν τη [[Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ]]. Ο Χάρισον πέθανε στη 32η ημέρα της θητείας του από επιπλοκές της [[Πνευμονία|πνευμονίας]], εξυπηρετώντας με αυτό τον τρόπο τη συντομότερη θητεία στην προεδρική ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών.


{{ενσωμάτωση κειμένου|en|William Henry Harrison}}
{{ενσωμάτωση κειμένου|en|William Henry Harrison}}

Έκδοση από την 11:57, 15 Οκτωβρίου 2011

Ουίλιαμ Χένρι Χάρισον
9ος Πρόεδρος των ΗΠΑ
Περίοδος
4 Μαρτίου 1841 – 4 Απριλίου 1841
ΑντιπρόεδροςΤζον Τάιλερ
ΠροκάτοχοςΜάρτιν Βαν Μπιούρεν
ΔιάδοχοςΤζον Τάιλερ
Προσωπικά στοιχεία
Γέννηση9  Φεβρουαρίου 1773, Τσαρλς Σίτυ, Αποικία της Βιρτζίνια
Θάνατος4  Απριλίου 1841[1][2][3]
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ
ΥπηκοότηταΗνωμένες Πολιτείες Αμερικής
ΣύζυγοςΆννα Χάρισον
ΣπουδέςHampden–Sydney College
Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια
ΕπάγγελμαΑξιωματικός στρατού
ΒραβεύσειςΧρυσό Μετάλλιο του Κογκρέσου
Hoover Medal (1945)
ΘρήσκευμαΕπισκοπική Εκκλησία Αμερικής
Υπογραφή
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Ο Ουίλιαμ Χένρι Χάρισον (αγγλ. William Henry Harrison, 9 Φεβρουαρίου 1773 - 4 Απριλίου 1841) ήταν ο 9ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Διετέλεσε Πρόεδρος από τις 4 Μαρτίου 1841 έως το θάνατό του στις 4 Απριλίου 1841. Ήταν ο πρώτος Πρόεδρος που πέθανε κατά τη διάρκεια της θητείας του. Ήταν 68 ετών και 23 ημερών όταν εξελέγη, ο μεγαλύτερος μέχρι τότε σε ηλικία Πρόεδρος, μέχρι την εκλογή του Ρόναλντ Ρήγκαν το 1980. Ακόμη, ήταν ο τελευταίος Πρόεδρος που γεννήθηκε πριν τη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ. Ο Χάρισον πέθανε στη 32η ημέρα της θητείας του από επιπλοκές της πνευμονίας, εξυπηρετώντας με αυτό τον τρόπο τη συντομότερη θητεία στην προεδρική ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών.

CC-BY-SA
Μετάφραση
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα William Henry Harrison της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 4.0. (ιστορικό/συντάκτες).