Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «Άγγελος Αγγελόπουλος»

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
μ
καμία σύνοψη επεξεργασίας
(κατηγορίες, πηγές και άλλα στοιχεία αύριο)
 
μ
Ο '''Άγγελος Αγγελόπουλος''' ([[1904]] - [[1995]]) ήταν οικονομολόγος, πανεπιστημιακός, διοικητής της [[Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος|Εθνικής Τράπεζας]] και μέλος της [[Ακαδημία Αθηνών|Ακαδημίας Αθηνών]].
 
== Βιογραφικά στοιχεία ==
Παράλληλα με την ακαδημαϊκή του καριέρα αναμείχθηκε με τα κοινά αναλαμβάνοντας διάφορες διοικητικές και πολιτικές θέσεις. Υπήρξε οικονομικός διευθυντής του υπουργείου Οικονομικών, διευθυντής του Ανωτάτου Οικονομικού Συμβουλίου ([[1931]] - [[1945]]) , γραμματέας επί των οικονομικών στην κυβέρνηση του Βουνού ([[1944]]) και υφυπουργός οικονομικών ([[1944]]) στην [[Κυβέρνηση Γεωργίου Παπανδρέου Μαΐου 1944|κυβέρνηση Γεωργίου Παπανδρέου]]. Την περίοδο [[1974]] - [[1979]] διετέλεσε διοικητής της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος ενώ είχε ήδη χρηματίσει πρόεδρος της Εθνικής Τραπέζης Βιομηχανικής Ανάπτυξης (ΕΤΒΑ, [[1974]]) καθώς και αναπληρωτής διοικητής της Διεθνούς Τραπέζης ([[1974]]). Είχε πλούσιο συγγραφικό έργο.
 
Απεβίωσε στην [[Αθήνα]] από εγκεφαλικό επεισόδιο. Ηταν παντρεμένος με την Ελλη Σεφεριάδη και είχαν αποκτήσει δύο παιδιά.

Μενού πλοήγησης