Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «Τζόαν Μπαέζ»

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Καμία αλλαγή στο μέγεθος ,  πριν από 9 έτη
καμία σύνοψη επεξεργασίας
To 1960 ηχογράφησε το πρώτο της άλμπουμ (''Joan Baez''), μια συλλογή από παραδοσιακές μπαλάντες και μπλουζ. Μεταξύ των τραγουδιών αυτού του άλμπουμ είναι η μπαλάντα ''Mary Hamilton'' και το ''El Preso Numero Nueve'', που ήταν στα Ισπανικά. Την επόμενη χρονιά κυκλοφόρησε το άλμπουμ ''Joan Baez, Vol.2'', το 1962 το ''Joan Baez in concert, Part 1'' και το 1963 το ''Joan Baez in concert, Part 2''. Και αυτοί οι δίσκοι είχαν κυρίως παραδοσιακά τραγούδια.
 
Στις 2328 Αυγούστου του 1963 η Μπαέζ συμμετείχε, μαζί και με άλλους καλλιτέχνες, στην ''Πορεία στην Ουάσινγκτον'' (ή ''Πορεία στην Ουάσιγκντον για δουλειά και Ελευθερία'') (''The Great March on Washington ή March on Washington for Jobs and Freedom'') στην οποία ο [[Μάρτιν Λούθερ Κινγκ]] άρχισε την ομιλία του με την φράση που έμεινε στην ιστορία ''Έχω ένα όνειρο...'' (''I have a dream...''). Εκεί η Μπαέζ τραγούδησε τα τραγούδια ''Oh Freedom'' και ''We shall overcome'' (το οποίο το ξανατραγουδήσε στη διάρκεια των διαδηλώσεων του Κινήματος ελευθερίας του λόγου- Free Speech Movement (1964–1965) στο [[Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϋ (Καλιφόρνια)|Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϋ]] στην Καλιφόρνια) και μαζί με τον Μπομπ Ντύλαν, με τον οποίο είχε συναντηθεί για πρώτη φορά στον συναυλιακό χώρο ''Gerde's Folk City'' στην Νέα Υόρκη το 1961, το ''When the Ship Comes In''.
 
Την ίδια χρονιά η Μπαέζ προσκάλεσε τον [[Μπομπ Ντίλαν]] να εμφανιστεί μαζί της στη σκηνή στο ''Newport Folk Festival'', όπου ερμήνευσαν μαζί το τραγούδι του Ντίλαν ''With God on Our Side''. Τα επόμενα χρόνια η Μπαέζ, είτε μόνη είτε ντουέτο με τον Ντίλαν, τραγούδησε πολλές δημιουργίες του τελευταίου. Η Τζόαν Μπαέζ και ο Μπομπ Ντίλαν ήταν ζευγάρι μέχρι τα μέσα περίπου της δεκαετίας του εξήντα. Μετά το χωρισμό τους συνεργάστηκαν ξανά στο ''Rolling Thunder Revue'' που διοργάνωσε ο Ντίλαν στα τέλη του 1975-αρχές του 1976 καθώς και αργότερα, το 1984.
Ανώνυμος χρήστης

Μενού πλοήγησης