Ψηφοφορία: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Logictheo (συζήτηση | συνεισφορές)
2η αποθήκευση
Logictheo (συζήτηση | συνεισφορές)
διώρθωση ορθογραφικών λαθών
Γραμμή 3: Γραμμή 3:
== Ψηφοφορία στην Ελλάδα ==
== Ψηφοφορία στην Ελλάδα ==


=== Παράδειγμα ψηφοφορίας σε "εκλογές νομαρχιακής αυτοδιοίκησης 2006" και "δημοτικές και κοινοτηκές εκλογές 2006" ===
=== Παράδειγμα ψηφοφορίας σε "εκλογές νομαρχιακής αυτοδιοίκησης 2006" και "δημοτικές και κοινοτικές εκλογές 2006" ===
# Το άτομο που θέλει να ψηφήσει πάει στο [[εκλογικό τμήμα]] και δείχνει τη ταυτότητά του στους υπαλλήλλους. Οι υπάλληλλοι ελέγχουν εάν υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι το άτομο είναι γραμμένο εκεί.
# Το άτομο που θέλει να ψηφίσει πάει στο [[εκλογικό τμήμα]] και δείχνει τη ταυτότητά του στους υπαλλήλους. Οι υπάλληλοι ελέγχουν εάν υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι το άτομο είναι γραμμένο εκεί.
# Εάν υπάρχουν στοιχεία, τότε δίνουν στο άτομο ένα:
# Εάν υπάρχουν στοιχεία, τότε δίνουν στο άτομο ένα:
## Φάκελο μαζί με [[ψηφοδέλτιο|ψηφοδέλτια]] που είναι για τις "δημοτικές και κοινοτηκές εκλογές 2006" και μπαίνει σε ένα [[παραβάν]]. Στο παραβάν διαλέγει πιο ψηφοδέλτιο θέλει να διαλέξει. Αν δε θέλει να διαλέξει κανένα μπορεί να ψηφίσει [[λευκό ψήφο|λευκό]]. Αν ψηφήσει λευκό, διπλώνει το λευκό με τέτοιο τρόπο ώστε να χωρέσει στο φάκελο, κλείνει το φάκελο και βγαίνει από το παραβάν. Αν θέλει να διαλέξει οτιδήποτε εκτός από λευκό τότε:
## Φάκελο μαζί με [[ψηφοδέλτιο|ψηφοδέλτια]] που είναι για τις "δημοτικές και κοινοτικές εκλογές 2006" και μπαίνει σε ένα [[παραβάν]]. Στο παραβάν διαλέγει πιο ψηφοδέλτιο θέλει να διαλέξει. Αν δε θέλει να διαλέξει κανένα μπορεί να ψηφίσει [[λευκή ψήφο|λευκό]]. Αν ψηφίσει λευκό, διπλώνει το λευκό με τέτοιο τρόπο ώστε να χωρέσει στο φάκελο, κλείνει το φάκελο και βγαίνει από το παραβάν. Αν θέλει να διαλέξει οτιδήποτε εκτός από λευκό τότε:
###Έχει τη δυνατότητα μέχρι 2 υποψηφίους να διαλέξει(στο πάνω μέρος του ψηφοδελτίου) μέσω του να βάλει ένα σταυρό αριστερά από τα ονόματα των υποψηφίων. Έχει τη δυνατότητα να βάλει ένα σταυρό στο κάτω μέρος των υποψηφίων.
###Έχει τη δυνατότητα μέχρι 2 υποψηφίους να διαλέξει(στο πάνω μέρος του ψηφοδελτίου) μέσω του να βάλει ένα σταυρό αριστερά από τα ονόματα των υποψηφίων. Έχει τη δυνατότητα να βάλει ακόμα ένα σταυρό αριστερά από το υποψήφιο άτομο στο κάτω μέρος του ψηφοδελτίου.


{{επέκταση}}
{{επέκταση}}

Έκδοση από την 18:28, 15 Οκτωβρίου 2006

Ψηφοφορία είναι όταν μέλοι μιας κοινότητας συμφωνούν ότι θα υποστηρίξουν κάποιο άτομο μέσω μιας ψήφου για κάποιο πολιτικό άτομο

Ψηφοφορία στην Ελλάδα

Παράδειγμα ψηφοφορίας σε "εκλογές νομαρχιακής αυτοδιοίκησης 2006" και "δημοτικές και κοινοτικές εκλογές 2006"

  1. Το άτομο που θέλει να ψηφίσει πάει στο εκλογικό τμήμα και δείχνει τη ταυτότητά του στους υπαλλήλους. Οι υπάλληλοι ελέγχουν εάν υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι το άτομο είναι γραμμένο εκεί.
  2. Εάν υπάρχουν στοιχεία, τότε δίνουν στο άτομο ένα:
    1. Φάκελο μαζί με ψηφοδέλτια που είναι για τις "δημοτικές και κοινοτικές εκλογές 2006" και μπαίνει σε ένα παραβάν. Στο παραβάν διαλέγει πιο ψηφοδέλτιο θέλει να διαλέξει. Αν δε θέλει να διαλέξει κανένα μπορεί να ψηφίσει λευκό. Αν ψηφίσει λευκό, διπλώνει το λευκό με τέτοιο τρόπο ώστε να χωρέσει στο φάκελο, κλείνει το φάκελο και βγαίνει από το παραβάν. Αν θέλει να διαλέξει οτιδήποτε εκτός από λευκό τότε:
      1. Έχει τη δυνατότητα μέχρι 2 υποψηφίους να διαλέξει(στο πάνω μέρος του ψηφοδελτίου) μέσω του να βάλει ένα σταυρό αριστερά από τα ονόματα των υποψηφίων. Έχει τη δυνατότητα να βάλει ακόμα ένα σταυρό αριστερά από το υποψήφιο άτομο στο κάτω μέρος του ψηφοδελτίου.