Κοινωνική θέση: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Nataly8 (συζήτηση | συνεισφορές)
μ To "Κοινωνικη θεση" μετακινήθηκε στο "Κοινωνική θέση"
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Η '''κοινωνική θέση''' συνδέεται, σύμφωνα με τον Μαξ Βέμπερ (Max Weber) με τον τρόπο κατανάλωσης των αγαθών και δεν πρέπει να συγχέεται με τη κοινωνική τάξη, η οποία αναφέρεται με τη παραγωγή αγαθών και με την [[οικονομία]]. Ο Βέμπερ καταγράφει ότι οι δύο έννοιες, ωστόσο, έχουν στενή σχέση και τόνισε τον καθοριστικό τους ρόλο ως ρυθμιστικού παράγοντα της θέσης.
{{εγκυκλοπαιδικότητα}}

Η '''κοινωνική θέση''' συνδέεται, σύμφωνα με τον Μάξ Βέμπερ (αγγ. Max Weber) με τον τρόπο κατανάλωσης των αγαθών και δεν πρέπει να συγχέεται με τη κοινωνική τάξη, η οποία αναφέρεται με τη παραγωγή αγαθών και με την [[οικονομία]]. Ο Βέμπερ καταγράφει ότι οι δύο έννοιες, ωστόσο, έχουν στενή σχέση και τόνισε τον καθοριστικό τους ρόλο ως ρυθμιστικό παράγοντα της θέσης.


== Πηγές ==
== Πηγές ==

Έκδοση από την 19:05, 16 Απριλίου 2011

Η κοινωνική θέση συνδέεται, σύμφωνα με τον Μαξ Βέμπερ (Max Weber) με τον τρόπο κατανάλωσης των αγαθών και δεν πρέπει να συγχέεται με τη κοινωνική τάξη, η οποία αναφέρεται με τη παραγωγή αγαθών και με την οικονομία. Ο Βέμπερ καταγράφει ότι οι δύο έννοιες, ωστόσο, έχουν στενή σχέση και τόνισε τον καθοριστικό τους ρόλο ως ρυθμιστικού παράγοντα της θέσης.

Πηγές

  • Πάπυρους Λαρούς Μπριτάνικα