Υπολογιστική μουσική και ήχος: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
μ
προσθήκη παραπομπής που έλειπε [1]
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
μ (προσθήκη παραπομπής που έλειπε [1])
Οι αρχές των υπολογιστών στη μουσική και τον ήχο ως επιστημονικό πεδίο βρίσκονται γύρω στο 1950, όταν μερικοί πειραματικοί συνθέτες, μαζί με επιστήμονες και μηχανικούς, ανεξάρτητα και σε διάφορα μέρη του κόσμου, ξεκίνησαν την εξερεύνυση των μουσικών εφαρμογών με ψηφιακές τεχνολογίες. Από τότε, ως επιστημονικό πεδίο έχει μια πλούσια ιστορία. Η επιστημονική κοινότητα καθιέρωσε το 1974 τη Διεθνή Ένωση Μουσικής με Υπολογιστές - International Computer Music Association και το Διεθνές Συνέδριο Μουσικής με Υπολογιστές International Computer Music Conference. To 1977 καθιερώθηκε το Επιστημονικό Περιοδικό Μουσικής με Υπολογιστές - Computer Music Journal. Το CCRMA | Center for Computer Research in Music and Acoustics (CCRMA) - Κέντρο Υπολογιστικής Έρευνας στη Μουσική και Ακουστικήστο Πανεπιστήμιο Stanford δημιουργήθηκε στις αρχές της δεακετίας του 70 και στα τέλη το was ΙRCAM | Institute for Research and Coordination Acoustic/Music (IRCAM) - Ινστιτούτο Έρευνας και Συντονισμού Ακουσικής/Μουσικής στο Παρίσι.
 
Ο όρος Υπολογιστική μουσική και ήχος καθιερώθηκε στα αγγλικά στα μέσα της δεκαετίας του 90 <ref name="camurri95" />. Το 2004 ξεκίνησε το Συνέδριο Υπολογιστών στη Μουσική και τον Ήχο - Sound and Music Computing Conference, όπως και μία πρώτη πρωτοβουλία από την ευρωπαϊκή ένωση που οδήγησε στο SMC Roadmap <ref name="smcroadmapv1" /> και στο Sound_and_Music_Computing_Conference#The_SMC_Summer_School|Sound and Music Computing Summer School.
 
Λόγω της αυξανόμενης εξειδίκευσης στην έρευνα, διάφορα ειδικά συνέδρια έχουν δημιουργηθεί μέσα στα πλαίσια του επιστημονικού πεδίου. Τα πλέον σχετικά είναι τα International Conference on Digital Audio Effects, από το 1998, το International Society for Music Information Retrieval|International Conference on Music Information Retrieval (ISMIR), από το 2000 και το International Conference on New Interfaces for Musical Expression (NIME), από το 2001.
13

επεξεργασίες

Μενού πλοήγησης