Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του «Καντίνα»

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
49 bytes προστέθηκαν ,  πριν από 10 έτη
μ
καμία σύνοψη επεξεργασίας
μ
Η '''καντίνα''' ή ''κυλικείο'' είναι κερδοσκοπική [[επιχείρηση]] με αντικείμενο την σίτιση. ΜπορούνΚαντίνες μπορούν να βρίσκονται ακόμη και σε αυτοκινούμενα οχήματα ή ρυμουλκούμενα οχήματα με αριθμό κυκλοφορίας. Άλλες φορές είναι ''κλειστές αγορές'' (κυλικεία), αυτές δηλαδή που βρίσκονται σε χώρους όπου δεν μπορούν να μετακινηθούν και τροφοδοτούν χώρους εργασίας .
 
Γενικά οι καντίνες και τα κυλικεία προσφέρουν μια γρήγορη λύση στο φαγητό (ταχυφαγεία).
 
==Χώροι Καντίνας==
*Καντίνες αυτοκινούμενες συναντάμεσυναντώνται συνήθως σε κεντρικές πλατείες, κεντρικούς δρόμους, κοντά σε κέντρα διασκέδασης, [[παραλία|παραλίες]], αγορές, αθλητικούς χώρους και στην Εθνική οδό. ΣτηνΑπό τη νεολαία και γενικά σεαπό αυτούς που διασκεδάζουν τηντη νύχτα χρησιμοποιείται ο όρος '''Βρώμικο''' για τέτοιου είδους καντίνες.
 
*Καντίνες σε κλειστές αγορές συναντάμε σε [[αεροδρόμειοαεροδρόμιο|αεροδρόμια]], [[νοσοκομείο|νοσοσκομείανοσοκομεία]], [[γήπεδο|γήπεδα]], [[σχολείο|σχολεία]], εργοστάσια, Δημόσιες υπηρεσίες, πλοία και σε άλλους παρόμοιους χώρους. Αυτές συνήθως λειτουργούν μονοπωλιακά δεδομένου ότι συνήθως δεν υπάρχει εύκολη πρόσβαση σε άλλα τέτοια καταστήματα.
 
:Το [[Υπουργείο Ανάπτυξης]] στην προσπάθεια καταπολέμησης της αισχροκέρδειας, προχώρησε στη θέσπιση και εφαρμογή μιας νέας αγορανομικής διάταξης, με την οποία καθορίζονται ανώτατες τιμές σε βασικά είδη που θα διατίθενται υποχρεωτικά από τις καντίνες και τα κυλικεία.
Οι καντίνες πρέπει να είναι αυτοκινούμενες ή ρυμουλκούμενες με αριθμό πινακίδας, να μην είναι στερεά συνδεδεμένες με το έδαφος ώστε να μπορούν να μετακινηθούν οποιαδήποτε στιγμή. Το μέγιστο πλάτος τους πρέπει να φτάνει περίπου τα 2,5 μ. και το μέγιστο μήκος περίπου τα 5 μ.
 
Για τις υπόλοιπες καντίνες υπεύθυνη αρχή για την αδειοθέτησηαδειοδότηση είναι η Νομαρχία και η αρμόδια ΔΟΥ μια και θεωρούνται κινητά καταστήματα.
 
====Κλειστές Αγορές====
Τα προϊόντα που προσφέρουν οι καντίνες διαφέρουν και έχουν σχέση με την τοποθεσία που βρίσκεται η κάθε μια. Συνήθως διαθέτουν, σάντουιτς, [[σουβλάκι|σουβλάκια]], hot-dogs, σφολιατοειδή, αναψυκτικά, νερά και ορισμένες περιοδικά και τσιγάρα.
 
Τα προϊόντα που διατίθενται από τις σχολικές καντίνες ή κυλικεία ορίζονται από συγκεκριμένο κατάλογο ο οποίος καθορίζεται από το ΥΕΠΘΥπουργείο Παιδείας.
 
Πολλές φορές καντίνες υπάρχουν και σε παραθαλάσσιες περιοχές οπουόπου σερβίρουν μαζί με τα παραπάνω και λουκουμάδες και σπιτικό φαγητό όπως ψάρια.
 
Πολλές φορές καντίνες υπάρχουν και σε παραθαλάσσιες περιοχές οπου σερβίρουν μαζί με τα παραπάνω και λουκουμάδες και σπιτικό φαγητό όπως ψάρια.
===Πηγές και συνδέσεις===
*[http://www.ypepth.gr/el_ec_page897.htm Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων]

Μενού πλοήγησης