Νεκρόπολη Τείχους του Κρεμλίνου: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
μ
καμία σύνοψη επεξεργασίας
μΧωρίς σύνοψη επεξεργασίας
μΧωρίς σύνοψη επεξεργασίας
H '''Nεκρόπολη του Τείχους του Κρεμλίνου''' βρίσκεται στην Κόκκινη Πλατεία (Κράσναγια Πλόσαντ) της [[Μόσχα|Μόσχας]]. Μπροστά στα τείχη του [[Κρεμλίνο|Κρεμλίνου]] κυριαρχεί το επιβλητικό [[Μαυσωλείο του Λένιν]], όπου είχε ταριχευθεί και τοποθετηθεί ο ηγέτης της Οκτωβριανής Επανάστασης στη Ρωσία [[Βλαντιμίρ Λένιν|Βλαντιμίρ Ίλιτς Ουλιάνοφ Λένιν]] (1870 – 1924).
 
Το Μαυσωλείο έχει σχεδιάσει σε μνημειακό ρυθμό και σχήμα πυραμίδας ο Ρώσος αρχιτέκτονας [[Αλεξέι Σούσεφ]] (Aleksey Shchusev, 1873 - 1949). Μετά τη διάλυση της [[ΕΣΣΔΣοβιετικήςΕΣΣΔ|Σοβιετικής Ένωσης]], η [[Ρωσία|ρωσική]] κυβέρνηση συζητά - δίχως να έχει ληφθεί ακόμη απόφαση - την απομάκρυνση της σορού του Λένιν από το Μαυσωλείο, προκειμένου να ενταφιαστεί.
 
Πίσω από το Μαυσωλείο του Λένιν και μπροστά στο Τείχος του Κρεμλίνου βρίσκονται οι τάφοι άλλων ηγετών του κομμουνιστικού κόμματος. Ανάμεσα σ’ αυτούς είναι οι διάδοχοι του Λένιν στην ηγεσία του κομμουνιστικού κόμματος [[Ιωσήφ Στάλιν]] (1879 – 1953), [[Λεονίντ Μπρέζνιεφ]] (1906 – 1982) και [[Γιούρι Αντρόποφ]] (1914 – 1984).

Μενού πλοήγησης