Ομολογιακοί Λουθηρανοί: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Νέα σελίδα: [[File:AugsburgConfessionArticle7OftheChurch.jpg|200px|thumb|...η μία αγία Εκκλησία είναι συνεχής. Η Εκκλησία είναι η κοινότητ...
(Καμία διαφορά)

Έκδοση από την 15:33, 16 Αυγούστου 2010

...η μία αγία Εκκλησία είναι συνεχής. Η Εκκλησία είναι η κοινότητα των Αγίων, μέσω της οποίας το Ευαγγέλιο διδάσκεται ορθώς και τα Μυστήρια χορηγούνται ορθώς.
Ομολογία της Αυγούστας[1]

Οι Ομολογιακοί Λουθηρανοί είναι Λουθηρανοί Χριστιανοί που υπογραμμίζουν την σημαντικότητα της αποδοχής της διδασκαλίας του Βιβλίου της Ομόνοιας, καθώς πιστεύουν ότι είναι απολύτως πιστό στην Αγία Γραφή. Αν και οι περισσότεροι Λουθηρανοί θέτουν ως βάση της πίστης τους το Βιβλίο της Ομόνοιας, οι Ομολογιακοί Λουθηρανοί υποστηρίζουν ότι η αποδοχή του Βιβλίου της Ομόνοιας, απαιτεί προσοχή ως προς τον τρόπο που η πίστη κηρύττεται, διδάσκεται και τίθεται σε εφαρμογή. Οι Ομολογιακοί Λουθηρανοί πιστεύουν πως αυτό είναι ένα ζωτικής σημασίας μέρος της ταυτότητάς τους, ως Λουθηρανοί.

Ως Ομολογιακές Λουθηρανικές, χαρακτηρίζονται οι πιο συντηρητικές εκκλησίες που συνδέονται με το Διεθνές Λουθηρανικό Συμβούλιο και την Oμολογιακή Ευαγγελική Λουθηρανική Διάσκεψη, ενώ οι υπόλοιπες Λουθηρανικές εκκλησίες, που συνδέονται με την Παγκόσμια Λουθηρανική Ομοσπονδία, δέχονται το Βιβλίο της Ομόνοιας ως δευτερεύουσα ομολογία πίστεως.

Υποσημειώσεις