Πολύ σκληρός για να πεθάνει 4.0: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
μ Ρομπότ: Προσθήκη: tr:Zor Ölüm 4
μ To "Die Hard 4.0" μετακινήθηκε στο "Πολύ Σκληρός για να Πεθάνει 4.0": Ελληνικός τίτλος
(Καμία διαφορά)

Έκδοση από την 12:37, 8 Αυγούστου 2010

Die Hard 4.0
Live Free or Die Hard
ΣκηνοθεσίαΛεν Γουάιζμαν
ΠαραγωγήΤζον ΜακΤίρναν
ΣενάριοΜαρκ Μπόμπακ
ΠρωταγωνιστέςΜπρους Γουίλις
Μάγκι Κιού
Τίμοθι Όλιφαντ
ΜουσικήΜάρκο Μπελτράμι
ΤραγούδιΜάρκο Μπελτράμι
ΦωτογραφίαΣίμον Ντάγκαν
ΜοντάζNicolas De Toth
Εταιρεία παραγωγής20th Century Fox[1]
ΔιανομήInterCom και Netflix
Πρώτη προβολήCountry flag 27/06/2007
Country flag 28/06/2007
Διάρκεια130 λεπτά
ΠροέλευσηΗνωμένες Πολιτείες Αμερικής
ΓλώσσαΑγγλικά

To Die Hard 4.0 (γνωστό επίσης με το τίτλο Live Free or Die Hard, ελλ. τίτλος Πολύ Σκληρός για να Πεθάνει 4.0) είναι μια περιπέτεια αμερικανικής παραγωγής 2007 και η τέταρτη ταινία της σειράς Die Hard (Πολύ Σκληρός για να Πεθάνει). Πρωταγωνιστή ο βετεράνος ηθοποιός Μπρους Ουίλις στο ρόλο του αστυνομικού Τζον Μακλέιν που αυτή τη φορά καλείται να αντιμετωπίσει μια συμμορία κυβερνό-τρομοκρατών. Η ταινία έκανε πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες στις 28 Ιουνίου 2007.

Περίληψη

Ένα μεγάλο σχέδιο για τρομοκρατικές επιθέσεις μέσω του διαδικτύου μπαίνει σε εφαρμογή με τη συνεργασία πολλών χάκερς. Ο Τζον Μακλέιν που αντιμετωπίζει προβλήματα με την κόρη του θα βρεθεί μπλεγμένος στην ιστορία. Οι τρομοκράτες σχεδιάζουν μέσω των υπολογιστών τους να παραλύσουν το σύστημα και να επιφέρουν καίρια πλήγματα χωρίς να έχουν όμως υπολογίσει την ανελέητη καταδίωξη του έμπειρου αστυνομικού...


Διανομή

Άλλα στοιχεία

  • H ταινία παίχθηκε με τον τίτλο Live Free or Die Hard στην Βόρεια Αμερική και την Αυστραλία. Ο τίτλος Die Hard 4.0 προτιμήθηκε για όλες τις υπόλοιπες περιοχές αφενός για να είναι πιο σαφής η ταύτιση με τις προηγούμενες ταινίες της σειράς και αφετέρου γιατί η φράση Live Free or Die που αποτελεί ρήση του στρατηγού του Αμερικανικού πόλεμου της Ανεξαρτησίας, Τζον Σταρκ και πολιτειακό μοτό του Νιου Χάμσαϊρ δεν είναι γνωστή και αναγνωρίσιμη εκτός των Η.Π.Α.
  • Η γραφή του αριθμού 4 ως 4.0 παραπέμπει στον τρόπο γραφής των εκδόσεων (versions) λογισμικού και που έχει άμεση σχέση με το σενάριο της ταινίας.
  • Στη διάρκεια των γυρισμάτων υπήρξαν τραυματισμοί τόσο του πρωταγωνιστή (όχι ιδιαίτερα σημαντικός) αλλά και του προσωπικού του κασκαντέρ (αρκετά σοβαρός τραυματισμός που διέκοψε τα γυρίσματα για κάποιες μέρες).

Εξωτερικοί σύνδεσμοι

  1. stopklatka.pl/film/szklana-pulapka-40. Ανακτήθηκε στις 7  Μαΐου 2016.