Τζέιν Σίμουρ: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Η Τζέην Σέημουρ (1509-24 Οκτωβρίου 1537) ήταν η τρίτη σύζυγος του βασιλιά Ερρίκου Η' της Αγγλίας.Ήταν η μόνη απο της γυναίκες του που κατάφερε να γεννήσει γιό τον Εδουάρδο ΣΤ' που τόσο πολύ επιθυμούσε,για αυτο λένε ότι είναι η αγαπημένη του γυναίκα και η μόνη με την οποία τάφηκε μαζί όταν πέθανε.
Η Τζέην Σέημουρ (1509-24 Οκτωβρίου 1537) ήταν η τρίτη σύζυγος του βασιλιά Ερρίκου Η' της Αγγλίας.Ήταν η μόνη απο της γυναίκες του που κατάφερε να γεννήσει γιό τον Εδουάρδο ΣΤ' που τόσο πολύ επιθυμούσε,για αυτο λένε ότι είναι η αγαπημένη του γυναίκα.
Η Τζέην είχε δυο αδέρφια τον Έντούαρντ Σέημουρ και τον Τόμας Σέημουρ Τζέην παντρεύτηκε στις 30 Μαίου 1536 τον Ερρίκο Ή.
Η Τζέην είχε δυο αδέρφια τον Έντούαρντ Σέημουρ και τον Τόμας Σέημουρ και ο πατέρας της λεγόταν Τζον Σέημουρ και ήταν πολύ καλός φίλος με τον βασιλιά.
Η Τζέην δεν στέφθηκε όπως οι άλλες δύο βασίλισσες μάλλον ο Ερρρίκος περίμενε να του κάνει πρώτα ένα γιό.Η Τζέην δυστυχώς πέθανε δύο εβδομάδες μετά την γέννηση του γιού της απο επιλόχειο πυρετό μια ασθένια καταστροφική για της λεχώνες.
Τον Ερρίκο τον γνώρισε σε μια επίσκεψη που έκανε στην οικεία του πατέρα της.Η Τζέην τον παντρεύτηκε στις 30 Μαίου 1536 τον Ερρίκο Ή.Η Τζέην δεν στέφθηκε βασίλισσα όπως οι άλλες δύο γυναίκες του μάλλον ο Ερρρίκος περίμενε να του κάνει πρώτα ένα γιό.Επισης προσπάθησε να φέρει ξανά κοντά τον άντρα της με της δυο κόρες του την Λαίδη Μαρία και την Ελίσαβετ όπως και κατάφερε.
Η Τζέην δυστυχώς πέθανε δύο εβδομάδες μετά την γέννηση του γιού της απο επιλόχειο πυρετό μια ασθένια καταστροφική για της λεχώνες.
Μετά το θάνατο της Τζέην ο βασιλιάς κλείστηκε στον εαυτό του για πολύ καιρό και αργήσε να σκεφτεί το ενδεχόμενο να ξαναπαντρευτεί.
Μετά το θάνατο της Τζέην ο βασιλιάς κλείστηκε στον εαυτό του για πολύ καιρό και αργήσε να σκεφτεί το ενδεχόμενο να ξαναπαντρευτεί.
Η Τζέην ήταν η μόνη που τάφηκε μαζί του όταν αυτός πέθανε.

Έκδοση από την 13:27, 11 Ιουλίου 2010

Η Τζέην Σέημουρ (1509-24 Οκτωβρίου 1537) ήταν η τρίτη σύζυγος του βασιλιά Ερρίκου Η' της Αγγλίας.Ήταν η μόνη απο της γυναίκες του που κατάφερε να γεννήσει γιό τον Εδουάρδο ΣΤ' που τόσο πολύ επιθυμούσε,για αυτο λένε ότι είναι η αγαπημένη του γυναίκα. Η Τζέην είχε δυο αδέρφια τον Έντούαρντ Σέημουρ και τον Τόμας Σέημουρ και ο πατέρας της λεγόταν Τζον Σέημουρ και ήταν πολύ καλός φίλος με τον βασιλιά. Τον Ερρίκο τον γνώρισε σε μια επίσκεψη που έκανε στην οικεία του πατέρα της.Η Τζέην τον παντρεύτηκε στις 30 Μαίου 1536 τον Ερρίκο Ή.Η Τζέην δεν στέφθηκε βασίλισσα όπως οι άλλες δύο γυναίκες του μάλλον ο Ερρρίκος περίμενε να του κάνει πρώτα ένα γιό.Επισης προσπάθησε να φέρει ξανά κοντά τον άντρα της με της δυο κόρες του την Λαίδη Μαρία και την Ελίσαβετ όπως και κατάφερε. Η Τζέην δυστυχώς πέθανε δύο εβδομάδες μετά την γέννηση του γιού της απο επιλόχειο πυρετό μια ασθένια καταστροφική για της λεχώνες. Μετά το θάνατο της Τζέην ο βασιλιάς κλείστηκε στον εαυτό του για πολύ καιρό και αργήσε να σκεφτεί το ενδεχόμενο να ξαναπαντρευτεί. Η Τζέην ήταν η μόνη που τάφηκε μαζί του όταν αυτός πέθανε.