SMERSH: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Giannisf (συζήτηση | συνεισφορές)
Νέα σελίδα: {{επέκταση}} '''SMERSH''' (ρωσ.:СМЕРШ, ακρώνυμο για το СМЕРть Шпионам σημαίνει: Θάνατος στους Κα...
 
Giannisf (συζήτηση | συνεισφορές)
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
'''SMERSH''' ([[Ρωσικά|ρωσ.:]]СМЕРШ, ακρώνυμο για το СМЕРть Шпионам σημαίνει: Θάνατος στους Κατασκόπους) ήταν τμήμα [[Αντικατασκοπία|αντικατασκοπίας]] του Σοβιετικού Στρατού και ιδρύθηκε στις στις 14 Απριλίου 1943. Το κύριο καθήκον του ήταν να εξασφαλίσει την επιτυχία των επιχειρήσεων του Σοβιετικού Στρατού. Τη διερεύνηση, τη σύλληψη και την εξουδετέρωση αντισοβιετικών ατόμων, δολιοφθορείς, κατασκόπους, συνωμότες, στασιαστές, λιποτάκτες, καθώς και τα άτομα που χαρακτηρίζονται ως προδότες στο μέτωπο μάχης.
{{επέκταση}}
'''SMERSH''' ([[Ρωσικά|ρωσ.:]]СМЕРШ, ακρώνυμο για το СМЕРть Шпионам σημαίνει: Θάνατος στους Κατασκόπους) ήταν τμήμα [[Αντικατασκοπία|αντικατασκοπίας]] του Σοβιετικού Στρατού και ιδρύθηκε στις στις 14 Απριλίου 1943.



{{επέκταση}}
[[en:SMERSH]]
[[en:SMERSH]]

Έκδοση από την 17:41, 31 Μαρτίου 2010

SMERSH (ρωσ.:СМЕРШ, ακρώνυμο για το СМЕРть Шпионам σημαίνει: Θάνατος στους Κατασκόπους) ήταν τμήμα αντικατασκοπίας του Σοβιετικού Στρατού και ιδρύθηκε στις στις 14 Απριλίου 1943. Το κύριο καθήκον του ήταν να εξασφαλίσει την επιτυχία των επιχειρήσεων του Σοβιετικού Στρατού. Τη διερεύνηση, τη σύλληψη και την εξουδετέρωση αντισοβιετικών ατόμων, δολιοφθορείς, κατασκόπους, συνωμότες, στασιαστές, λιποτάκτες, καθώς και τα άτομα που χαρακτηρίζονται ως προδότες στο μέτωπο μάχης.