Πράσινοι: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
μ Ρομπότ: Προσθήκη: ar, ja, ru, ta, zh, zh-min-nan Τροποποίηση: en, eo
JohnMad (συζήτηση | συνεισφορές)
μΧωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Συνήθης ονομασία των κομμάτων της [[Πολιτική οικολογία|Πολιτικής οικολογίας]]. Τα πράσινα κόμματα ανα τον κόσμο συνεργάζοντε στα πλαίσια μιας Πράσινης Διεθνούς η όποια συνέταξε το 2001 την [[Παγκόσμια Χάρτα των Πράσινων]] που παρουσιάζει τις βασικές πολιτικές αρχές του πράσινου κινήματος.
Συνήθης ονομασία των κομμάτων της [[Πολιτική οικολογία|πολιτικής οικολογίας]]. Τα πράσινα κόμματα ανα τον κόσμο συνεργάζονται στο πλαίσιο μιας Πράσινης Διεθνούς η όποια συνέταξε το 2001 την [[Παγκόσμια Χάρτα των Πράσινων]] που παρουσιάζει τις βασικές πολιτικές αρχές του ''πράσινου κινήματος''.


Σήμερα υπάρχουν πράσινα κόμματα σε πάνω από 100 χώρες και σχηματίζουν ομοσπονδίες ανα ήπειρο. Στην ευρώπη η ομοσπονδία πράσινων κομμάτων μετατράπηκε το 2004 σε [[Ευρωπαϊκό πράσινο κόμμα]] του οποίου μέλος είναι οι [[Οικολόγοι Πράσινοι]].
Σήμερα υπάρχουν πράσινα κόμματα σε πάνω από 100 χώρες και σχηματίζουν ομοσπονδίες ανα ήπειρο. Στην ευρώπη η ομοσπονδία πράσινων κομμάτων μετατράπηκε το 2004 σε [[Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα]] του οποίου μέλος είναι οι [[Οικολόγοι Πράσινοι]].


Ομοσπονδίες ανά ήπειρο
Ομοσπονδίες ανά ήπειρο:
*[[Ευρωπαϊκό πράσινο κόμμα]]
*[[Ευρωπαϊκό πράσινο κόμμα]]
*[[Ομοσπονδία Πράσινων Κομμάτων Αφρικής]]
*[[Ομοσπονδία Πράσινων Κομμάτων Αφρικής]]

Έκδοση από την 21:26, 6 Φεβρουαρίου 2010

Συνήθης ονομασία των κομμάτων της πολιτικής οικολογίας. Τα πράσινα κόμματα ανα τον κόσμο συνεργάζονται στο πλαίσιο μιας Πράσινης Διεθνούς η όποια συνέταξε το 2001 την Παγκόσμια Χάρτα των Πράσινων που παρουσιάζει τις βασικές πολιτικές αρχές του πράσινου κινήματος.

Σήμερα υπάρχουν πράσινα κόμματα σε πάνω από 100 χώρες και σχηματίζουν ομοσπονδίες ανα ήπειρο. Στην ευρώπη η ομοσπονδία πράσινων κομμάτων μετατράπηκε το 2004 σε Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα του οποίου μέλος είναι οι Οικολόγοι Πράσινοι.

Ομοσπονδίες ανά ήπειρο: