Χρήστης:V-astro: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
2.921 bytes προστέθηκαν ,  πριν από 16 έτη
καμία σύνοψη επεξεργασίας
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
 
==Σχόλια-Θέματα προς γενικότερη συζήτηση==
(<u>γράψτε τη γνώμη σας!</u>)
* Για όνομα του Θεού, υπάρχουν εδώ και αιώνες τα ''ελληνικά'' εισαγωγικά: «», που έχουν τα πληκτρολόγια όλων μας (πλήκτρα Alt+[ ή Alt+]). Αν τόσο το περιρρέον κείμενο, όσο και η λέξη που επιθυμούμε να βάλουμε σε εισαγωγικά είναι στην ελληνική γλώσσα, τότε ας μη καταφεύγουμε στα "".
 
* Γενικώς σωστά αυτά που αναφέρει ο [[Χρήστης:FocalPoint/Αποφάσεις|FocalPoint]], αλλά θα ήθελα να συζητήσω το θέμα. Ας πούμε ότι κάποιος μπαίνει για πρώτη φορά στην ελληνική «Βικιπαίδεια» για μια πρόχειρη βοήθεια για τον ΚΕΠΛΕΡ, γράφει «Κέπλερ» και πατά <Enter>....... '''Τι είναι καλύτερο να δει;''' Το «Λυπούμαστε, δεν υπάρχουν ακριβείς αντιστοιχίες για...», ή ένα '''καλογραμμένο''' κειμενάκι 4-5 σειρών; (Συμφωνώ FocalPoint, όχι ''μιας'' σειράς), μέχρι που κάποιος με άφθονο χρόνο στη διάθεσή του (...) γράψει ένα ολοκληρωμένο άρθρο; Στην πρώτη περίπτωση μάλλον θα κακοχαρακτηρίσει περισσότερο τη «Βικιπαίδεια», τουλάχιστον όσον αφορά πολύ σημαντικά θέματα, όπως τον «Κέπλερ». Περισσότερο κύρος αποκτά μάλλον η «Βικιπαίδεια» στη δεύτερη περίπτωση.
* Σωστά αυτά που αναφέρει ο [[FocalPoint]]
Η άλλη περίπτωση αφορά αντίθετα τόσο μικρά και εξειδικευμένα λήμματα, που όλη η «ανθρώπινη γνώση» γι' αυτά εξαντλείται σε λίγες γραμμές. Και αυτά θα πρέπει να υπάρχουν, αλλιώς θα είμαστε κατώτεροι και από τυπωμένες εγκυκλοπαίδειες. Ο «Wiki-πάπας» απεφάσισε και διέταξε, και μάλλον συμφωνώ, ότι η διεθνής "Wikipedia" '''δεν''' θα έχει χωριστό άρθρο για κάθε '''είδος''' ζώου και φυτού στον πλανήτη Γη (αυτό θα προσέθετε 4 ως 8 εκατομμύρια άρθρα). Αλλά εδώ η «Βικιπαίδεια» δεν έχει ακόμα ούτε άρθρο για την '''πέρδικα''' (το πτηνό)! (γράψτε το και μετά σβήστε το αυτό από δω!!). Η ουσία δεν είναι η «σταμπ-ο-μανία», αλλά κάθε stub να περιέχει ένα '''πλήρη ορισμό''' του λήμματος.

Μενού πλοήγησης